foto

Tim Kazurinsky

  • nar. 3.3.1950 (70 let)
    Johnstown, Pennsylvania, USA

Biografie

Timothy J. Kazurinsky (nar. 3. března 1950, Johnstown, USA) je americký herec, scénárista a bavič. Narodil se v Johnstownu do rodiny polského přistěhovalce, ale až do svých šestnácti let žil v Austrálii. V 11 letech chodil na Huntley Evans (škola múzických umění), kde studoval výtvarné umění, bohužel musel posledních šest měsíců ukončit, kvůli přetížení. Pracoval v St Louis Missouri, jako reklamní manažer a textař pro obchodní řetězcové oddělení. Následně pracoval v obchodu nebo jako copywriter. Brzy se odstěhoval do Chicaga a začal se věnovat komediálním skečím a hraní v komediálních seriálech. K těm nejznámějším patří THE SECOND CITY a SATURDAY NIGHT LIVE.

V SATURDAY NIGHT LIVE se proslavil především jako imitátor známých osobností. Věnoval se také točení filmů a seriálů. K prvním patřil například film MŮJ TĚLESNÝ STRÁŽCE. I českým a slovenským divákům se stal známým v roce 1985, kdy přijal nabídku na roli do filmu POLICEJNÍ AKADEMIE 2: JEJICH PRVNÍ NASAZENÍ. Poté se objevil ještě v dalších dvou dílech této úspěšné komediální série, vždy jako Sweetchuck - nejprve prodavač klenotů, následně kadet a policejní strážník. Objevil se také v parodii na Pulp Fiction s názvem PLUMP FICTION.

V roce 1984 byl spolunominován s pracovním týmem ze Satuday Night Live za epizodu číslo 378 na cenu Emmy. K spolunominovaným patřili i herci Eddie Murphy nebo James Belushi. V roce 2002 byl nominován za scénář k seriálu MY BEAUTIFUL SON na televizní cenu BAFTA. Momentálně žije v Evanston, Illinois se svou ženou Marciou. Má syna, Petea, a dceru Zoe.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Ohledně minulé noci - původní scénář
2001 Cesta domů (TV film)
1996 Cherokee Kid (TV film)
1988 Navěky svoji?
1986 Ohledně minulé noci
1984 Billions for Boris

TV seriály

2004 Svět podle Jima (TV seriál)
Stalking Santa (S04E10)
1996 Relativity (TV seriál)

TV pořady

1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky