foto

Bronson Pinchot

  • nar. 20.5.1959 (59 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z New Yorku, vyrůstal v Pasadeně, kde navštěvoval South Pasadena High School (vynikal ve francouzštině, sborovém zpěvu a v divadle). K herectví přičichl na Yaleské univerzitě, kde nejprve studoval umění, později drama. Po skončení studií se díky práci na divadle dostal v polovině osmdesátých let až k filmovým rolím - RISKANTNÍ PODNIK, POLICAJT Z BEVERLY HILLS.

Zatím jeho největším profesním úspěchem však byla role v situačně komedálním seriálu PERFECT STRANGERS, kde ztvárnil roli balkánského přistěhovalce Balkiho Bartokomouse, za kterou byl r. 1987 nominovaný na cenu Emmy. Jeho talent napodobovat cizí akcenty mu zajistil mnoho příležitostí pro role cizinců, zejména Francouzů. Český divák si jistě Pinchota vybaví jako Jean-Luca Rieupeyrouxe, kadeřníka z populárního seriálu KROK ZA KROKEM. V prosinci 2002 se stal členem zednářské lóže. Jeho koníčkem je řecké sochařství z období 460 př.n.l. - 31 n.l.

Lucie "LucyZ" Žurovcová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Double Play
2016 The Strike
2013 Kung Fu and Titties
2011 Virgin Alexander
You and I
2010 Opravdové country 2: Talent
2009 Hooking Up
2008 From a Place of Darkness
Příběh o Zoufálkovi
2007 Mr. Art Critic
The Wager
2005 IceMaker
2004 Second Best
2003 Small Souled Men
2002 Winning Girls Through Psychic Mind Control
2001 Lady a Tramp II: Scampova dobrodružství
2000 Putting It Together (TV film)
1999 All New Adventures of Laurel & Hardy: For Love or Mummy, The
Čas lásky
1998 Kouzelný meč - Cesta na Camelot
Králové pláže
Slappy a Smraďoši
1997 Království hraček
Merry Christmas, George Bailey (TV film)
1996 Bruno the Kid: The Animated Movie
Klub odložených žen
Odvaha pod palbou
Poslední večírek
1995 Časožrouti (TV film)
1994 Policajt v Beverly Hills III
1993 Pravdivá romance
1992 Sveďte to na poslíčka
1990 Jury Duty: The Comedy (TV film)
1989 Jasnozřivý
1988 Manželské etudy
1986 Between Two Women (TV film)
Dave Thomas: The Incredible Time Travels of Henry Osgood (TV film)
Deja View
1985 Po zavírací době
Žhavé prázdniny
1984 Flamingo Kid
Policajt v Beverly Hills
1983 Riskantní podnik

TV seriály

2019 A Million Little Things (TV seriál)
Twelve Seconds (E13)
2018 Chilling Adventures of Sabrina (TV seriál)
Chapter Ten: The Witching Hour (S01E10)
Chapter Nine: The Returned Man (S01E09)
Chapter Eight: The Burial (S01E08)
další epizody (8)
2015 Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the Frozen Foodie (S01E11)
Ray Donovan (TV seriál)
Jedna noc v Jerevanu (S03E10)
Kalmazoo (S03E01)
2014 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Mládeži nepřístupno (S12E06)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Špinavý polda (S01E08)
Chuck (TV seriál)
Chuck a kufřík (S04E02)
2007 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Alternate (S09E01)
2006 Six Degrees (TV seriál)
2005 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Krása (S04E19)
1997 Migo (TV seriál)
1996 Bruno the Kid (TV seriál)
1995 Dumb and Dumber (TV seriál)
1993 Trouble with Larry, The (TV seriál)
1992 Kocour Raplík (TV seriál)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
1990 ABC TGIF (TV seriál)
1986 Perfect Strangers (TV seriál)
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Mumie tatínkem (S01E04)
Sara (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

TV pořady

2012 Projekt Bronsona Pinchota (TV pořad)
2005 TV Land Confidential (TV pořad)
1997 Mistři kouzel v Monacu 2 (TV pořad)
1987 Circus of the Stars #12 (TV pořad)
The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace