foto

Patrick Duffy

  • nar. 17.3.1949 (69 let)
    Townsend, Montana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patrick Duffy narozený 17.března 1949 v Townsedu v Montaně (USA) je americký televizní herec, který se proslavil především rolí Bobbyho Ewinga v tv seriálu "DALLAS" a Franka Lamberta v americkém sitcomu "KROK ZA KROKEM".

V roce 1997 si zahrál ve svém prvním tv seriálu MUŽ Z ATLANTIDY, jako Mark Harris. Po zrušení tohoto seriálu přijal roli Bobbyho Ewinga v již zmíněném seriálu "DALLAS". V březnu roku 2006 začal hrát v dalším tv seriálu "BÁJEČNÍ A BOHATÍ", ze kterého však odešel, ale 5.listopadu 2007 se opět vrátil. V březnu 2008 Patrick hostoval v částečně interaktivní game show "BINGO AMERICA".

V červenci 2008 se rozhodl rezignovat kvůli povinnostem, které měl v game show a tak místo převzal jeho přítel Richard Karn. Patrick se za své kariéry dokonce dočkal několika nominací a jednoho vítězství (1985) za vyjímečný herecký výkon hlavního představitele v seriálu hlavního vysílacího času. Dále byl nominován za nejoblíbenější seriálovou dvojici (1988) a zasloužil si ješte další dvě vítězství v Bambi Awards (1987) a TV Land Awards (2006).Všechna ocenění byla za seriál "DALLAS".

baxiii

Herecká filmografie

Filmy

2018 Christmas With a View (TV film)
2017 Texaský bordel
The Christmas Cure (TV film)
2010 Dělat zázraky (TV film)
Zase ona!
2009 He's Such a Girl
Na křídlech lásky (TV film)
The 36th Annual Daytime Emmy Awards
2007 Neuvěřitelný život rockera Coxe
2006 Opuštěný kaňon (TV film)
Zamilovaní sousedé (TV film)
2000 Nejlepší hra
1999 Nedívej se za sebe (TV film)
1998 Dallas: Válka Ewingů (TV film)
Rusty
1997 Srdce v ohni (TV film)
1996 Dallas: J. R. se vrací (TV film)
1995 Texas (TV film)
1991 Danielle Steel: Táta (TV film)
1990 Děti nevěsty (TV film)
Vražda na dobírku (TV film)
1988 Napřed láska a pak škola (TV film)
Unholy Matrimony (TV film)
Vražedné svádění (TV film)
1986 Strong Medicine (TV film)
1985 Alenka v říši divů (TV film)
From Here to Maternity (TV film)
1984 Vamping
1982 Cry for the Strangers (TV film)
1980 Enola Gay: The Men, the Mission, the Atomic Bomb (TV film)
1977 Death Scouts (TV film)
Killer Spores (TV film)
Man from Atlantis (TV film)
The Disappearances (TV film)
1976 Last of Mrs. Lincoln, The (TV film)
1974 Stranger Who Looks Like Me, The (TV film)
Větrná smršť (TV film)

TV seriály

2014 Welcome to Sweden (TV seriál)
2013 The Fosters (TV seriál)
2012 Dallas (TV seriál)
2009 Párty na klíč (TV seriál)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
A vítězem se stává... (S03E05)
2000 The Secret Adventures of Jules Verne (TV seriál)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Tě prásk (S02E03)
1998 Krok za krokem (TV seriál)
Stěhování (S07E19)
I peněz moc škodí (S07E18)
Záskok (S07E17)
další epizody (9)
1997 Krok za krokem (TV seriál)
Jak nepřijít o iluze (S07E10)
Terapie (S07E09)
Proměna (S07E08)
další epizody (34)
1996 Krok za krokem (TV seriál)
Rovnoprávnost (S05E24)
Výlet do Disneyworldu II. (S05E23)
Výlet do Disneyworldu I. (S05E22)
další epizody (13)
1995 Krok za krokem (TV seriál)
Vánoční radosti (S05E11)
Vraťte nám dítě (S05E10)
Ženské hnutí (S05E09)
další epizody (22)
1994 Krok za krokem (TV seriál)
Lež má hezké nohy (S04E13)
Vánoční smíření (S04E12)
Posedlost (S04E11)
další epizody (24)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
Manželská krize (S03E12)
Vánoční věc (S03E11)
Sestra v akci (S03E10)
další epizody (24)
1992 Krok za krokem (TV seriál)
Kamarád z mládí (S02E12)
Jak ušetřit (S02E11)
Cody má problém (S02E10)
další epizody (21)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
Moderní doba (S01E13)
Nové auto (S01E12)
Den před kamerou (S01E11)
další epizody (13)
1990 ABC TGIF (TV seriál)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1977 Man from Atlantis (TV seriál)

Dokumentární

2016 Amerika osmdesátých let (TV seriál)
Geschichten aus der Salzburger Altstadt (TV film) - a.z.
Hotel Dallas
2004 Dallas Reunion: Return to Southfork (TV film)
2003 Intimate Portrait: Linda Gray (TV film)
2002 After Dallas (TV film)
Suzanne Somers: The E! True Hollywood Story (TV film)
TVography: Suzanne Somers - Mastering Success (TV film)
2000 Cameras Rolling: 20 Days on Set (TV film)
1998 Intimate Portrait: Victoria Principal (TV film)

TV pořady

2010 Daybreak (TV pořad)
2005 TV Land Confidential (TV pořad)
2000 Dale's All Stars (TV pořad)
Doing Dallas (TV pořad)
GPTV (TV pořad)
To Tell the Truth (TV pořad)
1999 Pulp Comics: Louis C.K.'s Filthy Stupid Talent Show (TV pořad)
1994 ABC Sneak Peek with Step by Step (TV pořad)
1992 Circus of the Stars and Sideshow (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1980 Lou Rawls Parade of Stars (TV pořad)
1979 Battle of the Network Stars VI (TV pořad)
1978 The Jim Nabors Show (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars III (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Closer: Nové případy (TV seriál)
Posvátné město 5/5 (S06E05)
Tlaková vlna 1/2 (S05E20)
2016 Closer: Nové případy (TV seriál)
Mrtvá zóna (S05E10)
Ohlédnutí 3/5 (S04E21)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(37)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace