foto

Craig Sheffer

  • nar. 23.4.1960 (58 let)
    York, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

K zájmům tohoto herce patří kromě filmu a divadla také fotografováni, literární tvorba a hudba. Po studiích na dramatickém oboru našel uplatnění v reklamě a televizi (např. seriál THE HAMPTONS, 1983). Na platně debutoval rolí v krimi dramatu THAT WAS THEN THIS IS NOW (1985). Vetší příležitost dostal v akčním snímku ROZHODUJÍCÍ ÚDER (1988), kde ztvárnil nadějného amatérského boxera Eddieho, jenž touží více po vzdělání než po sportovním úspěchu. K jeho nejslavnějším postavám patří Norman Maclean z Redfordovy melodramatické adaptace TEČE TUDY ŘEKA (1992) a Joe Kane z akčního dramatu D. S. Warda PROGRAM (1993).

Účinkoval v hororech PLOD NOCI (1990) a HELLRAISER: INFERNO (2000), v thrilleru MODRÁ POUŠŤ (1991), sci-fi OHEŇ V OBLACÍCH (1993), v Annaudově dobrodružném NA KŘÍDLEH ODVAHY 3D (1995), v černé komedii HLAVA NAD VODOU (1996) a mysteriózním thrilleru STÍN POCHYBNOSTI (1998). V poslední době se herecky podílel na hororu DRACULA 2: VZKŘÍŠENÍ (2003) a je hrdinou populárního televizního seriálu ONE TREE HILL (2003-2006).

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

Filmy

2017 Destruction: Los Angeles
2016 Ochránce spravedlnosti
2013 The Mark: Redemption
Vlkodlak: zabijácký virus (TV film)
2012 Jako za starejch časů
The Mark
Veterán
2010 Ashley's Ashes
Vražda mezi přáteli (TV film)
2008 Láska krvácí
Svědkem zločinu
2006 Dlouho hledaný syn (TV film)
Find Love
2005 Tom's Nu Heaven
Vtoroj front
2004 Berserker
Pavilion, The
2003 Dracula 2: Vzkříšení
Save It for Later
2002 Deadly Little Secrets
Final Breakdown
Rituál
2001 Panika
Turbulence 3: Heavy Metal
V pavoučí síti (TV film)
2000 Bez zlého úmyslu (TV film)
Hellraiser: Inferno
Merlin: The Return
Nebezpečná hloubka
Net Worth
Tápající
1999 Turbulence 2: Strach z létání
1998 Dvojchyba
Pád
Rhapsody in Bloom
Stín pochybnosti
1997 Doteky
Executive Power
Merry Christmas, George Bailey (TV film)
Mucholapka
1996 Hlava nad vodou
Hrob
V očistci (TV film)
1995 Bloodknot (TV film)
Křídla odvahy
Ve jménu cti (TV film)
Zoufalé pronásledování
1994 Duel v poušti
Sleep with Me
1993 Amazonka v plamenech
Oheň v oblacích
Program
1992 Teče tudy řeka
1991 Eye of the Storm
Modrá poušť
1990 Instant Karma
Plod noci
1989 Sladká Grace (TV film)
1988 Rozhodující úder
1987 Báječná chvíle
1986 Oheň s ohněm
1985 That Was Then... This Is Now
1984 Odysea rockových mimozemšťanů

TV seriály

2013 Closer: Nové případy (TV seriál)
Závažné zločiny (S02E06)
2012 One Tree Hill (TV seriál)
Danny Boy (S09E11)
2010 Myšlenky zločince (TV seriál)
Srovnávání pozic (S06E04)
2008 One Tree Hill (TV seriál) - a.z.
Choosing My Own Way of Life (S06E06) - a.z.
2007 One Tree Hill (TV seriál) - herec, a.z.
All of a Sudden I Miss Everyone (S04E21)
You Call It Madness, But I Call It Love (S04E16) - a.z.
Resolve (S04E12) - a.z.
další epizody (4)
2006 One Tree Hill (TV seriál) - herec, a.z.
Songs to Love and Die By (S04E10)
The Same Deep Water as You (S04E01) - a.z.
With Tired Eyes, Tired Minds, Tired Souls, We Slept (S03E16)
další epizody (8)
2005 Na Západ (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
Like You Like an Arsonist (S03E01)
The Leavers Dance (S02E23)
Lifetime Piling Up (S02E20)
další epizody (9)
2004 One Tree Hill (TV seriál)
Don't Take Me for Granted (S02E10)
Truth, Bitter Truth (S02E08)
Let the Reigns Go Loose (S02E07)
další epizody (22)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
With Arms Outstretched (S01E09)
The Search for Something More (S01E08)
Life in a Glass House (S01E07)
další epizody (9)
1983 Hamptons, The (TV seriál)

Dokumentární

2014 Tribes of the Moon: The Making of Nightbreed
1999 From Russia to Hollywood: The 100-Year Odyssey of Chekhov and Shdanoff
1997 Miss Evers' Boys (TV film)
Reality Trip, The (TV film)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace