foto

Maria Doyle Kennedy

  • nar. 25.9.1964 (53 let)
    Clontarf, Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Maria Doyle Kennedy (narozena jako Maria Josephine Doyle) je irská herečka a zpěvačka - hovoří také plynně irsky. V roce 1988 se vdala za hudebníka Kierana Kennedyho a sama je v hudbě aktivní. Nahrála dvě desky s kapelou The Black Velvet Band a v roce 2001 založila Mermaid Records, kde jí ten samý rok vyšlo album Charm a v roce 2005 vydala také album Skullcover, které sestává z cover-verzí písní.

Jejím filmovým debutem byl roku 1991 film THE COMMITMENTS režiséra Alana Parkera, dále jsme ji mohli vidět v NOTHING PERSONAL, MOLL FLANDERSOVÁ a v mnoha dalších.

Hrála i v několika seriálech, například roli Patsy v irském seriálu OTEC TED a také Marii, Stuartovu sestru v britské verzi seriálu QUEER AS FOLK. V letech 2007 – 2008 se vepsala do podvědomí diváků rolí Kateřiny Aragonské v historickém seriálu TUDOROVCI za kterou získala dvě ceny - IFTA a Gemini.

Bára "Lolita" Fuxová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sing Street
V zajetí démonů 2
2015 Jupiter vychází
The Timber
2013 Eliza Lynch: Queen of Paraguay
Tisíckrát dobrou noc
2012 After the Triumph of Your Birth
Byzantium
Titanic (TV film)
2011 Albert Nobbs
2005 Dům na Tara Road
2004 Spin the Bottle
2003 Čtvrtek dvanáctého (TV film)
Mystikové
2002 Home for Christmas (TV film)
2001 J.J. Biker
2000 Queer as Folk 2 (TV film)
1999 Gregoryho známosti
I Could Read the Sky
Julie
1998 Generál
1997 Dohazovač
Further Gesture, A
1996 Moll Flandersová
1995 Nothing Personal
1991 Commitments, The

TV seriály

2017 Kat and Alfie: Redwater (TV seriál)
Orphan Black (TV seriál)
To Right the Wrongs of Many (S05E10)
Guillotines Decide (S05E08)
Gag or Throttle (S05E07)
další epizody (9)
2016 Orphan Black (TV seriál)
From Dancing Mice to Psychopaths (S04E10)
The Redesign of Natural Objects (S04E08)
The Antisocialism of Sex (S04E07)
další epizody (8)
2015 Orphan Black (TV seriál)
History Yet to Be Written (S03E10)
Insolvent Phantom of Tomorrow (S03E09)
Ruthless in Purpose, and Insidious in Method (S03E08)
další epizody (8)
2014 Orphan Black (TV seriál)
By Means Which Have Never Yet Been Tried (S02E10)
Things Which Have Never Yet Been Done (S02E09)
Variable and Full of Perturbation (S02E08)
další epizody (7)
2013 Orphan Black (TV seriál)
Endless Forms Most Beautiful (S01E10)
Unconscious Selection (S01E09)
Entangled Bank (S01E08)
další epizody (9)
2012 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Episode #2.6 (S02E06)
Episode #2.5 (S02E05)
Episode #2.1 (S02E01)
2010 Tudorovci (TV seriál)
Death of a Monarchy (S04E10)
Dexter (TV seriál)
Velká ryba (S05E12)
Vážný svinstvo (S05E11)
Na začátku (S05E10)
další epizody (8)
2008 Tudorovci (TV seriál)
Matters of State (S02E07)
His Majesty's Pleasure (S02E05)
The Act of Succession (S02E04)
další epizody (6)
2007 Tudorovci (TV seriál)
The Death of Wolsey (S01E10)
Look to God First (S01E09)
Truth and Justice (S01E08)
další epizody (10)
2006 Hide & Seek (TV seriál)
Sorted (TV seriál)
2002 Žádné slzy (TV seriál)
1999 Oliver Twist (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
1998 Father Ted (TV seriál)
Night of the Nearly Dead (S03E07)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace