foto

Shawn Wayans

  • nar. 19.1.1971 (46 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Shawn M. Wayans se narodil 19. ledna 1971 v New Yourku sociální pracovnici Elvíre a otci Howelovi, manažeru supermarketu. Je bratrem Keenena Ivoryho, Damona, Marlona, Nadii a Kima. Jeho rodina byla členem skupiny Svědků Jehovových. Shawn vyrostl na Manhatanu poblíž Chelsea. V roce 1989 dokončil jako dobrý student humanitní střední školu.

Shawn je americký herec a komik, který prvně zazářil v seriálu IN LIVING COLOR a v seriálu THE WAYANS BROS. Úplně prvně se však objevil v rodinou plně obsazeném snímku z roku 1988 DOSTANU TĚ SYČÁKU.

Do povědomí diváků se nejvíce dostal v roce 2000 snímkem SCARY MOVIE: DĚSNEJ BIJÁK, rok na to v pokračování SCARY MOVIE 2. Poté se objevil v roce 2004 v povedených komediích s bratrem Marlonem, NĚKDO TO RÁD BLOND a po dvou letech pak ještě ve snímku PIDIHAJZLÍK, kde se objevil i bratr Damien (všechny 4 snímky jsou režírované starším bratrem Keenenem Ivory Wayansem).

Momentálně natáčí film pod taktovkou bratra Damiena, který je opět obsazen celým rodinným hereckým osazenstvem s názvem DANCE FLICK.

Michael "MiCM" -

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Děsnej dupák
2006 Pidihajzlík
Thugaboo: Sneaker Madness (TV film)
2004 Někdo to rád blond
2001 Scary Movie 2
2000 Scary Movie: Děsnej biják
1996 Nevyhrožuj

TV seriály

1995 The Wayans Bros. (TV seriál)
1990 In Living Color (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2009 Děsnej dupák
2006 Pidihajzlík
Thugaboo: Sneaker Madness (TV film)
2004 Někdo to rád blond
2001 Scary Movie 2
2000 New Blood
Scary Movie: Děsnej biják
1996 Nevyhrožuj
1988 Dostanu tě, syčáku

TV seriály

2016 Zviřátka (TV seriál)
Squirrels Part I (S01E08)
1996 Waynehead (TV seriál)
1995 The Wayans Bros. (TV seriál)
1990 In Living Color (TV seriál)

Dokumentární

2009 Why We Laugh: Black Comedians on Black Comedy
2001 Open Mic

TV pořady

2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
10th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2009 Brian McKnight Show, The (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2006 The Megan Mullally Show (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Hollywoodská setkání (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2000 MTV Video Music Awards 2000 (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Total Request Live (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Roseanne Show, The (TV pořad)
1996 Comedy Central Canned Ham (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2009 Děsnej dupák
2006 Pidihajzlík
2004 Někdo to rád blond
2000 Scary Movie: Děsnej biják

TV seriály

1995 The Wayans Bros. (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

1995 The Wayans Bros. (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(42)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace