foto

Táňa Radeva

  • nar. 27.8.1957 (62 let)
    Michalovce, Slovensko, Československo

Biografie

Táňa Radeva, rodená Červeňáková, je slovenská herečka, absolventka Divadelnej fakulty VŠMU v Bratislave (1980). Hrala v DJZ v Prešove (1980 - 1984), ŠD v Košiciach (1984 - 1995), DAB v Nitre (1995 - 1997). Hrala v televíznych filmoch Hon na čarodejnice (1994), Veľmi starí obaja (1995), Iba taká hra (1995), Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (1995), Jozef Mak (1996), V zajatí lásky (1997), Amálka, ja sa zbláznim! (1999), Ako divé husy (2000), Kvet šťastia (2002), Za vrchom vrch, Ticho (2005). Venuje sa aj dabingu, jej najslávnejšou postavou je novinárka Murphy Brownová. Je vydatá za výtvarníka Miroslava Radeva.

Richie01

Herecká filmografie

Filmy

2019 Ostrým nožom
2018 Dubček
2009 Tango s komármi
2008 Bathory
2006 Ábelův černý pes (studentský film)
2005 Ticho (TV film)
2004 O dve slabiky pozadu
2002 Kvet šťastia (TV film)
2000 Amálka, ja sa zbláznim! (TV film)
1999 Zločin (TV film)
1998 Svetlo (TV film)
1997 Skupinový autoportrét prezidenta Beneše (TV film)
V zajatí lásky (TV film)
1996 Jozef Mak (divadelní záznam)
Starožitné zrkadlo (TV film)
1995 Iba taká hra (TV film)
Veľmi starí obaja (TV film)
Za vrchom vrch (TV film)
1994 Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (TV film)
1993 Hon na čarodejnice (TV film)
1990 Citové cvičenia (TV film)
Čosi viac ako slová (TV film)
1988 Akú hudbu máte radi (TV film)
1987 Dobrý deň, Afinogén (TV film)
Kradnúť sa predsa nesmie (TV film)
1986 Šiesta veta
1985 Dvaja bratia (TV film)
Henrich VIII. (TV film)
Přitažlivost výšky (TV film)
Za každú cenu (TV film)
1982 Bungalov (TV film)
1979 Príležitosť (TV film)
Žiadne veľké slová (TV film)
1978 Sladké bezvládie (TV film)
1977 Tlstibáb (TV film)

TV seriály

2019 Delukse (TV seriál)
Svadba (E11)
Prázdniny (TV seriál)
Jeden za všetkých, všetci za jedného! (S03E01)
2018 Detektív Dušo (TV seriál)
Hráč (E08)
Tvrdá výchova (E07)
Futbalista (E06)
další epizody (8)
Prázdniny (TV seriál)
Už aby sme tam boli! (S02E01)
2017 Prázdniny (TV seriál)
Výstup na vyhlídku (S01E03)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 Mimi a Líza (TV seriál)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Záchvat ľudskosti (S01E01)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV seriál)
1980 Svadba bez nevesty (TV seriál)

Dokumentární

2013 Prvá (TV seriál) - vyp.
2011 Pár věcí o Lucii (studentský film)

Host

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
1974 Zlatá brána (TV pořad)