foto

Hoi Sang Lee

  • nar. 15.4.1945 (72 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bojový umělec, režisér a herec Hoi Sang Lee, se narodil v roce 1945. Lee Hoi Sang, byl v 70. a 80.letech vytíženým hercem. Své pohybové schopnosti získal ve škole pekingské opery madam Fan Fok Fa tak, jako mnozí jiní hongkongští herci. K jeho spolužákům patřili Fung Hak On, nebo Lam Ching Ying. Tato generace končila u filmu, nebo v kaskadérských skupinách. Lee Hoi Sang, měl nespornou výhodu. Byl mistr v používání kostýmů a masek. Byl nepřehlédnutelný už kvůli své výšce a nevšednímu obličeji, který ještě zdůrazňovala jeho oholená hlava.

U studia Shaw Brothers se začal od roku 1974 objevovat ve vedlejších rolích a postupně se zapisoval do paměti diváků, ale i známých režisérů a choreografů. Už od počátku ho, díky jeho dovednostem v bojovém umění Hung gar a Wing chun, využívali choreografisté klanu Lau a režiséři Cheng Chah, John Woo a později Ng See Yuen a Sammo Hung. V úvodu kariéry tak natáčel s Davidem Chiangem, Ti Lungem, nebo Kuan Tai Chenem.

Neměl problém natáčet, jak pro Shaw Brothers, tak pro konkurenční Golden Harvest. I proto měl možnost natáčet snad s každým známějším kung fu hercem. Vždy ho však mrzelo, že nemohl před kamerou ukázat na plno, co doopravdy umí. Často ho v akční choreografii využíval Tong Gai a také se objevoval i v subžánru bruceploitation. V 80.letech měl veliký úspěch i jako akční choreograf s Shaolin Intruders (1983), Shaolin Prince (1983), Opium and Kung fu Master (1983), kde spolupracoval se samotným Wah Yuenem. V bojové choreografii vypomohl i v kontroverzní, přesto úspěšné Tower of Death (1981). Později nátačel i pro TV, ale v bojové tématice je stále aktivní. Na svém kontě má přes 100 bojových snímků.

Lidé na ulici ho poznávali a říkali si: ¨To je ten zloduch, ten špatný chlap.¨, ale Lee Hoi San nikdy nepatřil k zlým hochům. Ne ve skutečnosti. Poznámky lidí na ulici ho mrzely, protože se nikdy necítil být padouchem. Ve skutečnosti je tento pán nejen vynikajícím hercem, ale zároveň skvělým bojovníkem a v civilu působí klidným, kultivovaným dojmem.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2009 Gong fu chu shen
2008 Da si xi
2003 Long gan wei 2003
1994 Lun Wen-Xu lao dian Liu Xian-Kai
1993 Lian zheng di yi ji
Zou lao wei long
1991 Hao men ye yan
Long de chuan ren
Zhong huan ying xiong
1990 Xin ban jin ba liang
1989 Dak ging 90 (TV film)
Kantonský kmotr
1986 Do ma daan
1985 Crazy Shaolin Disciples
Ochránce
První úkol - Dračí srdce
Qiu ai fan dou xing
Šťastné hvězdy
Výcvik 36. komnaty
1984 Ai nu xin zhuan
Ma hou pao
Nan dou guan san dou bei shao ye
Opium and the Kung Fu Master
The Ghost Informer
Zhi zhuan yi jian
1983 An qu
Liu zhi qin mo
Shaolin and Wu Tang
Shaolin chuan ren
Shaolinští vetřelci
Shao ye Wei Wei
1982 Gui ma shen tou
Lie mo zhe
1981 Fen ku lou
Hra smrti 2
Chuang ban shen tan dian zi gui
Lao shu jie
Mo deng bao biao
Obyčejný spratek
1980 Bo za
Laughing Times
Meč Osudu
Mladý mistr
Shuai ya lao hu
The Buddhist Fist
The Kung Fu Warrior
The Ring of Death
1979 Butcher Wing
Da chu tou
Da jiao tou yu sao niang zi
Guai zhao ruan pi she
Hao xia
Kung-fu bratři
Kung-fu nářez
Liang shan guai zhao
Lun Wenxu zhi dou Liu Xiankai
Mao shan jiang shi quan
Shi er tan tui
Tian cai gong fu
Xing mu zi gu huo zhao
Yi dan er li san gong fu
1978 Bu ze shou duan
Dragon on Fire
Duch meče
E yu tou hei sha xing
Fei Long guo jiang
Fu shan zan xian sheng
Ha luo, ye gui ren
Hra se smrtí
Hrdinové z východu
Jia li fei
Lao hu tian ji
She nu yu chao
Tang lang
Xiao shi yi lang
Zan xian sheng yu zhao qian hua
36 komnat Šaolinu
1977 Gong fu xiao zi
Hong Xi Guan
Mian meng xin jing
Ocelová pěst
Qiao tan nu jiao wa
Soul Brothers of Kung Fu
The Pilferer's Progress
1976 Nepřekonatelný Bruce Lee
Qi bai wan yuan da jie an
Si qiu
1975 Da ge Cheng
Hou sheng
Shen da
1974 Ba Li sha shou
Dian dan che
Dva hrdinové
Sedm zlatých upírů
Shatter
Xi du zhe

TV seriály

2007 Ying qi jie fu (TV seriál)
2006 Huo wu huang sha (TV seriál)
2005 Fu shan zan shi fu (TV seriál)
1985 Suet san fei wu (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace