foto

Will Rothhaar

  • nar. 12.1.1987 (31 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Will Rothhaar se narodil 12. ledna 1987 ve znamení kozoroha v New Yorku City, státu New York. Jeho rodiči jsou Michael Rothhaar a Nancy Linehan Charles. Oba se věnují filmařině.

Rothhaar se objevil na televizních obrazovkách už v roce 1990 v několika drobných vedlejších rolích (JAG, ...). V seriálu BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ (1997) ztvárnil malého chlapce Jamese v epizodě „Lie to me“. Ukázal se i ve filmech jako JACK FROST či SRDCE V ATLANTIDĚ.

V roce 2000 byl nominován na cenu YoungStar Award (nejlepší ztvárnění postavy mladým hercem) za film AMERICAN DAUGHTER a také na cenu Young Artist Award za roli v BLACK AND BLUE. V roce 2002 byl znovu nominován za film SRDCE V ATLANTIDĚ. V roce 2003 následovaly hned dvě role, kde se Will zvýraznil. V ne moc úspěšných ZÁVODECH MOTOKÁR ztvárnil čtrnáctiletého Wattse a v prvním dílu črvrté řady ODLOŽENÝCH PŘÍPADŮ psychicky narušeného Neala, který se svým kamarádem Cameronem postřílí v obchodním centru 15 lidí. Právě tato role byla ukázkou, že má Will vynikající herecký talent. Další epizodní role následovaly v kriminálních seriálech MENTALISTA, BEZE STOPY, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, MYŠLENKY ZLOČINCE. V seriálu LISTEN UP! jsme ho mohli vidět v jedné z hlavních rolí jako Mickeyho Kleinmana. Také se objevil v roce 2005 ve filmu MUST LOVE DOGS. V roce 2008 ztvárnil hlavní postavu páté epizody druhé řady seriálu TERMINÁTOR: PŘÍBĚH SÁRY CONNOROVÉ Martina Bedella, kterého se terminátor rozhodně zabít kvůli jeho budoucí vysoké funkci v hnutí odporu. Poslední větší rolí je postava statečného a schopného desátníka (Cpl.) Lee Imlayho ve filmu SVĚTOVÁ INVAZE, kde si zahrál po boku Aarona Eckharta.

V rámci přípravy na roli ve SVĚTOVÉ INVAZI prošel Will Rothhaar bojovým výcvikem. V dětství se chtěl stát gymnastou, proto se jí intenzivně věnoval od pěti do dvanácti let. V důsledku nedostatku času se od dvanácti let praktikuje gymnastiku pouze „pro zábavu“. V poslední době se věnuje sportu zvaný „Parkour“, který spočívá v běhu terénem, zdolávání překážek a co nejrychlejším přechodu z bodu A do bodu B. Jeho nejoblíbenější ovoce je čínská švestka.

Jacinda

Herecká filmografie

Filmy

2018 Benji
Vows and Rites
2017 Division 19
2016 Pale Blue
2013 Mission Park
Vražda prezidenta Kennedyho (TV film)
2011 Getting That Girl
Světová invaze
2010 Piano Fingers
2009 16 to Life
Anatomy of Hope (TV film)
2008 33 Griffin Lane
Každý má svůj sen
2007 Král Kalifornie
2006 Love Is the Drug
2005 Láska na inzerát
2003 Závody motokár
2002 Now You Know
2001 Na Zlatém jezeře (TV film)
Srdce v Atlantidě
2000 American Daughter, An (TV film)
Láska a sex
Neodvolatelná mise (TV film)
1999 Černá a bílá (TV film)
1998 Jack Frost
1997 Cesta srdce (TV film)
1996 American Strays
Kingpin
1995 Dopis vrahovi (TV film)
In the Line of Duty: Kidnapped (TV film)

TV seriály

2016 Code Black (TV seriál)
The Fifth Stage (S01E14)
2015 Grimm (TV seriál)
Tribunál (S04E10)
Wesenrein (S04E09)
2014 Grimm (TV seriál)
Chupacabra (S04E08)
Castle na zabití (TV seriál)
Spínač (S07E08)
2013 Poslední základna (TV seriál)
Controlled Flight Into Terrain (E13)
The Pointy End of the Spear (E12)
2012 Poslední základna (TV seriál)
Blue Water (E10)
Nuke It Out (E07)
Voluntold (E04)
další epizody (5)
Prozíravost (TV seriál)
Šifra (S01E04)
2011 Kriminálka New York (TV seriál)
Near Death (S08E18)
Sláinte (S08E16)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Protiopatření (S10E01)
2010 Hranice nemožného (TV seriál)
Únos (S03E07)
2009 Workshop (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Sbohem všemu (S02E05)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Běsnění (S04E01)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Populární děti (S01E10)
2004 Listen Up (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Povolené šrouby (S04E21)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Living (S02E06)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Přežijí jen silní jedinci (S07E17)
1998 JAG (TV seriál)
Tygři (S03E18)
Návštěva Annie (S03E12)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Hlava nebo orel (S06E16)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Lžete mi (S02E07)
JAG (TV seriál)
Smůla (S02E03)
1995 JAG (TV seriál)
Chyba pilota (S01E05)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace