foto

Christopher Meloni

  • nar. 2.4.1961 (57 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 2. dubna 1961 ve Washingtonu, D.C. Cecile (rozené Chagnon) ženě v domácnosti a endokrinologovi Charlesi R. Melonovi. Je ze tří dětí po své matce napůl francouzský Kanaďan a po otci Sardinec. Nejznámější je pro svou roli detektiva Elliota Stablera v televizním seriálu ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI, dále pak jako Chris Keller v kontroverzním televizním seriálu OZ z vězeňského prostředí.

Chris navštěvoval St. Stephen´s school a poté Coloradskou univerzitu v Boulder, kde studoval herectví. Promoval v roce 1983. Po promoci odešel do New Yorku. Tam pokračoval ve studiu. Před tím než se plně věnoval herecké kariéře, pracoval jako dělník, barman a osobní trenér. S opravdovým herectvím se postupně seznamoval účinkováním v reklamách a menších rolích v několika filmech. První jeho významnější role přišla v thrilleru BOUND z roku 1996. Zahrál si také po boku Julie Roberts ve filmu NEVĚSTA NA ÚTĚKU.

V letech 1998 - 2003 ztvárnil postavu bisexuálního trestance Chrise Kellera v tv seriálu OZ od HBO. V roce 1999 podepsal smlouvu s producentem Dickem Wolfem na roli detektiva Elliota Stablera v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI. V roce 2006 byl nominován na cenu Emmy v kategorii význačný vedoucí herec v dramatickém seriálu za jeho roli detektiva Stablera.

V listopadu 2011 oznámil, že je v jednání se šéfy HBO pro získání hlavní role 5. sezony TRUE BLOOD jako neuvěřitelně silný upír. Roli získal. V 5. sérii se objevuje jako upír Říman (starověký mocný upír, který drží osud Billa a Erica ve svých rukou). Zahrál si také ve filmech JUNIOR, 12 OPIC, PAST, STRACH A HNUS V LAS VEGAS, ZAHULÍME UVIDÍME a dalších.

Meloni se objevil v mnoha sociálních spotech na podporu gay, lesbických a transgenderových (LGBT) problémů. V roce 1999 na předávání cen GLAAD předvedl vášnivý polibek na jevišti se svým hereckým kolegou Lee Targesenem (spoluvězni z OZ). V roce 2006 byl vyhlášen časopisem People jako nejvíce sex žijící muž.

Christopher je ženatý s výtvarnicí Doris Sherman Meloni s níž má dvě děti, dceru Sophii Evu Meloni a syna Danteho Meloni. Na své levé paži má kubistické tetování ukřižování Krista, motýla na levém stehně a čínský horoskop své rodiny na pravé dolní končetině. Meloni je dlouholetým zastáncem práv gayů. V roce 2011 se připojil ke kampani Rada pro lidská práva Newyorčanů pro rovnost manželství. V současné době žije v New Canaan, Connecticut.

alecki

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dámská jízda
2016 Almost Friends
Já, pomsta
Záškodníci
2015 Deník puberťačky
2014 Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Small Time
They Came Together
White Bird in a Blizzard
2013 42
Awful Nice
Muž z oceli
2011 Dirty Movie
2010 F--K
2009 Green Lantern: První let
Něco na těch mužích je
Přenašeči
2008 Gym Teacher: The Movie (TV film)
Noci v Rodanthe
Zahulíme, uvidíme 2
2004 Zahulíme, uvidíme
2002 That Brief Moment
Vražda v Greenwich (TV film)
2001 Léto k nepřežití
1999 Karlův pohřeb
Nevěsta na útěku
Shift (TV film)
1998 Brownovo Requiem
Cíl: Země (TV film)
Souler Opposite, The
Strach a hnus v Las Vegas
1997 Horká linka (TV film)
Small Hours, The
1996 Past
1995 12 opic
Nebezpečná známost (TV film)
1994 Golden Gate (TV film)
Junior
Totální okno
1993 Křivé obvinění (TV film)
1992 Osudová láska (TV film)
1991 Ve jménu dítěte (TV film)
1990 When Will I Be Loved? (TV film)

TV seriály

2018 Pose (TV seriál)
Pink Slip (S01E07)
The Fever (S01E04)
Happy! (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
I Am the Future (S01E08)
Destroyer of Worlds (S01E07)
další epizody (5)
2017 Happy! (TV seriál)
Year of the Horse (S01E04)
When Christmas Was Christmas (S01E03)
What Smiles Are For (S01E02)
další epizody (4)
Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV seriál)
End Summer Night's Dream (E08)
Dance (E07)
Rain (E06)
další epizody (4)
Underground (TV seriál)
Soldier (S02E10)
Auld Acquaintance (S02E08)
28 (S02E07)
další epizody (5)
2016 Underground (TV seriál)
The White Whale (S01E10)
Black & Blue (S01E09)
Graves (S01E08)
další epizody (10)
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
Day is Done (E08)
Electro/City (E06)
Dinner (E05)
další epizody (6)
2014 Táta Jack (TV seriál)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Zvláštní vztah (S03E07)
Detroit (S03E06)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Beznaděj (S05E06)
Dozvracet, jedeme dál (S05E05)
Znovu se sejdeme (S05E04)
další epizody (5)
2011 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Smoked (S12E24)
Delinquent (S12E23)
Bang (S12E22)
další epizody (14)
2010 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Rescue (S12E10)
Gray (S12E09)
Penetration (S12E08)
další epizody (24)
2009 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Anchor (S11E10)
Perverted (S11E09)
Turmoil (S11E08)
další epizody (22)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Smut (S10E10)
Persona (S10E08)
Wildlife (S10E07)
další epizody (18)
2007 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Snitch (S09E10)
Paternity (S09E09)
Fight (S09E08)
další epizody (23)
2006 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Choreographed (S08E09)
Cage (S08E08)
Underbelly (S08E07)
další epizody (20)
2005 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Cizí element (S07E11)
Bouře (S07E10)
Útěk z domova (S07E09)
další epizody (22)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Soužení (S06E10)
Bezmocné ženy (S06E09)
Pochybnost (S06E08)
další epizody (24)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje bílá velryba (S03E03)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Útěk (S05E11)
Otřes (S05E10)
Kontrola (S05E09)
další epizody (25)
Oz (TV seriál)
Exeunt Omnes (S06E08)
Junkyard Dawgs (S06E07)
A Day in the Death... (S06E06)
další epizody (8)
2002 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Resilience (S04E10)
Juvenile (S04E09)
Waste (S04E08)
další epizody (23)
Oz (TV seriál)
Impotence (S05E08)
Good Intentions (S05E07)
Variety (S05E06)
další epizody (6)
2001 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Výsměch (S03E10)
Pěstouni (S03E09)
Dědictví (S03E08)
další epizody (23)
Oz (TV seriál)
Orpheus Descending (S04E14)
Cuts Like a Knife (S04E12)
Revenge Is Sweet (S04E11)
další epizody (5)
2000 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Taken (S02E08)
Asunder (S02E07)
Noncompliance (S02E06)
další epizody (21)
Oz (TV seriál)
You Bet Your Life (S04E08)
A Town Without Pity (S04E07)
A Word to the Wise (S04E06)
další epizody (7)
Právo a pořádek (TV seriál)
Fools for Love (S10E15)
Entitled (S10E14)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Stocks & Bondage (S01E09)
Stalked (S01E08)
Uncivilized (S01E07)
další epizody (9)
Oz (TV seriál)
Out o' Time (S03E08)
Secret Identities (S03E07)
Cruel and Unusual Punishments (S03E06)
další epizody (8)
1998 Oz (TV seriál)
Escape from Oz (S02E08)
Strange Bedfellows (S02E06)
Family Bizness (S02E05)
další epizody (4)
1997 Leaving L.A. (TV seriál)
Poslední don (TV seriál)
1995 Misery Loves Company (TV seriál)
1993 Boys, The (TV seriál)
Dinosaurové (TV seriál)
Charleen a její úžasné lidské bytosti (S03E21)
Hříšný tanec (S03E18)
Tóny bažin (S03E17)
další epizody (4)
1992 Dinosaurové (TV seriál)
Hungry for Love (S03E07)
Šéf party (S02E23)
Oříšková válka - díl druhý (S02E20)
další epizody (6)
1991 Dinosaurové (TV seriál)
Jak balit holky (S02E10)
1990 The Fanelli Boys (TV seriál)
1984 1st & Ten (TV seriál)

Dokumentární

2015 Hurricane of Fun: The Making of Wet Hot
2014 Showing Up
2009 My Dog: An Unconditional Love Story

TV pořady

2017 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2008 Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 Comedy Central Presents: The N.Y. Friars Club Roast of Chevy Chase (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)
1984 Jeopardy! (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2011 Dirty Movie

TV seriály

2017 Underground (TV seriál)
Auld Acquaintance (S02E08)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace