foto

Romola Garai

  • nar. 6.8.1982 (35 let)
    Hong Kong
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Romola Garai žila do svých osmi let v Singapuru a v Hong Kongu, kde její otec Adrian pracoval pro britskou banku. Už od malička se Romola toužila stát zpěvačkou a mít svou vlastní kapelu, což jí v podstatě i netušeně přivedlo na dráhu herečky, protože díky svému pěveckému nadání si ji všiml hledač nových talentů, a to právě, když vystupovala v jedné jazzové skupině. Brzy na to už Romola debutovala jako herečka, a to ve filmu americko-anglické koprodukce - POSLEDNÍ SEXBOMBY: film vypráví o ovdovělé ženě jménem Elisabeth (Judi Dench), která se po dlouhých letech snaží dát znovu dohromady svou swingovou kapelu, Romola ve filmu představuje Elizabeth ve vzpomínkách - jaká byla, když byla ještě mladá.

Dále následovaly menší role, charakter sekretářky Zoe v dramatu „Attachments“ (Náklonnosti) a role ztracené dcery Charlotte v minisérii „Perfect“ (Dokonalý), ani jedno však na našich obrazovkách zatím nebylo uvedeno. Větší úspěch pak přišel ve filmu NICHOLAS NICKLEBY, který získal ocenění za nejlepší provedení od národního výboru kritiků za rok 2002 (Best Ensemble Performance from the National Board of Review). Po těchto pár filmech Romola zatoužila rozšířit si své studie na anglické fakultě Královny Marie, jenže bohužel bo možná spíš bohu dík přišly další nabídky od filmu, jako například role Gwendolen Harleth v sérii „Daniel Deronda“ a velký úspěch ve filmu „I Capture the castle“ (Ovládnu hrad), za který Romola získala nominaci na nejvíce slibného nováčka britských nezávislých filmových cen (British Independent Film Awards), no a na školu prostě nezbyl čas.

V roce 2004 dostala Romola roli hned ve dvou úspěšných filmech – prvním se stal HŘÍŠNÝ TANEC 2: HAVANA NIGHTS, kde se objevila po boku začínající hvězdy Diega Luny jako mladá Američanka Katey Millerová, která se přestěhovala v 58. roce s rodiči na Kubu, dalším projektem, tentokrát s historickým pojetím, ale rovněž americké produkce, byl JARMARK MARNOSTI. Po těchto filmech následovaly ještě velmi slibný irsko-anglicko-francouzský film „Inside I'm dancing” (Uvnitř tančím), “The snow goose” (Bílá husa) a televizní série “Mary Bryant”, nic z toho však u nás zatím nebylo uvedeno.

Monika "M_I_A_13" Rysulová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Dominion
Churchill's Secret (TV film)
2015 Sufražetka
2013 Ještě, že tě mám
Legacy (TV film)
Poslední dny na Marsu
2012 What You Will
2011 Jeden den
Junkhearts
2010 Words of the Blitz
2009 Zlomový rok 39
2008 Druhý muž
King Lear (TV film)
2007 Angel
Pokání
2006 Jak se Vám líbí
Nezlomná vůle
Renesance
Sólokapr
2005 Mary Bryantová (TV film)
2004 Hříšný tanec 2
Jarmark marnosti
Uvnitř tančím
2003 Hrad bude můj
2002 Daniel Deronda (TV film)
Nicholas Nickleby
2000 Poslední sexbomby (TV film)

TV seriály

2017 Born to Kill (TV seriál)
2011 Kvítek karmínový a bílý (TV seriál)
The Hour (TV seriál)
2009 Slečna Emma (TV seriál)
2001 Perfect (TV seriál)
2000 Attachments (TV seriál)

Dokumentární

2014 Ztracené ruské princezny (TV film) - vyp.
2008 Bringing the Past to Life: The Making of 'Atonement'

TV pořady

2012 BAFTA Television Awards 2012 (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2012 Štětka

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(116)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace