foto

Elizabeth Daily

  • nar. 11.9.1961 (59 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Elizabeth Ann Guttman, kterou známe pod pseudonymem Elizabeth Daily a EG Daily, je americká herečka, zpěvačka a skladatelka, měřící 1,55 m, francouzského původu. Narodila se rodičům Alexi a Heleně, má tři bratry Michaela, Ronalda a Sama a sestru Reine River.

V roce 1985 podepsala nahrávací smlouvu s A&M Records a o rok později vydala svůj první singl "Say It, Say It." Její písně "Shake It Up" a "I'm Hot Tonight" se objevily na soundtracku k filmu ZJIZVENÁ TVÁŘ. Její hit "Love in the Shadows" můžeme slyšet ve filmech ZLODĚJ CITŮ(1984) a CIRCUIT(2001). Další její píseň "Waiting" je na soundtracku filmu SNÍDAŇOVÝ KLUB. Hraje na kytaru, klávesy, harmoniku a bicí.

Hrála postavu Sandy Burns v seriálu THE RIGHTEOUS APPLES, 1980-1981. V roce 1985 přišla role ve filmu Tima Burtona Pee-Weeho velké dobrodružství. Dále ji můžeme vidět v mnoha televizních filmech a seriálech. Např. si zahrála i v seriálu PŘÁTELÉ.

Chodila například s hercem a modelem Jonem-Erikem Hexumem v době jeho smrti. Herec zemřel v roce 1984 při natáčení seriálu COVER UP, kde hrál hlavní mužskou roli. S producentem Rickem Salomonem má dvě dcery. První Hunter Daily Salomon se narodila 13. března 1996 a druhá Tyson 14. října 1998. Manželství Ricka a Elizabeth trvalo pět let (1995-2000).

Herecká filmografie

Filmy

2020 Beverly Hills Broke (TV film)
Valley Girl
2019 Tellers
2018 The Litch
2016 31
Matky a dcery
2015 The Unlikely's
Toy Soldier
2014 The Powerpuff Girls: Dance Pantsed (TV film)
2013 Time and Charges
Zvědavý George: Jarní dobrodružství (TV film)
2012 Yellow
2011 Boy Toy
Happy Feet 2
2010 62 Pickup
Gnomes and Trolls: The Forest Trial
2009 Je to i můj život
Zvědavý George 2 - Veselé opičí Vánoce (TV film)
2008 Skřítkové a trollové: Tajemná komnata
The Powerpuff Girls Rule!!! (TV film)
2007 White Air
2006 Cutting Room
Dům hrůzy
Trhni si!
2005 Potheads: The Movie
Vyvrženci pekla
2004 Stop That Cycle
Wait
2003 Lumpíci v divočině
2002 Baby Blues Christmas Special, A (TV film)
Country Bears
Powerpuff Girls
Powerpuff Girls: Twas the Fight Before Christmas
2001 Labutí trumpetka
Přestávka: Škola mimo provoz
2000 Alvin a Chipmunkové - Setkání s vlkodlakem
Bob's Video
Gen¹³
Lumpíci v Paříži
1999 Veselé Vánoce
1998 Babe 2: Prasátko ve městě
Lumpíci
1997 A Rugrats Vacation
1996 Helen Kellerová
Ostrov pokladů
1995 Goofy na výletě
Princ a chuďas
1994 Malí uličníci
1993 Empty Cradle (TV film)
1992 Lék pro Lorenza
Stav: kritický (TV film)
1991 Dutch aneb Bláznivá cesta
Souboj
1989 Zajíček
1988 Zlé sny
1985 Fandango
Orkly Kid, The
Pee-Weeho velké dobrodružství
Radši umřít
1984 Ohnivé ulice
Žádná maličkost
1983 Dívka z údolí
Funny Money
1982 Dámy a pánové, punk žije!
Mauzoleum
The Escape Artist
1981 Street Music
Wacko

TV seriály

2018 Griffinovi (TV seriál)
Dead Dog Walking (S17E02)
2016 Průměrňákovi (TV seriál)
Zuby moudrosti (S07E17)
2015 Nubbin & Friends (TV seriál)
2013 Julius Jr. (TV seriál)
2011 Mentalista (TV seriál)
Kolo kolo mlýnský (S04E04)
2010 Pound Puppies: Štěňátka do každé rodiny (TV seriál)
2005 Powerpuff Girls (TV seriál)
I See a Funny Cartoon in Your Future / Octi-Gone (S06E15)
Nuthin' Special / Neighbor Hood (S06E14)
2004 Game Over (TV seriál)
Powerpuff Girls (TV seriál)
Roughing It Up / What's the Big Idea? (S06E13)
Crazy Mixed Up Puffs / Mizzen in Action (S06E12)
West in Pieces (S06E11)
další epizody (17)
2003 All Grown Up (TV seriál)
Powerpuff Girls (TV seriál)
Seed No Evil / City of Clipsville (S05E08)
Pee Pee G's / Boy Toys (S05E07)
See Me, Feel Me, Gnomey (S05E06)
další epizody (8)
2002 ChalkZone (TV seriál)
Powerpuff Girls (TV seriál)
Power-Noia (S04E12)
Keen on Keane / Not So Awesome Blossom (S04E11)
Lumpíci (TV seriál)
Bug Off / The Crawl Space (S09E06)
Diapies and Dragons / Baby Power (S09E05)
Clown Around / The Baby Rewards (S09E04)
další epizody (16)
2001 Co je Andy? (TV seriál)
Powerpuff Girls (TV seriál)
Superfriends (S04E10)
Knock It Off (S04E09)
Forced Kin (S04E08)
další epizody (14)
Přestávka (TV seriál)
Terrifying Tales of Recess (S06E01)
Lumpíci (TV seriál)
Bow Wow Wedding Vows (S08E03)
Curse of the Werewuff (S08E02)
All Growed Up (S08E01)
další epizody (17)
2000 Baby Blues (TV seriál)
Powerpuff Girls (TV seriál)
Hot Air Buffoon / Ploys R' Us (S03E09)
Candy Is Dandy / Catastrophe (S03E08)
Jewel of the Aisle / Super Zeroes (S03E07)
další epizody (15)
Lumpíci (TV seriál)
Acorn Nuts and Diapey Butts (S06E33)
Discover America (S06E32)
1999 Datel Woody (TV seriál)
Roughnecks: The Starship Troopers Chronicles (TV seriál)
Powerpuff Girls (TV seriál)
A Very Special Blossom / Daylight Savings (S02E07)
Slave the Day / Los Dos Mojos (S02E06)
Dream Scheme / You Snooze You Lose (S02E05)
další epizody (14)
Lumpíci (TV seriál)
Be My Valentine (S06E31)
No Place Like Home (S06E30)
A Dose of Dil / Famous Babies (S06E29)
další epizody (25)
1998 Powerpuff Girls (TV seriál)
Telephonies / Tough Love (S01E06)
Boogie Frights / Abracadaver (S01E05)
Buttercrush / Fuzzy Logic (S01E04)
další epizody (6)
Lumpíci (TV seriál)
Baking Dil / Hair! (S06E06)
Submarine / Chuckie's a Lefty (S06E05)
Man of the House / A Whole New Stu (S06E04)
další epizody (13)
1997 Přátelé (TV seriál)
Phoebina bývalá parťačka (S03E14)
Lumpíci (TV seriál)
He Saw, She Saw / Piggy's Pizza Palace (S05E05)
Word of the Day / Jonathan Babysits (S05E04)
Crime and Punishment / Baby Maybe (S05E03)
další epizody (21)
1996 Cave Kids (TV seriál)
Gargoyles: The Goliath Chronicles (TV seriál)
Jungle Cubs (TV seriál)
Quack Pack (TV seriál)
Lumpíci (TV seriál)
Chanukah (S04E01)
1995 The Twisted Tales of Felix the Cat (TV seriál)
The What a Cartoon Show (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Bump in the Night (TV seriál)
Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
Lumpíci (TV seriál)
Passover (S03E26)
Cradle Attraction / Moving Away (S03E25)
I Remember Melville / No More Cookies (S03E24)
další epizody (12)
1993 Problem Child (TV seriál)
Lumpíci (TV seriál)
Princess Angelica / The Odd Couple (S03E14)
Destination: Moon / Angelica's Birthday (S03E13)
Cuffed / The Blizzard (S03E12)
další epizody (24)
1992 Kocour Raplík (TV seriál)
Lumpíci (TV seriál)
Chuckie Loses His Glasses / Chuckie Gets Skunked (S02E16)
Visitors from Outer Space / The Case of the Missing Rugrat (S02E15)
The Santa Experience (S02E14)
další epizody (21)
1991 Lumpíci (TV seriál)
Real or Robots? / A Special Delivery (S01E08)
Grandpa's Teeth / Momma Trauma (S01E07)
Ruthless Tommy / The Moose Country (S01E06)
další epizody (8)
1989 Camp Candy (TV seriál)
1987 Želvy Ninja (TV seriál)
1981 Righteous Apples, The (TV seriál)

Dokumentární

2016 In Hell Everybody Loves Popcorn: The Making of 31
2013 I Know That Voice
2009 Powerpuff Girls: Who, What, When, Where, Why... Who Cares?, The
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)
30 Days in Hell: The Making of 'The Devil's Rejects'
2003 Valley Girl: 20 Totally Tubular Years Later
2002 Making and Meaning of 'We Are Family', The
2001 Beaver Trilogy, The
Rugrats: Still Babies After All These Years (TV film)
2000 Making of 'Rugrats in Paris', The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky