foto

Olivia Burnette

  • nar. 24.3.1977 (43 let)
    San Clemente, California, USA

Biografie

Americká herečka Olivia Nicole Burnette, začala s hraním už ve věku šesti let. Ze začátku to byly především televizní seriály, v deseti letech už ale hrála poprvé ve filmu. Její nejvýraznější rolí je nejspíš Dorothy Jane Torkelsonová, v sitcomu The Torkelsons 1991-1992, později přejmenovaná na Almost Home.

Výrazné role měla ještě např. v televizních snímcích Willing To Kill: The Texas Cheerleader Story, kde hrála ambiciózní mladou dívku, jejíž matka by udělala pro dceřinu kariéru cokoli, včetně vraždy, nebo The Ballad Of Lucy Whipple, kde hrála po boku Jeny Malone, nebo Glen Closeové. Olivia si zkusila i práci producentky, a to na krátkém filmu Mountain Cry.

Olivia měří 157 cm, stále je aktivní herečkou, a nyní žije v jižní Kalifornii, s manželem Julianem Sakata, který je písničkář, zpěvák a producent, a s nevlastním synem jménem Rain.

Slečna "Heroine" Moudrá

Herecká filmografie

Filmy

2006 Flourish
2001 Matčino svědectví (TV film)
Zlatokopové na divoké řece (TV film)
2000 Up, Up, and Away! (TV film)
1998 Jekyll Island
Kukuřičné děti 5: Pole teroru
1996 Oko za oko
Ptáci v trní: Léta odloučení (TV film)
1995 Rychlejší než smrt
1994 Dar lásky (TV film)
1992 Případ vraždy Carolyn Warmusové (TV film)
Willing to Kill: The Texas Cheerleader Story (TV film)
1991 Backfield in Motion (TV film)
Konečný verdikt (TV film)
Těžko splnitelné sliby
1990 Casey's Gift: For Love of a Child (TV film)
Why, Charlie Brown, Why? (TV film)
1988 A Stoning in Fulham County (TV film)
Nehoda na silu 7 (TV film)
To Heal a Nation (TV film)
1987 Celebration Family (TV film)
Letadla, vlaky, automobily

TV seriály

2014 Zákon gangu (TV seriál)
Papa's Goods (S07E13)
Red Rose (S07E12)
2013 Zákon gangu (TV seriál)
A Mother's Work (S06E13)
John 8:32 (S06E09)
2012 Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
2011 Zákon gangu (TV seriál)
Hands (S04E10)
2010 Zákon gangu (TV seriál)
Mléko (S03E11)
2009 Zákon gangu (TV seriál)
Něco za něco (S02E09)
Přestřelka (S02E02)
Dexter (TV seriál)
Drsný Harry (S04E05)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Spi sladce (S01E12)
2005 Closer (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Smrtící polibek (S02E22)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Velmistr (S01E04)
2003 Detektív (TV seriál)
1998 Mercy Point (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Den otce (S03E14)
1993 Almost Home (TV seriál)
1991 Torkelsons, The (TV seriál)
1990 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Můj kámoš (S03E17)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1986 Our House (TV seriál)
1984 Charles in Charge (TV seriál)
Riptide (TV seriál)
1983 Webster (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky