foto

Tae-hee Kim

  • nar. 29.3.1980 (39 let)
    Pusan, Jižní Korea

Biografie

Tae-hee Kim sa narodila 29. marca 1980 v Pusane, v Južnej Kórei. Vyštudovala Soulskú národnú univerzitu v odbore odevné návrhárstvo.

Stala sa hviezdou v seriáli STAIRWAY TO HEAVEN (2003), kde si zahrala zlú nevlastnú sestru. Jej ďalšie úspechy sú romantické seriály FORBIDDEN LOVE a LOVE STORY IN HARVARD (2004). Za jej skvelý herecký výkon vo FORBIDDEN LOVE získala ocenenie „najlepší ženský nováčik“ na plátne. V roku 2006 sa predstavila vo filme NOC ÚPLŇKU, ktorý jej však nepriniesol výraznejšiu polularitu. O rok neskôr sa objavila v romantickej komédii VENUS AND MARS.

V roku 2009 hrala Kim v akčnej dráme IRIS ako agentka NSS Choi Seung-hee spolu s Lee Byeong-heonom, ktorý stvárnil Kim Hyeon-juna. Bola tiež označená za jednu z najkrajších kórejských žien. V roku 2010 hrala v očakávanom sfilmovaní seriálu - IRIS: THE MOVIE.

Martin "Rambo159" Kmeť

Herecká filmografie

Filmy

2010 Geurang peuri
IRIS: Spiknutí zla
2007 Ssawoom
2006 Noc úplňku
2001 Seonmul

TV seriály

2020 Annyeong eomma (TV seriál)
2015 Yongpalyi (TV seriál)
2013 Jang Ok-jeong (TV seriál)
2011 Boku to Star no 99 Nichi (TV seriál)
Mai peurinseseu (TV seriál)
2009 Ailiseu (TV seriál)
2004 Kumiho woejeon (TV seriál)
Leobeu seutori in Habeodeu (TV seriál)
2003 Cheongookeui gyedan (TV seriál)
Hongbune baktejeotne (TV seriál)
2002 렛츠 고! (TV seriál)