Reklama

Reklama

Sunny Johnson

Sunny Johnson

nar. 21.09.1953
San Bernardino County, California, USA

zem. 19.06.1984 (30 let)
Los Angeles, California, USA

Biografie

Americká herečka, krasobruslařka a tanečnice Sunny Sue Johnson se narodila 21.září 1953 v Bakersfield, Kern County v Kalifornii. U filmu se poprvé objevila ve vedlejší roli v známém TV seriálu Charlieho andílci (1976) s Farrah Fawcettovou, který získal během 70.let několik nominací na Zlatých Glóbech.

Mezitím získala menší role v povedené komedii Zvěřinec časopisu National Lampoon (1978) s předčasně zesnulým Johnem Belushim. Následují vedlejší role spíše v romantických komediích, kde za zmínku stojí její vedlejší role v hororové komedii Dr. Heckyl and Mr. Hype (1978) s Oliverem Reedem. S začínajícím Tomem Hanksem si zahrála v seriálu Bosom Buddies (1980) a úspěch sklidila i komedie Bizoni na tahu (1980) s Billem Murrayem.

Prví velká role a průlom přichází až s hudebním snímkem a dnes již kultovní záležitostí Flashdance (1983), kde si zahrála nadějnou krasobruslařku Jennie a kamarádku hlavní hrdinky Jennifer Beals. Její rozjetou kariéru zastavilo náhle úmrtí. 18.června 1984 byla herečka nalezena v bezvědomí v domě, který sdílela se svým přítelem Archie Hahnem. Byla převezena do nemocnice v kritickém stavu, kde jí přístroje udržovaly v kómatu při životě. 19.června byla prohlášena za klinicky mrtvou a bez naděje na duševní uzdravení. Její rodina tedy souhlasila s odejmutím respirátoru. Johnsonová utrpěla roztržením cévy v mozku. Bylo jí teprve 30 let.

Epistemolog

Herečka

Reklama

Reklama