foto

Jason Tobin

  • nar. 1983
    Hong Kong, Hongkong

Biografie

Jason Tobin (čínské jméno To Jun Wai) se narodil do britsko-čínského manželství v Hong Kongu, kde také vystudoval King George V School (mezinárodní střední škola Nadace anglických škol). V Asii studoval do svých 18 let, poté odcestoval do Anglie studovat právo. Zde se rozhodl splnit si svůj sen – stát se hercem.

Objevil se v mnoha filmech a seriálech. Jeho první větší úspěch slaví v roce 2002 ve filmu Better Luck Tomorrow od režiséra Justina Lina. Za tuto roli sklidil pozitivní kritiku v Newyorském filmovém magazínu. Zahrál si také roli Earla ve filmu Rychle a zběsile: Tokijská jízda. Další úspěch se dostaví v roce 2013 ve filmu Chink, kde ztvárnil hlavní roli sériového vraha. Za roli v tomto snímku získal Tobin ocenění „Nejlepší herec“ na filmovém festivalu v Los Angeles. V roce 2018 získal roli v seriálu od Cinemaxu Bojovník.

Žije střídavě v Hong Kongu a v Londýně. Oženil se s Michelle Lau a společně mají tři děti.

Bohumír "JimNorton" Škanta

Herecká filmografie

Filmy

2018 Sonora
2015 Jasmine
Krvavý obchod
2014 The Borderland
2013 Chink
Stories Forlorn
2007 The Counting House
2006 Akce nemluvně
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
Si da tian wang
2005 Chromofobie
Zuřivost v krvi
2003 Lock Her Room
2002 Better Luck Tomorrow
Žába k zulíbání
2000 Gung Fu: The New Dragon
Hammerlock
Partneři (TV film)
1998 Yellow
1997 Party Crashers, The
Tlouštík z Beverly Hills

TV seriály

2020 Bojovník (TV seriál)
Man on the Wall (S02E10)
Enter the Dragon (S02E09)
All Enemies, Foreign and Domestic (S02E08)
další epizody (10)
2019 Bojovník (TV seriál)
If You're Going to Bow, Bow Low (S01E10)
Chinese Boxing (S01E09)
They Don't Pay Us Enough to Think (S01E08)
další epizody (10)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
Dva z Queensu (TV seriál)
No Retreat (S04E05)
2000 Lovkyně (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)

Dokumentární

2020 Searching for Anna May Wong
2018 Gay Hollywood Dad
2001 Golden Dreams

Producentská filmografie

Filmy

2015 Jasmine
2013 Stories Forlorn
2009 Cut Short

Režijní filmografie

Filmy

2009 Cut Short

Dokumentární

2018 Gay Hollywood Dad

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Jasmine
2009 Cut Short

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2018 Gay Hollywood Dad

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky