Reklama

Reklama

Kim Wilde

Kim Wilde

nar. 18.11.1960 (63 let)
Chiswick, Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Kim Wilde, narozená jako Kim Smith, měla o svém budoucím muzikantském osudu rozhodnuto takřka hned po svém příchodu na svět. Její otec Reginald Smith, známější pod pseudonymem Marty Wilde, byl totiž hudební hvězdou konce padesátých let, která v Británii hrála rock n roll v americkém stylu, několik let před nástupem Beatles. Její matka Joyce zase začínala v liverpoolském šestnáctičlenném dívčím sboru „The Vernon Girls“.

Kim až do svých devíti let žila s rodiči a o rok mladším bratrem Rickym v Chiswicku v západním Londýně, poté se rodina přestěhovala do hrabství Hertfordshire. Ač se po celé dětství Kim pohybovala v hudebním prostředí, její vlastní sólovou dráhu jí umožnil až hudební producent Mickie Moist v roce 1980, kdy podepsala smlouvu s vydavatelství RAK Records. V roce 1981 vydala eponymní debutové album, kde se objevily jedny z jejích největších hitů - „Kids in America“ a „Chequered Love“. Dobře si vedlo i její druhé album „Select“ z roku 1982, kterému vévodila závěrečná píseň „Cambodia“, další alba se však uplatnila spíše mimo Británii, například v Západním Německu nebo Austrálii.

Když doba největší slávy opadla a Kim přivedla na svět své děti, našla zálibu v zahradničení, kdy nejprve chtěla pro své ratolesti vytvořit překrásnou zahradu a nakonec se stala profesionální zahradnicí, díky čemuž se objevila na stanici Channel 4 jako zahradní designérka v pořadu Better Gardens a v BBC v show Garden Invaders. Napsala také knihu o zahradničení s dětmi a publikaci o péči o zahradu pro začátečníky.

Kim má se svým manželem Halem Fowlerem dva potomky. Z jejích sourozenců se v hudební branži pohybují i bratr Ricky a sestra Roxanne. Kim Wilde dodnes koncertuje a její zatím poslední, vánoční album „Wilde Winter Songbook“ vyšlo roku 2013.

ČSFD.cz

Herečka

Host

Reklama

Reklama