Reklama

Reklama

Markéta Martiníková

Markéta Martiníková

nar. 12.04.1987 (36 let)
Opava, Československo

Biografie

Markéta Martiníková, rozená Švábová se narodila 12.dubna 1987 v Opavě, kde taky začala svou hereckou kariéru už od útlého věku hraním v Slezském divadle. Po gymnáziu začíná studovat na JAMU v Brně obor muzikálové herectví. Ještě v průběhu studia odchází na roční stáž zdokonalit své herecké dovednosti na Vysokou divadelní školu Ludwika Solskiego do polského Krakova.

Po návratu se stává členkou herecké laboratoře D´epog v Brně, zpívá v Rakousku, s výjezdovým divadelním souborem hraje po republice a nastupuje jako jako host do Slezského divadla, dostává první reklamní nabídky a moderuje talkshow Misie na Živo na TV Noe. (až do současnosti).

V roce 2013 se stěhuje do Prahy a začíná postupně hrávat v epizodních rolích v seriálech První oddělení, Doktoři z Počátků, Kriminálka Plzeň v sitcomu Autobazar Monte Carlo a opakovaně v seriálu Ordinace v Růžové zahradě. V muzikálech Marie Antoinetta – královna Francie, Rent, Mýdlový princ a v anglicky mluvícím Into The Woods. Z činohry můžeme vzpomenou komedii Prezidentky nebo Dva muži v šachu v Divadle Bez Hranic.

V prosinci 2015 křtí svoje Vánoční CD - Vánoce s láskou a vyráží na první sólové Adventní turné po ČR v doprovodu pianistu a zpěváka Václava Tobrmana. Jejím největším snem je zahrát si hlavní roli v prvorepublikovém filmu.

ČSFD.cz

Herečka

Ovládací panel

Reklama

Reklama