foto

Jana Pallaske

  • nar. 20.5.1979 (41 let)
    Berlín, Východní Německo

Biografie

Německá herečka Jana Pallske se narodila roku 1979 v berlínské čtvrti Treptow. Kromě herectví zpívala pod pseudonymem "Bonnie Riot" v punkové skupině Spitting Of Tall Buildings. Krátce před maturitou školu přerušila a pracovala v castingové agentuře, která hledala mladé talenty do filmu ALASKA.DE. Nakonec byla oslovena tehdy jedenadvcetiletá Jana ke kamerovým zkouškám a ve filmu dostala hlavní roli.

Její druhá velká role byla o rok později po boku rakouského herce Roberta Stadlobera ve filmu ENGEL & JOE. Od této doby je vidět nejen v mnoha televizních insecnacích, filmech a seriálech, ale také v hollywoodské produkci, kde si zahrála ve snímku EUROTRIP s Mattem Damonem a Michelle Trachtenberg. Do srpna 2004 pracovala v MTV jako moderátorka, kde jednou týdně prezentovala MTV News Mag jako zástup za Markuse Kavku. V současné době se věnuje převážně filmu.

Vendula "SaraSun" K.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Die Hexenprinzessin (TV film)
Lassie se vrací
Thicker
2017 Abi '97 - gefühlt wie damals (TV film)
Fakjů pane učiteli 3
2016 Geography of the Heart
Hrad Strašidlák
Jak napálit banku
Upíří sestry 3
2015 Fakjů pane učiteli 2
2013 Fakjů pane učiteli
2011 IK1 - Turisté v nebezpečí (TV film)
Srdce mužů... a jedna opravdová láska
2010 Snowblind
2009 Bolest bez příčiny
Hanebný pancharti
Kopf oder Zahl
Mužská srdce
Screamers: Hon na člověka
Zátoka pirátů
2008 Berlin am Meer
Märzmelodie
Přestřelka v Palermu
Warten auf Angelina
2007 Úplný idiot
2006 Die ProSieben Märchenstunde: Frau Holle - Im Himmel ist die Hölle los (TV film)
Pojď blíž
2005 Modrooká Polly
Stürmisch verliebt (TV film)
2004 Eurotrip
Láska v myšlenkách
2002 Baader
Hladina adrenalinu
2001 Engel & Joe
Jeans
2000 Alaska.de

TV seriály

2020 Drinnen – Im Internet sind alle gleich (TV seriál)
2018 Místo činu (TV seriál)
Bausünden (S49E04)
2015 Kobra 11 (TV seriál)
Krevní msta (S20E01)
2013 Bez hranic (TV seriál)
Special Ops: Part 2 (S01E06)
Special Ops: Part 1 (S01E05)
2011 Kobra 11 (TV seriál)
Ztracená minulost (S15E09)
2010 SOKO Wismar (TV seriál)
Schlechte Karten für Belinda (S08E09)
2008 Maja (TV seriál)
2006 Berndivent (TV seriál)
2003 Kobra 11 (TV seriál)
Rock 'n' Roll (S07E11)
2002 Místo činu (TV seriál)
Schützlinge (S33E04)
1998 Specialisté na vraždy (TV seriál)

Dokumentární

2018 Der mit dem Wald spricht - Unterwegs mit Peter Wohlleben (TV seriál)
2013 Akta Medicejů (TV seriál)
2007 Alles Lüge - Auf der Suche nach Rio Reiser (TV film)

Host

TV pořady

2015 Ponyhof (TV pořad)
Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
2009 5 gegen Jauch - Prominenten-Special (TV pořad)
2006 Let's Dance (TV pořad)
2004 Leute am Donnerstag (TV pořad)

Fanoušci tvůrce