foto

Alexandra Dahlström

  • nar. 12.2.1984 (34 let)
    Gävle, Gävleborgs län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lena Marina Alexandra Dahlström se narodila 12. února 1984 ve švédském městě Gävle, ale od mala vyrůstala ve Stockholmu, kde i vystudovala střední školu a začala hrát v divadle. Její matka je Ruska, takže Alexandra umí mimo švédštiny a angličtiny také skvěle rusky.

Alexandra se stala známou díky filmu LÁSKA JE LÁSKA. Za roli Elin získala cenu Švédského filmového institutu Guldbagge Award jako nejlepší herečka. Po tomto filmu dostala spoustu nabídek k natáčení, ale dala přednost dokončení školy, pouze se mihla o rok později v komedii Kjella Sundvalla DĚTI NOSÍ SANTA CLAUS. V roce 2002 pracovala jako asistent režie a překladatel u filmu Lilya 4-ever, který natáčel režisér filmu Láska je láska Lukas Moodysson. V roce 2004 působila jako DJ ve švédské talk show Late Night with Luuk a také si zahrála hlavní roli podivínské veganky hledající své místo ve společnosti v dramatu MISS SWEDEN.

Alexandra trpí poměrně vzácnou alergií na sůl, posledních pár let žije v Itálii a snaží se o obnovení herecké kariéry.

Socraates

Herecká filmografie

Filmy

2017 Förebilder
2013 Něha
2012 Blondie
2010 Náš den přijde
2009 Jenny ger igen
2008 Mañana
2004 Fröken Sverige
Som kärlek fast på riktigt!
2003 Utvecklingssamtal
2002 Carpe, La
1999 Děti nosí Santa Claus
1998 Láska je láska
1997 Sanning eller konsekvens

TV seriály

1998 S:t Mikael (TV seriál)
1990 Goede tijden, slechte tijden (TV seriál)

Dokumentární

1999 Bag om filmen 'Fucking Åmål' (TV film)

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2014 All We Have Is Now

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(22)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace