foto

John Jarratt

  • nar. 5.8.1951 (67 let)
    Wollongong, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Jarratt se narodil 5. srpna 1952 ve Wongawilly poblíž venkovského městečka Wollongong v Novém Jižínm Walesu. Část svého mládí strávil zde a část v oblasti Snowy Mountains, kde pracoval Johnův otec nejdříve jako horník a pozdějí jako betonář. Oba jeho rodiče byli původem Irové. Jarratt se věnoval herectví již na střední škole a to dalo podnět k jeho herecké kariéře.

John ukončil National Institute of Dramatic Art v roce 1973. Jeho filmovým debutem se stal snímek THE GREAT MCCARTHY. Poté se objevil ve filmech PIKNIK NA HANGING ROCK (1975) od režiséra Petera Weira a SUMMER CITY z roku 1977, kde si zahrál po boku mladého Mela Gibsona. Hlavní role se dočkal v mini seriálu THE LAST OUTLAW v roce 1980. V první polovině devadesátých let měl John vážné problémy s alkoholem a výtržnictvím a z toho důvodu se rozhodl přidat k organizaci anonymních alkoholiků.

V 90. letech účinkoval v lifestyle show Better Homes and Gardens spolu se svou pozdější manželkou Noni Hazlehurst. Poté měl několik malých rolích v pořadech jako je INSPEKTOR MORSE, ZÁCHRANÁŘI, TORONTSKÉ STÍNY, POLDOVÉ Z PŘÍSTAVU nebo BLUE HEELERS. Od roku 2001 obsadil roli v seriálu MCLEODOVY DCERY, kde účinkoval až do roku 2006. V roce 2005 ztvárnil hlavní postavu padoucha Micka Taylora v australském snímku WOLF CREEK. 2 roky poté se objevil hned ve dvou počinech - KROKODÝL: NÁVRAT DO KRVAVÉ LAGUNY a drama THE FINAL WINTER. Naposledy jsme ho mohli spatřit v celovečerním snímku AUSTRÁLIE v roli vojáka. V roce 2008 John Jarratt založil vlastní produkční společnost s názvem Winnah Films. Prvním jeho produkovaným dílem je film SAVAGES CROSSING.

Jarratt byl ženatý již třikrát. S první ženou Rosou má 2 děti. Další 2 děti má z manželství s herečkou Noni Hazlehurst. Nedávno se znovu oženil s Cody Jarratt, s kterou se také seznámil při účinkování v Better Homes and Gardens a rodina se rozšířila o další 2 děti.

Standa "Sten-li" Šnábl

Herecká filmografie

Filmy

2019 Wolf Creek 3
2018 Terror Nullius - a.z.
2017 Boar
X Was Here
2015 Frenzy
Observance
StalkHer
2014 Jack Irish: Dead Point (TV film)
2013 Wolf Creek 2
2012 Nespoutaný Django
Shiver
Sto krvavých akrů
2011 Savages Crossing
2010 Bad Behaviour
Cyber Sin
Needle
2008 Austrálie
2007 Final Winter, The
Krokodýl: Návrat do krvavé laguny
2005 Wolf Creek
1996 Dead Heart
1995 All Men Are Liars
Blue Murder (TV film)
1994 Talk
1993 Joh's Jury (TV film)
1991 Pirates Island (TV film)
1989 Naked Under Capricorn (TV film)
1988 Belinda
Top Enders (TV film)
1987 Australian Dream
G'Day Australia - vyp.
Temný věk
1984 Naked Country, The
Zločin desetiletí (TV film)
1983 Chase Through the Night (TV film)
The Settlement
1982 Fluteman
Krevní pouto
We of the Never Never
1979 Rozzlobená jednotka
1978 Modrá ploutev
Sound of Love, The (TV film)
Zpěv o Jimmiem Blacksmithovi
Ztracený chlapec
1977 Plunge Into Darkness
Summer City
1975 Great McCarthy, The
Piknik na Hanging Rock

TV seriály

2017 Vlčí Zátoka (TV seriál)
Return (S02E06)
Shelter (S02E05)
Singing (S02E04)
další epizody (6)
2016 Vlčí Zátoka (TV seriál)
Wolf Creek (S01E06)
Rome (S01E05)
Opalville (S01E04)
další epizody (6)
2013 #7DaysLater (TV seriál)
2004 McLeodovy dcery (TV seriál)
Když létají jiskry (S04E07)
Náhoda (S04E06)
Velká očekávání (S04E05)
další epizody (7)
2003 McLeodovy dcery (TV seriál)
Rozruch (S03E30)
Navěky sbohem (S03E29)
Bílá, barva smrti (S03E28)
další epizody (27)
2002 McLeodovy dcery (TV seriál)
Světlé zítřky (S02E22)
Nikdy víc pane pravý (S02E21)
Změna větru (S02E20)
další epizody (19)
2001 McLeodovy dcery (TV seriál)
Velké závody (S01E16)
Životní láska (S01E13)
Sladkých 18 (S01E11)
další epizody (10)
Outriders (TV seriál)
1999 All Star Squares (TV seriál)
1993 Under the Skin (TV seriál)
1989 Fields of Fire III (TV seriál)
Tanamera - Lion of Singapore (TV seriál)
1988 Dusty (TV seriál)
Fields of Fire II (TV seriál)
1987 Fields of Fire (TV seriál)
1985 Palace of Dreams (TV seriál)
1980 The Last Outlaw (TV seriál)
1978 Tickled Pink (TV seriál)

Dokumentární

2017 From the Ground Up
2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)
2004 Dream Within a Dream: The making of 'Picnic at Hanging Rock', A
2002 Mel Gibson: The High Octane Birth of a Superstar

TV pořady

1996 Better Homes and Gardens (TV pořad)
Good News Week (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2015 StalkHer
2011 Savages Crossing

Režijní filmografie

Filmy

2015 StalkHer

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Savages Crossing

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace