foto

Fat Chung

  • nar. 2.12.1953 (65 let)
    Guangdong, Čína

Biografie

Bojový umělec, herec, akční choreograf, režisér a producent Fat Chung se narodil 2.12.1953, v Guangdong, v Číně. Fat Chung, ovládá bojové umění Kudlanky nábožné, které studoval s Lam Ching Yingem a Karou Hui. Také ovládá bojová umění se zbraní. I proto byl vybrán do úzkého kruhu statistů v trháku Bruce Lee Enter The Dragon (1973), kde ztvárnil roličku jednoho z hlídačů, kterého eliminuje samotný Bolo Yeung.

Většina z jeho rolí byli záporáci a vedlejší role ztvárňuje prakticky dodnes. Na svém kontě má přes 100 filmových rolí. Dlouhodobě spolupracoval s Jackie Chanem i Sammo Hungem. Větší role mu Sammo Hung nabídl třeba v His Name Is Nobody (1979), či By Hook or by Crook (1980). V 80.letech ho proslavila sága Mr.Vampire a různé duchařiny, kde ztvárňoval upíry a kněze. Větší role měl dále i v The Prodigal Son (1981), The Phantom Killer (1981), nebo v  Zu: The Warriors from the Magic Mountain (1983). Asistoval u akční režie v kultovině Odd Couple (1979) a taekwondistu Jang Lee Hwanga, koordinoval v Two Fists Against the Law (1980).

V 90.letech je stále aktivní jako herec, ale začal se věnovat i produkci filmů. Ve filmovém průmyslu se pohybuje dodnes a stále natáčí.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2013 Jiang Shi
2011 Bao wei zhan dui zhi chu dong la! Peng you!
2006 Qing yi quan quan
1994 Liu zhi qin mo
Tung chong 2 mung
1993 Danger of the Wedding
Miao jie shi san mei
Miao tan shuang jiao
Nu gui sheng si lian
Shen tan gan shi lu
Xin leng xue shi san ying
1992 Bi gui wan
Du ming xi yang
Huang jin bu dui
Ladies Killer
The Pretty Ghostress Story
1991 Bo hao
Hong fu qi tian
Liao zhai: Hua nong yue
Mo chun jie
Nu huo wei long
Pa xiu gui
Ren gui shen
1990 Fu gui bing tuan
Hua gui zhu zheng ge li
Huang jia nu jiang
Shi jia zhong di
Sui ling lung
Wu tai jie mei
Zhi fen shuang xiong
Zhuo gui he jia huan
1989 Hua gui you xian gong si
Lady Reporter
Qun long xi feng
Zhuo gui da shi
1988 Ai qing mi yu
Gui gan chuan
Gui meng jiao
Jiang shi shu shu
Ling huan xiao jie
Navěky drakem
1986 Dny teroru
Jiang shi jia zu: Jiang shi xian sheng xu ji
Lau man ying hung
Magický krystal
Milionářský expres
New Mr. Vampire
Rosa
1985 První úkol - Dračí srdce
Red Force 2
Those Merry Souls
Šťastné hvězdy
1984 Shen yong shuang xiang pao
Shuang long chu hai
Wang zi cheng chong
1983 Huo pin you jian qu
Liang shang jun zi
The Trail
Vítězové a hříšníci
Xin shu shan jian ke
1982 Guang Dong liang zai yu
Mo deng tian shi
San ging daai hap
Shaolin chuan ren
1981 Fen ku lou
Hra smrti 2
Nan bei shi wang
Obyčejný spratek
Xie ying wu
1980 E ye
Encounter of the Spooky Kind
Fighting Fool
Gigant Shaolinu
Shuai ya lao hu
The Swift Sword
The Victim
Two Fists against the Law
Xian yu fan sheng
1979 Da chu tou
Hao xia
He xing dao shou tang lang tui
Kong que wang chao
Kung-fu bratři
Kung-fu nářez
Lamač kostí 2
Lao shu la gui
Long hu men
Long hu xiong di
Pomsta tygra
Xin tie cuo men shen
Xing mu zi gu huo zhao
Yuan yue wan dao
1978 Duch meče
Fei Long guo jiang
Gee and Gor
Hei sha
Hra smrti
Lao hu tian ji
Legenda o netopýru
Nan yang tang ren jie
Qian Long xia Yangzhou
Shi zi mo hou shou
Shui yue men
Xiao ao jiang hu
Xiao shi yi lang
Xiu hua da dao
Zan xian sheng yu zhao qian hua
1977 Chu liu xiang
Gong fu xiao zi
Po jie
Qian li dan qi zhui xiong
San de huo shang yu chong mi liu
Si da men pai
Soul Brothers of Kung Fu
Tian long ba bu
1976 Mi zong sheng shou
1975 Hou sheng
Yan ku shen tan
1974 Tie han rou qing
Yi shan wu hu
Zhong tai quan tan sheng si zhan
1973 Drak přichází
Ma tou da jue dou

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace