foto

Shiri Appleby

  • nar. 7.12.1978 (39 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Občanským jménem Shiri Freda Appleby. Výška 155 cm, váha 47 kg, vlasy i oči hnědé. Rodiče: Jerry a Dena Appleby. Mladší bratr Evan (20), mazlíčci - Kitty Kat (Abby). Její zvláštní jméno pochází z hebrejštiny a znamená "moje píseň". Poprvé jsme ji měli možnost zaznamenat již v roce 1984 ve známém seriálu Santa Barbara.

V roce 1997 úspěšně absolvovala Calabas High School. Ve studentských dobách byla rok roztleskávačkou Calabasas Coyotes. Ještě něž se dala opět na studia (University Of Southern California), tak si zahrála malé roličky v mnoha seriálech. Příkladem může být 7th Heaven. Mihla se i v legendárním Beverly Hills 90210, a u nás vysílaných - Pohotovosti, Xeně a Pobřežní hlídce. Měli jsme možnost ji vidět i ve videoklipu Bon Jovi "It's My Life" s Willem Estesem. V USA natáčela reklamu například pro společnosti jako M&Ms, Taco Bel a Cheerios...

V roce 1999 absolvovala konkurz na nový seriál "Roswell". Byla zkoušena na všechny hlavní role v seriálu a po velkých peripetiích získala roli Elizabeth "Liz " Parkerové, dospívající dívky, která žije v Roswellu a zamiluje se do mimozemšťana Maxe. Tento seriál pokračoval jen díky obrovské fanouškovské podpoře až do třetí série.

Její nejúspěšnější hlavní role byla ve filmu Swimfan (Nebezpečná známost) z roku 2002. V současné době pracuje na filmu Charlie Wilson's War s Tomem Hanksem a Julií Roberts.

Moodik

Herecká filmografie

Filmy

2017 Lemon
Strangers (TV film)
2015 An Entanglement
The Devil's Candy
Šílená matka
2013 Mé potrhlé já
Seven Minutes to Save the World
Vánoční koleda pro Cindy
2012 Happiest Person in America, The
2009 Unstable (TV film)
2008 Nájemný vrah (TV film)
2007 Love Like Wind
Patro smrti
Soukromá válka pana Wilsona
What Love Is
2006 Carjacking
Já-tě-vidím.com
Krutá pravda (TV film)
Tady Reed Fish
2005 1/4life (TV film)
Milenci z pizzerie (TV film)
Spoušť
Vše, co můžeš chtít (TV film)
When Do We Eat?
2004 Legenda o Lilith (TV film)
Undertow
2003 Bitva o Shaker Heights
Skin Horse, The
2002 Nebezpečná známost
Time for Dancing, A
1999 Doživotní šance
Jiná láska
Třinácté patro
1993 Rodinné modlitby
1992 Perfect Family (TV film)
1990 Miluji tě k smrti
1989 Curse II: The Bite
1988 Jdi za světlem (TV film)
1987 Blood Vows: The Story of a Mafia Wife (TV film)
Smrt miluje přesnost
1986 Mystery Magical Special (TV film)

TV seriály

2018 UnREAL (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (18)
2016 I Like You Just the Way I Am (TV seriál)
Code Black (TV seriál)
The Fog of War (S01E12)
UnREAL (TV seriál)
Friendly Fire (S02E10)
Espionage (S02E09)
Fugitive (S02E08)
další epizody (10)
2015 Code Black (TV seriál)
Black Tag (S01E11)
You Are the Heart (S01E08)
In Extremis (S01E06)
UnREAL (TV seriál)
Future (S01E10)
Princess (S01E09)
Two (S01E08)
další epizody (10)
2014 Girls (TV seriál)
Pouze ženy (S03E01)
Jak prosté (TV seriál)
The Hound of the Cancer Cells (S02E18)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
Viral (S01E16)
A Little Taste (S01E14)
Warm and Dead (S01E13)
Girls (TV seriál)
Spolu (S02E10)
Na všech čtyřech (S02E09)
Je to zpátky (S02E08)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Military Justice (S15E08)
2012 Chicago Fire (TV seriál)
Leaving the Station (S01E08)
Two Families (S01E07)
One Minute (S01E04)
Dating Rules from My Future Self (TV seriál)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Whole Day Down (TV seriál)
Změna je život (TV seriál)
Affair Remembered (S02E13)
Teacher Schooled (S02E12)
2010 Změna je život (TV seriál)
Stand Taken (S02E11)
Thanks Ungiven (S02E10)
Homecoming Crashed (S02E09)
další epizody (24)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Staré časy (S15E19)
Láska je bojiště (S15E13)
Strach z odloučení (S15E11)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
Welcome to the Captain (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Svátky vzhůru nohama (S15E10)
Věk nevinnosti (S15E08)
Ach, bratře (S15E06)
další epizody (6)
2006 Six Degrees (TV seriál)
2002 Roswell (TV seriál)
Graduation (S03E18)
Four Aliens and a Baby (S03E17)
Crash (S03E16)
další epizody (9)
2001 Roswell (TV seriál)
Samuel Rising (S03E09)
Behind the Music (S03E08)
Interruptus (S03E07)
další epizody (20)
2000 Roswell (TV seriál)
A Roswell Christmas Carol (S02E10)
Max in the City (S02E09)
Meet the Dupes (S02E08)
další epizody (22)
1999 Movie Stars (TV seriál)
Roswell (TV seriál)
The Balance (S01E10)
Heat Wave (S01E09)
Blood Brother (S01E08)
další epizody (10)
The Amanda Show (TV seriál)
1998 Xena (TV seriál)
Příběh dvou múz (S04E06)
Odpuštěno (S03E14)
1997 City Guys (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1995 Brotherly Love (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
24 hodin (S01E01)
1993 Against the Grain (TV seriál)
1992 Raven (TV seriál)
1991 Sunday Dinner (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1989 Adam 12 (TV seriál)
Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Knight & Daye (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
1988 Dear John (TV seriál)
Freddyho noční můry (TV seriál)
1987 The Bronx Zoo (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
1984 Who's the Boss? (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Dokumentární

2011 Good Morning Portland: The Making of Life Unexpected
Lux, Cate, Baze, Ryan, & Math: The Casting of Life Unexpected
2005 Under the Undertow
2002 Swimfan: The Girlfriend from Hell
1997 Emergency Vets (TV seriál)

TV pořady

2017 Megyn Kelly Today (TV pořad)
2016 Btwn2Flrs (TV pořad)
Chelsea (TV pořad)
The 22nd Annual Critics' Choice Awards (TV pořad)
2015 2015 Creative Arts Emmys (TV pořad)
5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
In Bed with Joan (TV pořad)
2010 Access Hollywood Live (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Heidi klum: svět modelingu (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Project Greenlight 2 (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
2000 The Teen Choice Awards 2000 (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 Bon Jovi - It's My Life (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2018 UnREAL (TV seriál)
Confront (S03E04)
2016 UnREAL (TV seriál)
Casualty (S02E06)
2012 Dating Rules from My Future Self (TV seriál)
Sketchy (TV seriál)

Producentská filmografie

TV seriály

2012 Dating Rules from My Future Self (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace