foto

Adam Goldberg

  • nar. 25.10.1970 (47 let)
    Santa Monica, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Adam Charles Goldberg se narodil 25.října 1970 v Santa Monice ve státě Kalifornia (USA). Jeho otec je židovského původu, ale matka je katolička. Adam je americký herec, režisér a producent. Navštěvoval dramatickou školu a byl natolik fascinovián "šoubyznysem" že již v ranném věku studoval herectví a docházel na různé semináře. Později navštěvoval soukromou uměleckou školu Sarah Lawrence School,kde byl velice aktivní.

Adamova první významější role byla Eugene Gimbel ve filmu PAN SOBOTA VEČER, který zrežíroval Billy Crystal a zároveň hrál jednu z hlavních rolí. Mezi jeho opravdu památné role ovšem jistě patří ztvárnění Jerryho ve snímku BOŽÍ ARMÁDA a Eddieho Menueka ve slavném americkém sitcomu "PŘÁTELÉ". Později si také zahrál v podobném sitcomu "JOEY".

Později dokonce propůjčil svůj hlas Flealickovi ve filmu BABE 2:PRASÁTKO VE MĚSTĚ. Často se také projevil jako typický žid. Například v roli Mikea Newhouse ve filmu OMÁMENÍ A ZMATENÍ, Mordechaie Jeffersona Carvera v THE HEBREW HAMMER nebo v seriálu "VINCENTŮV SVĚT" jako Nick Rubenstein.

Mezi jeho další úspěchy se dá jistě počítat jeho účast ve snímku Stevena Spielberga ZACHRAŇTE VOJÍNA RAYENA, kde si zahrál Pvt. Stanleyho Mellishe. Dále film DÉJÁ VU jako Dr. Alexander Denny nebo role Duffyho Jenningse ve filmu ZODIAC od Davida Finchera. Také ve filmu SALTON SEA ukázal svůj talent jako Kujo nebo ve snímku ČISTÁ DUŠE, kde si zahrál po boku Russella Crowea jako Sol.

Jako režisér moc známý není, ale určitě stojí za zmínku jeho počiny jako jsou snímky I LOVE YOUR WORK, kde si zahrála i Christina Ricci, která jeden čas byla i jeho přítelkyní. A další nepříliš známý snímek SCOTCH AND MILK.

Leona "baxiii" Braxatorisová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tenkrát v Kalifornii
2016 Between Us
Rebirth
2015 O tom si nech zdát, José
2013 Anna Nicole (TV film)
Divorce: A Love Story (TV film)
2012 Lost Angeles
2011 Příšerka v Paříži
2010 Nenápadná slečna
Norman
2009 (Bez názvu)
2008 Christmas on Mars
Prokletí
2007 Marlowe (TV film)
Nancy Drew: Záhada v Hollywoodu
Zodiac
2 dny v Paříži
2006 Déjà Vu
Držte krok se Steinovými
Stay Alive
Světák
2005 Fur on the Asphalt: The Greg the Bunny Reunion Show (TV film)
2004 Frankenstein (TV film)
My Life, Inc. (TV film)
2003 Jak ztratit kluka v 10 dnech
Líbí se mi co děláš
Židovské kladivo
2002 Flashpoint (TV film)
Salton Sea
2001 Čistá duše
Na plný pecky
Po čem touží kluci
Sním či bdím?
Spencerův nový život
2000 Sunset Strip
1999 Ed TV
True Love (TV film)
1998 Babe 2: Prasátko ve městě
Scotch and Milk
Some Girl
Zachraňte vojína Ryana
1996 Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku
1995 Boží armáda
Holé lebky
Před úsvitem
1993 Omámení a zmatení
Zeťák
1992 Pan Sobota večer
1991 Babe Ruth (TV film)
The Prince of Providence

TV seriály

2017 Lore (TV seriál)
The Beast Within (E05)
Exprezident Graves (TV seriál)
The Opposite of People (S02E03)
In His Labyrinth (S02E02)
Half a World Gone Mad (S02E01)
2015 The Jim Gaffigan Show (TV seriál)
2014 Fargo (TV seriál)
Buridan's Ass (S01E06)
The Six Ungraspables (S01E05)
Eating the Blame (S01E04)
další epizody (5)
2013 Maron (TV seriál)
2012 Animal Practice (TV seriál)
Okrsek 22 (TV seriál)
2011 Trivial Pursuits of Arthur Banks, The (TV seriál)
2009 Zvláštní poldové (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Autor neznámý (S06E04)
2006 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Mít pro co žít (S01E15)
Joey (TV seriál)
Joey a svatba (S02E22)
Joey drží palce (S02E21)
Joey a herecké studio (S02E20)
další epizody (8)
2005 Head Cases (TV seriál)
Joey (TV seriál)
Joey a kamarád ze školy (S02E11)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 The $treet (TV seriál)
1996 Relativity (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Jak se Eddie nechtěl stěhovat (S02E19)
Hodina pravdy (S02E18)
Nový spolubydlící (S02E17)
1995 Double Rush (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Domov (S02E09)
1992 Kocour Raplík (TV seriál)

Dokumentární

2008 Chelsea on the Rocks
2005 Fearless Freaks, The (TV film)
2003 Running with the Bulls (TV film)
1998 Into the Breach: 'Saving Private Ryan'

TV pořady

2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace