foto

Marek Perepeczko

  • nar. 3.4.1942
    Varšava, Polsko
  • zem. 17.11.2005 (63 let)
    Čenstochová, Polsko

Biografie

M. Perepeczko se narodil 3.4.1942. V letech 1960 - 61 vystupoval ve studiu Andrzeja Konica v TVP. Absolvent warzšavské PWST (1965). Svázaný z waršavskými klasickými divadly ROZMAILOSTI (1965 - 1970) a KOMEDIA (1970 - 1971). Svoji první filmovou roli získal ve filmu A. Wajdy POPEL. Získal ocenění ZLATÁ OBRAZOVKA pro herce roku za roli v TV seriálu JANOŠÍK. K jeho nejvýznamějším rolím patří role filmové : POTEM NASOPI TISZA od J. Mongersterna; WILCZE ECHA od A.Scibora-Rylskiego; PAN WOLODYJOWSKI od J Hoffmana.

M. Perepeczko na několik let zmizel z polské obrazovky. V letech 1985 - 89 pobýval v Austrálii. Se skupinou přátel založil "Tymczasowe Stowarzyszenie Milosznikow Teatru Witkaceum" Po návratu do Polska obnovil spolupráci s divadlem Komedia, kde učinkoval v muzikálu "Cyrano". Ve filmu M Slesického SARA, se skvěle vcítil do role mafiána. Dále učinkoval v serálu 13 POSTERUNEK, kde hrál velitele tohoto okrsku. Jako Maciej Chrzeciel se objevil ve filmu A. Wajdy PAN TADEUSZ. Zajímavosti je také to, že se mu stala velikým koníčkem kulturistika.

Zemřel 17.11.2005 v Czestochowie.

Radek "gudlak1" Gedlek

Herecká filmografie

Filmy

2006 Dublerzy
2004 Atrakcyjny pozna panią...
1999 Pan Tadeáš
1997 Darmozjad polski
Przystań
Sára
1979 Smrt stopařek
1975 Awans
Obrazki z życia
1974 Janosik
1973 Veselka
1971 Motodrama
1970 Březový háj
Hory za soumraku (TV film)
1969 Lov na mouchy
Pan Wolodyjowski
1968 Wilcze echa
1966 Potom nastane ticho
1965 Popely

TV seriály

2000 13 posterunek 2 (TV seriál)
Ścinki 3 (E42)
Nowe pokolenie (E41)
Gwiazdy telewizji - część 2 (E40)
další epizody (37)
1998 13 posterunek (TV seriál)
Tylko dla dorosłych (E41)
Szczęśliwy dzień (E40)
Cudotwórcy (E39)
další epizody (34)
1997 13 posterunek (TV seriál)
Trupy w szafie (E02)
Nowy komendant (E01)
1973 Janosik (TV seriál)
1970 Kolumbowie (TV seriál)
1969 Przygody Pana Michala (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace