foto

Adriana Giuffrè

  • nar. 9.3.1939 (78 let)
    Řím, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Italská herečka Adriana Giuffré je dcerou italské subrety třicátých a čtyřicátých let minulého století, Gianni Giuffré. Ta byla především herečkou divadelní a hrála jen ve dvou filmech FERMO NOC LE MANI!  (1937) a MILLE CHILOMETRI AL MINUTO! (1939).

Adriana se narodila v Římě, 9. března 1939. V osmnácti letech se vydala stejnou cestou jako její matka a roku 1958 dostala dvě malinké role ve filmech I SOLITI IGNOTI (ZMÝLENÁ NEPLATÍ) a NELLA CITTÁ L´INFERNO (1958). Od tohoto období, do ukončení kariéry v roce 1990, vytvořila Adriana více než šedesát rolí.

Na počátku šedesátých let hrála malé role v historických filmech společnosti Cinecittá. Jednalo se o snímky I BACCANALI DI TIBERIO (1960) a GLI AMORI DI ERCOLE (1960). Roku 1961 dostala roli v povídce LA FRENESIA DEL SUCCESSO, která byla součástí povídkové komedie LE ITALIANE E L´AMORE (1961). Ta měla úspěch na filmovém festivalu v Benátkách, ale Adriana začínala dostávat více prostoru na filmovém plátně až o několik let později.

Film VADO... L´AMMAZZO E TORNO (1967) je westernem Enza G. Castellariho a zde hrála Adriana Conchettu. Právě western začal Adrianě „nabízet" role, a tak se roku 1968 jako manželka Davida (Horst Frank) objevuje ve westernu PREPARATI LA BARA! (AŤ ŽIJE DJANGO), ve stejném roce hrála ještě ve westernech PER 100.000 DOLLARI TI AMMAZZO a UNO DI PIÚ ALL´INFERNO. Spaghetti westerny byly na svém vrcholu a pro Adrianu znamenaly mnoho dalších rolí, jako například Rosalii ve westernu SHANGO, LA PISTOLA INFALLIBILE (1970), Mary Belle ve filmu IL TREDICESIMO É SEMPRE GIUDA (1970) nebo Sandy ve westernu s Klausem Kinskim PREGA IL MORTO E AMMAZZA IL VIVO (1971).

Profesorku matematiky hrála v komedii s populární dvojicí Ingrassia-Franchi. Tato komedie IL CLAN DEI BUE BORSALINI (1971) nebyla jedinou s těmito populárními komiky, další byla například RIUSCIRÁ L´AVVOCATO FRANCO BENENATO A SCONFIGGERE IL SUO ACERRIMO NEMICO IL PRETORE CICCIO DE INGRAS? (1971).

Zejména svým výstřihem na sebe upozornila jako manželka Pietra (Leopoldo Trieste) v komedii S Albertem Sordim, IL MEDICO DELLA MUTUA (1968). Tento pohled můžete vidět na stránce wikipedie věnované Adrianě. Půvabná a svůdná Adriana se však po roce 1971 filmovému světu odmlčela asi na deset let, aby se v počátku osmdesátých let vrátila na filmová plátna v erotických komediích jako, SESSO PROFONDO (1980), L´AMANTE TUTTA DA SCOPRIRE (1981), MIA MOGLIE TORNA A SCUOLA (1981) či SESSO E VOLENTIERI (DO POSTELE VŽDY A OCHOTNĚ) 1982. Film, který má erotiky již více než dost, je snímek EROTIC FLASH (1981) a v hlavní roli se objevující Françoise Perrot, má v tomto „příběhu" za matku právě Adrianu.

Zejména v různých komediích pak pokračovala Adriana v letech následujících, VIUUULENTEMENTE MIA (1982), I CAMIONISTI (1982), BELLO MIO, BELLEZZA MIA (1982), IL DIAVOLO E L´ACQUASANTA (ĎÁBEL A SVĚCENÁ VODA) 1983 nebo italsko-americká komedie DETECTIVE SCHOOL DROPOUTS (1986).

Mimo komedie hrála Adriana také v mysteriózním snímku s Romy Schneider a Marcellem Mastroiannim FANTASMA D´AMORE (1981) či v thrilleru L´ATTRAZIONE (1987). Brutální sexualitu ve vězení zažívá Linda Jones ve filmu DETENUTE VIOLENTE (1984) a Adriana zde nechybí v roli paní Trudeau.

Na konci osmdesátých let vytvořila Adriana role také v televizní tvorbě. V komedii E NON SE NE VOGLIONO ANDARE! (1988) a v dramatu UNA LEPRE CON LA FACCIA  DA BAMBINA (1988). Hereckou kariéru ukončila Adriana v roce 1990, rolí ve filmu VIAGGIO DI NOZZE IN GIALLO, bylo jí jen 51 let. O deset let později se nečekaně objevila v roli matky Stefana (Michele Melega) v dramatu o osudu pěti různých lidí. Film se mimo jiné zaobírá spory mezi firmou Fiat a jejími zaměstnanci, které se táhly dlouhých deset let. O současném žvotě Adriany bohužel žádná média informace neposkytují.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

1990 Viaggio di nozze in giallo
1989 Insegnante di violoncello, L'
1988 E non se ne vogliono andare! (TV film)
Lepre con la faccia da bambina, Una (TV film)
1987 Attrazione, L'
1986 Cobra Mission
Detective School Dropouts
1985 Massimamente folle
Mercenari raccontano, I
Ultimo giorno, L'
7, Hyden Park: la casa maledetta
1984 Detenute violente
Donna del mare, La
Razza violenta
1983 Ďábel a svěcená voda
I padroni del mondo
Nájezdníci z Atlantidy
1982 Apocalisse di un terremoto
Bello mio, bellezza mia
Dio li fa e poi li accoppia
Do postele vždy a ochotně
I camionisti
Pin il monello
Sommergibile più pazzo del mondo, Il
Vai avanti tu che mi vien da ridere
Viuuulentemente mia
W la foca
1981 Amante tutta da scoprire, L'
Casta e pura
Erotic Flash
Gatta da pelare, La
I carabbimatti
Mia moglie torna a scuola
Přízrak lásky
Teste di quoio
1980 Sesso profondo
1972 Vendicatori dell'Ave Maria, I
1971 Clan dei due borsalini, I
Prega il morto e ammazza il vivo
Riuscirà l'avvocato Franco Benenato a sconfiggere il suo acerrimo nemico il pretore Ciccio De Ingras?
13º è sempre Giuda, Il
1970 Shango, la pistola infallibile
1969 Quel giorno Dio non c'era
1968 Ať žije Django!
Medico della mutua, Il
Uno di più all'inferno
1967 Il lungo, il corto, il gatto
Per amore... per magia...
Per 100,000 dollari ti ammazzo
Zabij ho, Django
1962 Alibi per morire, Un
1961 Italky a láska
1960 Héraklés
I baccanali di Tiberio
1958 Nella città l'inferno
Zmýlená neplatí

TV seriály

1974 Nucleo centrale investigativo (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace