foto

Alice Braga

  • nar. 15.4.1983 (35 let)
    São Paulo, Brazílie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Talentovaná brazilská herečka Alice Braga se narodila 15. dubna 1983 v Sao Paulu. Vzhledem ke skutečnosti, že její maminka i teta Sonia Braga jsou herečky, nikoho nepřekvapilo, že už jako malá dívenka se ráda předváděla, hrála ve školních představeních, reklamách, televizi až...

Až ve svých patnácti letech dostala první příležitost ve filmu TRAMPOLIM (1998). Po tomto snímku se však stáhla do ústraní, aby mohla v klidu dokončit školu. Opravdový úspěch a průlom v její kariéře pak přišel až s filmem MĚSTO BOHŮ (2002), který se stal celosvětovým hitem nominovaným na čtyři Oskary. Za roli Angeliky byla v Brazílii nominována na nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Po úspěchu tohoto filmu začala Alice studovat vysokou školu a současně hrát v řadě poměrně dobře hodnocených jihoamerických filmů jako jsou LOWER CITY (2005) a ONLY GODS KNOWS (2006). V České republice je pak známý další brazilský film, ve kterém se objevila a to SVĚT DROG (2006).

Další významný zlom v její dosavadní herecké kariéře, tentokrát s pozlátkem Hollywoodu, přišel v loňském roce, kdy si zahrála s Willem Smithem ve sci-fi JÁ, LEGENDA (2007). V blízké budoucnosti by se měla objevit v dalších třech filmech, takže fanoušci této mladé a krásné herečky se mají na co těšit.

Z "PetrPan2" L

Herecká filmografie

Filmy

2019 Noví mutanti
2017 Chatrč
2016 Duel v Mount Hermonu
Entre Idas e Vindas
2014 Ardor
Latitudes
Zabij mě třikrát
2013 Elysium
2012 Na cestě
2011 Obřad
2010 Predátoři
Repo Men
2009 Cabeça a Prêmio
Imigranti
2008 Slepota
Červený pás
2007 Já, legenda
Via Láctea, A
2006 Cheiro do Ralo, O
Solo Dios sabe
Svět drog
2005 Cidade Baixa
2002 Město bohů
1998 Trampolim

TV seriály

2018 Queen of the South (TV seriál)
Diez de Copas (S03E11)
La Muerte (S03E10)
El Diablo (S03E09)
další epizody (11)
2017 Queen of the South (TV seriál)
La Última Hora Mata (S02E13)
Todas las Horas Hieren (S02E12)
La Noche Oscura del Alma (S02E11)
další epizody (13)
2016 Queen of the South (TV seriál)
Cicatriz (S01E13)
Quinientos Mil (S01E12)
Punto Sin Retorno (S01E11)
další epizody (13)
2005 Carandiru, Outras Histórias (TV seriál)

Dokumentární

2013 Cidade de Deus: 10 Anos Depois
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace