foto

Lauren Tom

  • nar. 4.8.1961 (57 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

4.srpna 1961 v Highland Park, Illinois (Chicago) se Nancy (Dare) a Chan Tomovým narodila hvězda. Teď nemluvím o prezidentu Barackovi Obamovi (pro jeho odpůrce nebo nezáživce - narodil se ve stejný den), ale o Lauren Tom, výjimečně nadané ženě, která se dnes věnuje se stejnou intenzitou dabingu a herectví jako charitě.

Možná bychom řekli "jen další seriálová herečka", ale to Lauren Tom rozhodně není. Jako dítě asijského původu v židovské čtvrti Chicaga asi neměla zrovna jednoduchý život, ale díky bohu za to, pokud to způsobilo že 17-ti letá Lauren stála na prknech co znamenají svět přímo v divadelní metropoli - Brodwayi. Z Brodwaye je již jen kousek na stříbrné plátno, kam se také Lauren záhy dostala. MODRÁ OCEL a CADILLAC SE SLEVOU se staly jejím odrazovým můstkem k seriálové kariéře. Pro někoho možná sestup, ale rozhodně ne pro Lauren, ve které již režiséři Peter Sellars a Joanne Akalaitis (nepokoušejte se zde hledat, režiséři působící pouze na Brodwayi) našli hlasový potenciál, kterého by pouze pro film bylo škoda.

Dnes nevíce slyšíme Lauren jako Amy Wong ve filmovém pokračování seriálu FUTURAMA, kterému se věnuje od roku 2006. Ale slyšet jí můžeme také v seriálech PINKY AND THE BRAIN, WITCH, JAKE LONG: AMERICKÝ DRAK, KIM POSSIBLE nabo SAMURAJ JACK. V českých televizích nejvíce zazářila jako Rossova přítelkyně v seriálu PŘÁTELÉ, ale Laureniny fanoušci ji určitě zaznamenali i v seriálech jako jsou KRIMINÁLKA LAS VEGAS, CLOSER nebo CHIRURGOVÉ.

V součastnosti Lauren natáčí nové díly seriálu MUŽI NA STROMECH, účinkuje v one-women-show pro HBO a věnuje se charitě. Na oficiálních webových stránkách www.laurentom.com si můžete za 20 USD objednat autogram, ale nebojte se, penízky jdou charitě.

Averelli

Herecká filmografie

Filmy

2014 Chasing Eagle Rock
2009 Futurama: Fialový trpaslík (video kompilace)
2008 Futurama: Benderova hra (video kompilace)
Futurama: Milion a jedno chapadlo (video kompilace)
2007 Futurama: Benderovo parádní terno (video kompilace)
2006 God's Waiting List
Na prahu noci (TV film)
2004 30 Days Until I'm Famous (TV film)
Legenda o Mulan 2
Miláček třídy
V dobré společnosti
2003 Kim Possible: Tajné složky
Manhood
Santa je úchyl!
2002 Thornberryovi na cestách
2001 Jack the Dog
2000 Batman Beyond: Return of the Joker
Kids Next Door, The (TV film)
1999 Batman Beyond: The Movie (TV film)
Fenomén Y2K (TV film)
Sumec s fazolovou omáčkou
1998 Batman & Mr. Freeze: Supernula
Susanin plán
With Friends Like These...
1997 Batman a Superman (TV film)
Nic mi neříkej (TV film)
Vražda v přímém přenosu (TV film)
1996 Superman: The Last Son of Krypton (TV film)
1995 In the Line of Duty: Kidnapped (TV film)
Útěk na Horu čarodějnic (TV film)
1994 Když muž miluje ženu
Všude dobře, doma nejlíp
1993 Klub šťastných žen
Mr. Jones
1992 Když má muž problémy
1990 Anděl smrti (TV film)
Cadillac se slevou
1989 Modrá ocel
Nevidím zlo, neslyším zlo
Střechy
1987 Kouzelné hůlky
Wall Street
1984 Mom's On Strike (TV film)
Nothing Lasts Forever
1983 Doonesbury: A Broadway Musical

TV seriály

2018 Disenchantment (TV seriál)
The Princess of Darkness (S01E03)
For Whom the Pig Oinks (S01E02)
2017 Andi Mack (TV seriál)
Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
The Reckless Club (S02E10)
Just Add Water (S02E08)
Hiss Hiss, Bang Bang (S02E06)
2016 Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
Where Is My Mind? (S01E20)
Win Lose or Draal (S01E06)
Gnome Your Enemy (S01E04)
2015 If You Give a Mouse a Cookie (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
I'm a Good Girl, I Am (S05E24)
The Melody Lingers On (S05E23)
To Plea or Not to Plea (S05E22)
2014 Penn Zero: Hrdina na půl úvazku (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Captives (S09E14)
Simpsonovi (TV seriál)
Simpsorama (S26E06)
2013 Turbo R.A.Ke.Ta. (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Mezitím (S07E26)
Rozum a čich (S07E25)
Vražda v Planet Expresu (S07E24)
další epizody (13)
2012 Newsroom (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
A Little Slice of Kevin (S08E07)
What's Up, Tiger Mommy? (S08E02)
Futurama (TV seriál)
Přírodňárna (S07E13)
Viva Mars Vegas (S07E12)
Hon na robolišku (S07E11)
další epizody (13)
2011 Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Reinkarnace (S06E26)
Rychlé čipy (S06E25)
Bojovníci s rýmou (S06E24)
další epizody (12)
2010 Futurama (TV seriál)
Malý kabelový kabaret (S06E21)
Sváteční spektákl (S06E13)
Mutanti se bouří (S06E12)
další epizody (14)
2009 Futurama (TV seriál)
Fialový trpaslík 4/4 (S05E16)
Fialový trpaslík 3/4 (S05E15)
Fialový trpaslík 2/4 (S05E14)
další epizody (8)
2008 Futurama (TV seriál)
Milion a jedno chapadlo 4/4 (S05E08)
Milion a jedno chapadlo 3/4 (S05E07)
Milion a jedno chapadlo 2/4 (S05E06)
další epizody (8)
2006 Muži na stromech (TV seriál)
Náhradníci (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Nový začátek (S02E13)
2005 Americký Drak: Jake Long (TV seriál)
Barbershop (TV seriál)
Closer (TV seriál)
2004 Infinite Darcy, The (TV seriál)
Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Clifford's Puppy Days (TV seriál)
Danger Rangers (TV seriál)
Teen Titans (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a dvanáctý muž (S02E09)
Futurama (TV seriál)
Smlouva s Roboďáblem (S04E18)
Afryodisiakum (S04E17)
Tři sta babek (S04E16)
další epizody (10)
2002 Fillmore! (TV seriál)
Pětka statečných (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Nikdo to rád horké (S04E08)
Čtyři z rakety a pes (S04E07)
Jak chutná svoboda (S04E05)
další epizody (12)
Přátelé (TV seriál) - a.z.
Joeyho rozhovor (S08E19) - a.z.
2001 Max Steel (TV seriál)
Samuraj Jack (TV seriál)
The Zeta Project (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Nebezpečné robo-známosti (S03E15)
Tak skáče čas (S03E14)
Zpívání všechny chmury nahání (S03E13)
další epizody (11)
2000 DAG (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Učitelčin mazlíček (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Jak ztratit holku za 1000 let (S02E19)
Kvílení autodlaků (S02E18)
Krajně mezní příběhy (S02E16)
další epizody (14)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
První společné V. V. ce (S02E04)
Do voleb hlava nehlava (S02E03)
Citové pouto (S02E01)
další epizody (14)
Rocket Power (TV seriál)
Třída číslo 402 (TV seriál)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
The Blues Brothers Animated Series (TV seriál)
1996 Superman (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Ten druhý (S02E10)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Love and Hope (S01E11)
Přátelé (TV seriál)
Rossův seznam (S02E08)
Rossovo odhalení (S02E07)
Phoebin manžel (S02E04)
další epizody (6)
Chůva k pohledání (TV seriál)
The Chatterbox (S02E25)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
You Gotta Have Heart (S01E05)
1993 Grace v jednom kole (TV seriál)

Dokumentární

2013 I Know That Voice
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace