foto

Anthony Clark

  • nar. 4.4.1964 (55 let)
    Lynchburg, Virginia, USA

Biografie

Anthony Higgins Clark vyrůstal na tabákové farmě ve Virginii. Jako dítě hrával v muzikálech a po dokončení soukromé bostonské univerzity Emerson College začal vystupovat jako komik (Stand-up comedy).

Menší filmová role přišla v roce 1991, ve snímku SOUBOJ, kde si zahrál postavu Oakieho, po boku Rivera Phoenixe, se kterým hrál i o dva roky později ve filmu VĚC ZVANÁ LÁSKA. Šest let, od roku 2000, hrál hlavní roli v televizním sitcomu ANO, DRAHOUŠKU, za kterou byl nominován na ceny Young Artist Award a Prism Award.

Získal roli v průlomové komedii MY UNCLE RAFAEL, která je naplánována na rok 2012.

Herecká filmografie

Filmy

2012 My Uncle Rafael
2006 Grad Night
2005 Říkej mi strýčku
2003 Beat Boys Beat Girls
2002 Zákon gangu
2000 Killing Cinderella
1998 Murder She Purred: A Mrs. Murphy Mystery (TV film)
1996 Hodina pomsty
Skála
1994 Tetovaná Tereza
1993 Věc zvaná láska
1991 Souboj

TV seriály

2009 Just for Laughs (TV seriál)
2006 Ano, drahoušku (TV seriál)
Should I Bring a Jacket? (S06E15)
The Limo (S06E14)
The Guinness World Record (S06E13)
další epizody (5)
2005 Ano, drahoušku (TV seriál)
Jimmy Sponsors a Vacation (S06E10)
Marital Aid (S06E09)
Jimmy the Teacher (S06E08)
další epizody (21)
2004 Ano, drahoušku (TV seriál)
Living with Mr. Savitsky (S04E24)
Shirley Cooks with Love (S04E23)
Couples Therapy (S04E22)
další epizody (13)
2003 Ano, drahoušku (TV seriál)
Pimpin' Ain't Easy (S04E11)
A Bunch of Ice Holes (S04E10)
Jimmy and Chuck (S04E09)
další epizody (24)
2002 Ano, drahoušku (TV seriál)
Home Is Where the Heart Isn't (S03E11)
We're Having a Baby (S03E10)
Jimmy Saves the Day (S03E09)
další epizody (24)
2001 Ano, drahoušku (TV seriál)
A Complicated Plot (S02E11)
Are We There Yet? (S02E10)
Guess Who's Not Coming to Dinner (S02E09)
další epizody (24)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
All I Want for Christmas Is My Dead Uncle's Cash (S01E11)
Talk Time (S01E10)
Arm-prins (S01E09)
další epizody (11)
1997 Soul Man (TV seriál)
1996 Boston Common (TV seriál)

Dokumentární

2003 CBS at 75 (TV film)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Just for Laughs (TV seriál)

Host

TV pořady

2004 TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
2001 Super Bowl's Greatest Commercials (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky