foto

Mike O'Malley

  • nar. 31.10.1966 (50 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

31. října 1966 se ve městě Boston (Massachusetts) narodil americký herec a dramatik Michael Edward 'Mike' O'Malley. Objevuje se především televizních sériích, ale také ve filmech po boku hvězdnějších jmen. Jeho rodiče Marianne a Tony O'Malley jsou irského původu. Mike roku 1984 vystudoval na Střední škole Bishop Guertin v Nashua, New Hampshire odkud pokračoval na studium divadla na University of New Hampshire. Od studentských let je členem bratrství Kappa Sigma. Roku 2006 se vrátil na svou alma mater se zahajovacím projevem pro univerzitní 136. třidu absolventů a obdržel zde také čestný doktorát. S manželkou Lisou má tři děti - Fiona, Seamus a Declan.

O'Malleyho si můžeme všimnout především v televizních sériích jako byla jeho vlastní televizní show THE MIKE O'MALLEY SHOW, která však neměla dlouhého trvání (pouhých 13 epizod). O poznání déle zazářil v roli Jimmy Hughese v show YES, DEAR na kanále CBS Comedy. Objevil se také například ve 14 epizodách show JMENUJI SE EARL. Od roku 2009 hraje otce homosexuálního studenta Burta Hummela v televizní sérii GLEE. Za tuto roli byl nominován na cenu Emmy v kategorii Outstanding Guest Actor - Comedy Series. Jeden z tvůrců seriálu ještě před nominací prohlásil: 'Jestli Mike O'Malley nevyhraje Emmy za roli Burta Hummela, budu velmi zklamán.'

Z filmové tvorby stojí za zmínku například role učitele astronomie ve filmu DRTIVÝ DOPAD z roku 1998, kde se objevil po boku Elijaha Wooda. Dále sekundoval Johnu Cusackovi a Billy Bob Thorntonovi ve filmu z prostředí leteckého dispečinku BLÁZNIVÁ RUNWAY. V roce 2000 si zahrál vedle Sandry Bullock muže závislého na sexu ve filmu 28 DNÍ. Nebo v romantické komedii PAN BOŽSKÝ, ve filmu s Georgem Clooneym TVRDÉ PALICE, romantické adaptaci románu JÍST, MEDITOVAT, MILOVAT, či rodinné komedii SEZNAMTE SE S DAVEM.

Jako dramatik Mike napsal tři hry, z nichž dvě byly uvedeny takzvaně Off-Broadway, což znamená v New Yorku na sále s kapacitou 99 - 500 míst, tedy v divadlech menších, než jsou na Broadwayi. Tyto dvě hry nesou název THREE YEARS FROM THIRTY a DIVERTING DEVOTION, zatímco třetí hra SERCHING FOR CERTAINTY byla produkována v Los Angeles.

Zajímavostí je Mikeova vášeň pro sport, především baseball. Je zapřísáhlým fanouškem týmu Boston Red Sox a hokejového týmu Boston Bruins. V seriálech často nosil baseballovou čepici s logem týmu Red Sox.

Daniel "dibpoe" Diblík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sully: Zázrak na řece Hudson
2015 Diagnóza: Šampión
2014 Dobré manželství
2013 R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
3 Geezers!
2012 Kočka
Prodigy Bully (TV film)
2011 Cedar Rapids
Family Album (TV film)
2009 Informátor!
2008 Pretty/Handsome (TV film)
2007 On Broadway
2005 Dokonalý chlap
2002 Baby Blues Christmas Special, A (TV film)
2000 28 dní
1999 Bláznivá runway
1998 Above Freezing
Drtivý dopad
Some Girl
1997 Cesta do ráje (TV film)
1977 Strange Case of the End of Civilization as We Know It, The

TV seriály

2013 Welcome to the Family (TV seriál)
2010 Famílie (TV seriál)
Vychovávat Hope (TV seriál)
2009 Glee (TV seriál)
2008 My Own Worst Enemy (TV seriál)
2005 Jmenuju se Earl (TV seriál)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Baby Blues (TV seriál)
1999 Mike O'Malley Show, The (TV seriál)
1996 Život s Rogerem (TV seriál)
1982 There's a Lot of It About (TV seriál)

Dokumentární

2003 CBS at 75 (TV film)
Curse of the Bambino, The (TV film)
100 Most Irresistible Women (TV film)

TV pořady

2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2004 Super Bowl's Greatest Commercials (TV pořad)
2001 Super Bowl's Greatest Commercials (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1997 Figure It Out (TV pořad)
1991 Get the Picture (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 Prodigy Bully (TV film)
2011 Certainty

TV seriály

2014 Survivor's Remorse (TV seriál)
2013 Shameless (TV seriál)
The Helpful Gallaghers (S03E04)
2012 Shameless (TV seriál)
Parenthood (S02E08)
Summer Loving (S02E02)
2011 Shameless (TV seriál)
Killer Carl (S01E06)
1999 Mike O'Malley Show, The (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2000 Ano, drahoušku (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace