foto

Andrea Karnasová

  • nar. 29.1.1974 (45 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Andrea „Karny“ Karnasová, pod touto prezývkou pozná túto slovenskú herečku najviac ľudí. Spomínaná prezývka je zo seriálu Priatelia, kde dabovala perfekcionistku Monicu. Táto postava je aj pre rodáčku z Bratislavy jej najobľúbenejšou. Andrea je skôr využívaná v dabingu, okrem spomínaných Priateľov sme jej hlas mohli počuť v seriáloch ako C.S.I.: Kriminálka New York, Monk, Zúfalé manželky alebo JAG. Filmový priaznivci rozpoznajú jej hlas v trilógii Matrix, kde nadabovala Trinity.

Filmová zbierka tejto slovenskej herečky nie je príliš obsiahla. Má za sebou úlohu v neveľmi známom rakúskom filme BLUE MOON (2002) a takisto v slovenskom filme Nebo, peklo... zem (2009). Okrem toho ju diváci môžu vidieť v seriáli ORDINÁCIA V RUŽOVEJ ZÁHRADE (2007). Oveľa kontroverznejšiu postavu hrá v ďalšom seriáli PANELÁK (2008), kde stvárnila lesbičku Denisu. Diskutovaným sa stal najmä jej seriálový bozk s Helenou Krajčiovou. O rok neskôr si zahrala bacharku v slovenskom seriáli ODSÚDENÉ (2009).

V súkromnom živote prešla Andrea rozvodom s hereckým kolegom Lacom Hrušovským. Z manželstva má dcéru Lujzu.

Ladislav "megajalec" Odráška

Herecká filmografie

Filmy

2011 Filmoviedky: Zradení (TV film)
Čerešňový chlapec (TV film)
2009 Nebe, peklo… zem
2002 Blue Moon
1998 A ešte dve frašky... (TV film)
1997 V zajatí lásky (TV film)
1996 Zázračná láska (TV film)

TV seriály

2017 1890 (TV seriál)
Víno a voda (E03)
Krev a mléko (E02)
Démon z Tiesňavy (E01)
2016 Skutečné příběhy (TV seriál)
2015 Naši (TV seriál)
2014 Ochránci (TV seriál)
Vdova (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Kráska a zvíře (E09)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Dieťa za život (E02)
Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Monika (S01E02)
Narodeniny (S01E01)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1991 Otecko sa mi nepáči (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 Po škole (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2003 Slávici na ulici (TV pořad)
1996 Level majstrov (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace