foto

RZA

  • nar. 5.7.1969 (48 let)
    Brownsville, Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Diggs, zvaný RZA, se narodil 5.července 1969 v Brooklynu, New York. Tento americký rapper se proslavil nejen jako zakladájicí člen hip hopové skupiny Wu-Tang Clan, ale i jako producent a herec. Od roku 1991, kdy se začal věnovat hvězdné kariéře, si na své konto připsal několik přezdívek: Bobby Digital, Ruler Zig-Zag-Zig Allah, Bobby Steels, Rzarector, Abbott nebo třeba Prince Rakeem.

Zezačátku pracoval pouze pro Wu-Tang Clan, ale postupem času se vypracoval na skladatele filmové hudby. Funkce poblíž kamery se mu zalíbila natolik, že se rozhodl si stoupnout přímo před ní. V polovině roku 2000 se s přítelem GZA objevil na plátně. Vystupovali v CHAPELLE´S SHOW, poté přešli k významnějším filmům jako např. KAFE A CIGÁRA. Od té doby se RZA víceméně osamostatnil a získal roli ve SCARY MOVIE 3. Další zkušeností se pro něj stala HRA S NEVĚROU. Avšak největším úspěchem byla zajisté účast ve filmu BUĎ V KLIDU a AMERICKÝ GANGSTER, kde si po boku Denzela Washingtona a Russella Crowa zahrál postavu jménem Moses Jones.

Z hudební činnosti stojí za připomenutí alba Bobby Digital in Stereo, Digital Bullet, The World according to RZA či Birth of a Prince. Podle jeho slov je jeho velkým snem zahrát si v dalším Tarantinově projektu Kill Bill.

K "villon17" M

Skladatelská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 AWOL-72
Pan Dokonalý
Pěsti ze železa 2
2014 Doupě
2013 G.I. Joe 2: Odveta
Tom Yum Goong 2
2012 Pěsti ze železa
Trouble with Cali, The
2011 Zahulíme, uvidíme 3
2010 Killers, The
Na doraz
Tři dny ke svobodě
2009 Afro Samurai: Resurrection (TV film)
Komici
Life Is Hot in Cracktown
2008 Gospel Hill
2007 Americký gangster
Box, The
2006 Lather Effect, The
2005 Buď v klidu
Hra s nevěrou
2004 TV's Illest Minority Moments Presented by Ego Trip (TV film)
2003 Kafe a cigára
Scary Movie 3
2000 And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest Videos, Vol. 1
1999 Ghost Dog - Cesta samuraje
1998 Wu-Tang
1996 Nevyhrožuj

TV seriály

2017 Simpsonovi (TV seriál)
Velký Phatsby - část 2.: Pomsta (S28E13)
Velký Phatsby - část 1.: Zrada (S28E12)
2014 Gang Related (TV seriál)
2012 Californication (TV seriál)
V pekle zase není tak zle (S05E12)
Párty (S05E11)
Biják (S05E09)
další epizody (9)
2010 Outlaw (TV seriál)
2003 Chappelle's Show (TV seriál)
1998 Upright Citizens Brigade (TV seriál)

Dokumentární

2016 Soundbreaking - Stories from the Cutting Edge of Recorded Music (TV seriál)
2015 Syl Johnson: Any Way the Wind Blows
2012 Money, Power, Respect: Hip Hop Billion Dollar Industry
2010 Wu-Tang Saga
2009 Jak Bruce Lee změnil svět (TV film)
Q: The Man
2007 Wu: The Story of the Wu-Tang Clan
2006 Rock the Bells (TV film)
2005 Breaking the Rules
2004 Making 'Scary Movie 3'
Wu-Tang Clan: Disciples of the 36 Chambers, Chapter 2 (koncert)
2003 Making of 'Kill Bill', The (TV film)
1997 Rhyme & Reason

TV pořady

2011 GGN: Snoop Dogg's Double G News Network (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1997 Tracks (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

2007 Wu-Tang Clan feat. Erykah Badu, Dhani Harrison & John Frusciante - The Heart Gently Weeps (hudební videoklip)
2002 Hype Williams: The Videos, Vol. 1 (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Uzi (Pinky Ring) (hudební videoklip)
2001 Wu-Tang Clan - Careful (Click, Click) (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Paulissa Moorman - Gravel Pit (hudební videoklip)
2000 Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (The Jump Off) (hudební videoklip)
1999 Sway & King Tech feat. RZA, Tech N9ne, Eminem, Xzibit, Pharoahe Monch, Kool G Rap, Jayo Felony, Chino XL & KRS-One - The Anthem (hudební videoklip)
1998 Wu-Tang Clan - Reunited (hudební videoklip)
1997 Wu-Tang Clan feat. Cappadonna - Triumph (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - It's Yourz (hudební videoklip)
1995 Wu-Tang Clan - Wu-Tang Clan Ain't Nuthing ta F' Wit (hudební videoklip)
1994 Wu-Tang Clan - Can It Be All So Simple (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Da Mystery Of Chessboxin' (hudební videoklip)
1993 Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M. (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Method Man (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Coco
2012 Pěsti ze železa

TV seriály

2017 Iron Fist (TV seriál)
Immortal Emerges from Cave (E06)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(212)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace