foto

Kabir Bedi

  • nar. 16.1.1946 (72 let)
    Mumbaí (Bombaj), Britská Indie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kabir Bedi se narodil do sikhské rodiny v indické Bombaji. Matka Freda konvertovala k budhismu, otec Baba Phyare Lal Bedi byl spisovatelem a filozofem. Kabir začínal v indické “továrně na sny”, Bollywoodu a na mezinárodní scénu vpadl rolí malajského tygra Sandokana, bojovníka za nezávislost v časech britské koloniální nadvlády, kterého vytvořil v roce 1884 italský spisovatel Emilio Salgari. Italsko-německo-francouzský seriál “Sandokan” (1979) režírovaný Sergio Sollimou se natáčel v Jihovýchodní Asii a ve stejné roli můžeme Bediho vidět ještě i v “návratovém” seriálu z 90. let. Pod Sollimou si Bedi však zahrál už předtím, v populárním dobrodružném snímku ČERNÝ KORZÁR (1976). Jako Farouk Ahmed se mihl ve čtyřech epizodách (1982 a 1986) seriálu “Dynastie” a ve třinácté bondovce s názvem CHOBOTNIČKA (1983) hraje Gobindu, pravou ruku hlavního padoucha a Bondova (Roger Moore) protivníka Kamala Khana. Jako princ Omar Rašíd se objevoval v nekonečné televizní soap-opeře “Báječní a bohatí” (v roce 1994 a jako host i v roce 2005). V letech 2006 a 2007 se představil ve dvou seriálech italské provenience a nedávno dokončil dvěstě dílů italské rozhlasové hry pro nejposlouchanější stanici v zemi.

Bedi byl třikrát ženatý a má (nebo měl) tři děti: Pooju, Siddartha a Adama. Dcera Pooja Bedi (nar. 1970), rozvedená matka dvou dětí, byla v letech 1991-1995 herečkou, dnes pracuje jako tisková redaktorka a chystá se publikovat matčiny paměti. Syn Adam (1981) je bollywoodským hercem (Siddarth odešel studovat do USA, trpěl schizofrenií a v roce 1997 spáchal ve věku 26 let sebevraždu). Kabir se proslavil i svým vztahem se Sonu Waliaovou, Miss Indie z roku 1985. Bedi pobývá střídavě v Londýně, Římě a Bombaji. Plynule hovoří hindsky, anglicky a italsky. Časopisem Cosmopolitan byl v roce 1978 vyhlášen „nejžádoucnějším“ svobodným mládencem roku a na základě internetového průzkumu deníku „The Times of India“ obsadil čtvrté místo v žebříčku století pro nejhezčí Indy. Kabir Bedi je stálým stoupencem za svobodnou Barmu (Myanmar) a stal se také oficiálním velvyslancem “kampaně Barma“ za Spojené království.

Marek "džanik" Janík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Deauville
Jaane Kyun De Yaaron
Saheb Biwi Aur Gangster 3
2017 Gautamiputra Satakarni
Paisa Vasool
The Broken Key
2016 Bazodee
Mmirsa
Mohenjo Daro
Teraa Surroor
2015 Anarkali
Dilwale
2012 Aravaan
Chakravyuh
2011 Miley - Naa Miley - Hum
Yaara O Dildaara
2010 Dunno Y Na Jaane Kyun...
Tanec draků
2009 Blue
2006 Hello? Kaun Hai!
Take 3 Girls
2005 Bewafaa
Taj Mahal: Příběh nehynoucí lásky
2004 Jsem s tebou
Kismat
Rudraksh
Zpáteční cesta
2003 Hero: Love Story of a Spy, The
Talaash: The Hunt Begins...
2002 Anita a já
Kranti
Maine Dil Tujhko Diya
2001 Opičí král (TV film)
1999 Kohram
1998 Mashamal
1997 Zakázané území (TV film)
1995 Aatank Hi Aatank
Kismat
OP Center (TV film)
1994 Rudý orel (TV film)
Salaami
1993 Kshatriya
Yugandhar
1992 Beyond Justice
Dil Aashna Hai (...The Heart Knows)
Lambu Dada
Yalgaar
1991 Kurbaan
Vishkanya
Yeh Aag Kab Bujhegi
1990 Haar Jeet
Police Public
Shera Shamshera
1988 Bestie
Escuadrón
Khoon Bhari Maang
Mera Shikar
Terminal Entry
1985 Hostage Flight (TV film)
1983 Chobotnička
1982 40 Days of Musa Dagh
Eleanor, First Lady of the World (TV film)
Girl from India
Satan's Mistress
1981 Archer: Fugitive from the Empire, The (TV film)
1979 Aakhri Kasam
Ashanti
Kanoon Ka Shikaar
Yuvraaj
1978 Zloděj z Bagdádu (TV film)
1977 Daku Aur Mahatma
Sandokan se vrací (TV film)
Vishwasghaat
Zloděj z Bagdádu
1976 Bullet
Harfan Maula
Nagin
Černý korzár
1975 Anari
Daaku
1974 Ishq Ishq Ishq
Maa Bahen Aur Biwi
Manzilein Aur Bhi Hain
1973 Křehké vztahy
Yauwan
1972 Anokha Daan
Rakhi Aur Hathkadi
Sazaa
1971 Hulchul
Seema

TV seriály

2013 Buddhaa - Rajaon Ka Raja (TV seriál)
1999 Vivere (TV seriál)
1998 Figlio di Sandokan, Il (TV seriál)
Un medico in famiglia (TV seriál)
1997 Knight Rider tým (TV seriál)
My jsme andělé (TV seriál)
1996 Sandokan se vrací (TV seriál)
1994 Mahárádžova dcera (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
1991 Záhady temné džungle (TV seriál)
1989 Zákon pouště (TV seriál)
1987 Buck James (TV seriál)
Báječní a bohatí (TV seriál)
The Days and Nights of Molly Dodd (TV seriál)
1986 Na křídlech orlů (TV seriál)
1985 Stingray (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Riptide (TV seriál)
The Master (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Mr. Smith (TV seriál)
1982 Knight Rider (TV seriál)
1981 Dynastie (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
1976 Sandokan (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2016 Mount of Excellence - vyp.
2011 24 hodin s... (TV seriál)
2000 Inside 'Octopussy'
1998 The Heaven and Earth Show (TV seriál)
1988 Nejslavnější kaskadérské výkony na světě (TV film) - a.z.
1983 James Bond in India

TV pořady

2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace