foto

Dax Shepard

  • nar. 2.1.1975 (43 let)
    Milford, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dax Shepard Randall, tedy jak zní celé jeho jméno, se narodil 2. ledna 1975 v Milfordu v Michiganu. Přesto, když se pozastavíme na tím, čím je dnes, ani ve snu by nás nenapadlo, že získal titul z antropologie na UCLA (University of California, Los Angeles).

Netrvalo to snad ani tak dlouho a Dax se objevil na televizních obrazovkách ve větším světle teprve v pořadu PUNK´D. Ale vrátit se o kousek dál, zjistíme, že prvně, kdy se nám mihl před zrakem, byl asi film HAIRSHIRT. Největšího prostoru se mu ale dostalo v komedii od Stevena Brilla, WITHOUT A PADDLE, tam si zahrál bezstarostného Toma, jednoho ze tří přátel, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu do divočiny. Ve filmu s ním hráli Seth Green a Matthew Lillard. Po dalších pár malých rolích si zahrál po boku Willa Arnetta v komedii LET´S GO TO PRISON. Ve stejném roce si zahrál ještě v jedné komedii, IDIOCRACY. Film od Mikea Judgea vypraví humorným způsobem o tom, jak by to vypadalo na Zemi po pěti-stech letech, zde hrál po boku Lukea Wilsona. Po dalších malých rolích ve snímcích jako KNOCKED UP, COMEBACKS a OLD DOGS, vše komedie, ve kterých se objevil jen krátce. Nakonec se mu dostalo většího prostoru ve snímku od Marka S. Johnsona, WHEN IN ROME, kde hrála dokonce i jeho snoubenka, Kristen Bell.

Kromě hraní vynakládá se svým časem také kreativněji, věnuje se snowboardingu, basketbalu, rychlým autům a motocyklům. Dnes je tedy, jak už bylo zmíněno, zasnoubený s herečkou Kristen Bell, žije v Los Angeles a stále hraje a doufaje, že s tím nepřestane, se nedá dělat nic než si jen přát, aby se mu dostávalo větších a lepších rolí.

Reverger

Herecká filmografie

Filmy

2017 CHiPs
El Camino Christmas
2016 Šéfka
2014 Co by kdyby
Soudce
Veronica Marsová
2012 Naboř a ujeď
2010 Bratrská spravedlnost
Freebie, The
Rande v Římě
2009 Starý páky
2008 Baby Máma
Život je stres
2007 Bacha na balóny
Cutlass
Zbouchnutá
2006 Absurdistán
Hurá do basy
Rande měsíce
2005 Confessions of an Action Star
Sledge: The Story of Frank Sledge
Zathura: Vesmírné dobrodružství
2004 Nekecej a pádluj!
2003 Dvanáct do tuctu
1998 Příliš jednoduché

TV seriály

2018 The Good Place (TV seriál)
Rhonda, Diana, Jake, and Trent (S02E10)
2017 Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV seriál)
End Summer Night's Dream (E08)
King of Camp (E05)
2015 Famílie (TV seriál)
May God Bless and Keep You Always (S06E13)
We Made It Through the Night (S06E12)
Let's Go Home (S06E11)
další epizody (4)
2014 Famílie (TV seriál)
Lean In (S06E09)
Aaron Brownstein Must Be Stopped (S06E08)
These Are the Times We Live In (S06E07)
další epizody (21)
2013 Famílie (TV seriál)
All That's Left Is the Hugging (S05E10)
Election Day (S05E09)
The Ring (S05E08)
další epizody (14)
2012 Famílie (TV seriál)
What to My Wondering Eyes (S04E11)
Trouble in Candyland (S04E10)
You Can't Always Get What You Want (S04E09)
další epizody (18)
2011 Terapie online (TV seriál)
Famílie (TV seriál)
Missing (S03E11)
Mr. Honesty (S03E10)
Sore Loser (S03E09)
další epizody (23)
2010 Famílie (TV seriál)
Happy Thanksgiving (S02E10)
Put Yourself Out There (S02E09)
If This Boat Is a Rockin' (S02E08)
další epizody (23)
2005 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Předstíral jsem vlastní smrt (S01E04)
Robot Chicken (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.

TV pořady

2017 The 43rd People's Choice Awards (TV pořad)
2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Le débarquement (TV pořad)
2012 Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2006 Jay Leno's Garage (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Sia - Santa's Coming For Us (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2017 CHiPs
2012 Naboř a ujeď
2010 Bratrská spravedlnost

TV seriály

2010 Famílie (TV seriál)

Střihačská filmografie

Filmy

2012 Naboř a ujeď

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace