foto

Keith Szarabajka

  • nar. 2.12.1952 (64 let)
    Oak Park, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Keith Szarabajka (narozený 2. prosince 1952) je americký herec a dabér. Narodil se v Oak Park v Illinois. Je syn Anny (učitelky ve škole) a Edwarda Szarabajky (pracovníka spořitelny a úvěrové banky). Studoval na University of Chicago, či Trinity University v San Antoniu, Texas. Vystudoval herectví a v letech 1972-1978 vystupoval v Chicagském divadle. Příjmení Szarabajka znamená v polštině "šedá bajka".

Jeho filmový život by vydal rozsáhlý životopis, objevil se v mnoha televizních pořadech, např. EKVALIZÉR, ZISK, AKTA X, STAR TREK: VOYAGER, STAR TREK: ENTERPRISE, CHARMED, ROSWELL, 24, MAX STEEL, VNITŘNÍ a LAW & ORDER. V roce 1994 ztvárnil Matthewa Stonera v BABYLON 5 (epizoda: Spřízněné duše). Velmi známý je pro svou roli Mickeyho Kostmayera v EKVALIZÉRU, či jako upíří lovec Daniel Holtz v kultovním seriálu ANGEL (spin-off z BUFFY, PŘEMOŽITELKY UPÍRŮ). Také měl hlavní roli ve filmu ZLATÁ LÉTA.

Namluvil několik zvukových knih Toma Robbinse, a za toto "mluvené slovo" získal v roce 2001 cenu za nejlepší Audio-knihu. Ztvárnil několik rolí na nominaci ceny Grammy. Často se s jeho hlasem můžeme setkat ve videohrách, jako jsou Dead Space a Condemned 2. V roce 2010 namluvil Autobota Ironhida v Transformers (samozřejmě, že v anglické verzi).

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2015 Reparation
2013 The Insomniac
2012 Argo
2008 Mrtvý vesmír
Temný rytíř
2005 The Toy Warrior
2004 Hlava nehlava (TV film)
2002 Thornberryovi na cestách
Údolí stínů
2001 Taking Back Our Town (TV film)
2000 Mladý Indiana Jones: Masks of Evil
1998 Zapadákov
1996 Kolonie (TV film)
1994 Andre
One Woman's Courage (TV film)
Siringo (TV film)
1993 Dokonalý svět
Zločiny z vášně: Oběť lásky (TV film)
1992 Under Cover of Darkness
Unnatural Pursuits
1991 Hyde in Hollywood (TV film)
1989 Cross of Fire (TV film)
Nightlife (TV film)
Zůstat spolu
1988 Memories of Manon (TV film)
1987 Teror na kolech
Walker
1986 Billy Galvin
Wanted: The Perfect Guy (TV film)
1985 Marie
Varovný signál
1984 Protokol
1983 Doonesbury: A Broadway Musical
Face of Rage, The (TV film)
1982 Nezvěstný
1980 Simon

TV seriály

2016 Prolhané krásky (TV seriál)
Exes and OMGs (S07E08)
Lovci duchů (TV seriál)
We Happy Few (S11E22)
All in the Family (S11E21)
2015 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Povstalec povstal (S01E13)
2014 Sonic Boom (TV seriál)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Droidi v nesnázích (S01E02)
Jiskra rebelie (S01E01)
Castle na zabití (TV seriál)
Tenkrát na západě (S07E07)
2012 Jak prosté (TV seriál)
One Way to Get Off (S01E07)
2011 Zákon gangu (TV seriál)
Out (S04E01)
2010 Čmuchalové (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Prsten (S03E13)
Znovu doma (S03E12)
Odložené případy (TV seriál)
Rána (S07E22)
Vzplanutí (S07E17)
2009 Odložené případy (TV seriál)
Jurisprudence (S07E03)
Jeffriesův boj (S06E17)
2008 Útěk z vězení (TV seriál)
Legenda (S04E10)
Odložené případy (TV seriál)
Jiná kampaň (S06E10)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Sabotáž (S01E06)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S04E21)
Day 4: 1:00 a.m.-2:00 a.m. (S04E19)
2002 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Bludná planeta (S01E17)
2001 Heavy Gear: The Animated Series (TV seriál)
Max Steel (TV seriál)
2000 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Ovládnutí mysli (S07E04)
Akta X (TV seriál)
Cesta temnoty (S08E07)
1999 Angel (TV seriál)
Xyber 9: New Dawn (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
1997 Válka špionů (TV seriál)
1996 Profit (TV seriál)
1994 Nebe a peklo (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Zlaté časy (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace