foto

Suzanne Somers

  • nar. 16.10.1946 (72 let)
    San Bruno, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka Suzanne Somers se narodila 16. října 1946 v San Brunu, v Kalifornii. Rodným jménem se jmenovala Suzanne Marie Mahoney. Suzanne neměla jednoduché dětství. Otec byl alkoholik a násilník. Často ji a její tři sourozence bil. Ve škole měla problémy s dyslexií. Jediné, v čem neměla problémy, byla hudba a herectví.

Po ukončení studia na střední škole získala hudební stipendium na vysoké škole. Po šesti měsících musela studium ukončit, protože byla těhotná. Otcem dítěte byl Bruce Somers (dětský psycholog), kterého si vzala za manžela. Manželství se po dvou letech rozpadlo.

Začala pracovat jako modelka, aby sebe a svého syna zabezpečila. Práce modelky však nebyla dobře placená. V roce 1970 byla zatčena, protože vypisovala nekryté šeky. Pak se jí konečně začalo dařit. Postupně dostávala menší role v televizních filmech a seriálech. V roce 1977 se po několikaleté známosti vdala za Alana Hamela. Ve stejném roce začala hrát v seriálu THREE´S COMPANY. V seriálu vydržela jen čtyři roky. Řekla si totiž o několikanásobně vyšší plat, tak ji ze seriálu vyhodili. Deset let byla na tzv. televizní "černé listině", protože se zapsala jako herečka, která smlouvá o honoráře.

Odjela do Las Vegas, kde pracovala po různých klubech jako tanečnice, zpěvačka a bavička. V roce 1986 získala cenu Las Vegas Entertainer of the Year. V letech 1987-1989 hrála šerifku Grangerovou v komediálním seriálu SHE´S THE SHERIFF. V roce 1991 příšla její největší a nejznámější role - Carol Fosterová (ovdovělá kosmetička) v komediálním seriálu KROK ZA KROKEM, kde hrála po boku herce Patricka Duffyho (Frank Lambert, rozvedený stavitel) . V roce 1998 skončilo natáčení seriálu.

Kromě syna z prvního manželství má ještě nevlastní dceru Leslie. Provozuje vlastní teleleshoping. Žije ve velkém domě v jižní Kalifornii.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2001 Řekni, že to tak není
1999 Darklings, The (TV film)
1998 Rusty
Těžké časy (TV film)
1997 Zamilovaný Amor (TV film)
1996 Kolik váží duše (TV film)
1994 Oběti zla (TV film)
Šest vražd stačí, maminko!
1992 Navždy mladý
Reportérka (TV film)
1991 Keeping Secrets (TV film)
1990 Bohatí muži, svobodné ženy (TV film)
1988 Totally Minnie (TV film)
1985 Goodbye Charlie (TV film)
1980 Nic osobního
1979 Yesterday's Hero
1978 Carpenters... Space Encounters, The (TV film)
Happily Ever After (TV film)
Zuma Beach (TV film)
1977 Billy Jack Goes to Washington
Mravenci (TV film)
1975 Sky Heist (TV film)
1973 Americké graffiti
Magnum Force
1969 Daddy's Gone A-Hunting
1968 Bullittův případ

TV seriály

1998 Krok za krokem (TV seriál)
Stěhování (S07E19)
I peněz moc škodí (S07E18)
Záskok (S07E17)
další epizody (9)
1997 Krok za krokem (TV seriál)
Jak nepřijít o iluze (S07E10)
Terapie (S07E09)
Proměna (S07E08)
další epizody (34)
1996 Krok za krokem (TV seriál)
Rovnoprávnost (S05E24)
Výlet do Disneyworldu II. (S05E23)
Výlet do Disneyworldu I. (S05E22)
další epizody (13)
Simpsonovi (TV seriál)
Den, kdy zemřelo násilí (S07E18)
1995 Krok za krokem (TV seriál)
Vánoční radosti (S05E11)
Vraťte nám dítě (S05E10)
Ženské hnutí (S05E09)
další epizody (22)
1994 Krok za krokem (TV seriál)
Lež má hezké nohy (S04E13)
Vánoční smíření (S04E12)
Posedlost (S04E11)
další epizody (24)
1993 Krok za krokem (TV seriál)
Manželská krize (S03E12)
Vánoční věc (S03E11)
Sestra v akci (S03E10)
další epizody (24)
1992 Krok za krokem (TV seriál)
Kamarád z mládí (S02E12)
Jak ušetřit (S02E11)
Cody má problém (S02E10)
další epizody (21)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
Moderní doba (S01E13)
Nové auto (S01E12)
Den před kamerou (S01E11)
další epizody (13)
1990 ABC TGIF (TV seriál)
1987 She's the Sheriff (TV seriál)
1985 Hollywoodské ženy (TV seriál)
1976 Three's Company (TV seriál)
1969 Anniversary Game (TV seriál)

Dokumentární

2003 A Life of Laughter: Remembering John Ritter (TV film)
2002 Suzanne Somers: The E! True Hollywood Story (TV film)
TVography: Suzanne Somers - Mastering Success (TV film)
2000 Intimate Portrait: Suzanne Somers (TV film)
The 70s: The Decade That Changed Television (TV film)
1998 Making of 'American Graffiti', The (TV film)
Three's Company: The E! True Hollywood Story (TV film)
1989 One for the Road (TV film)
1985 Joan Rivers and Friends Salute Heidi Abromowitz (TV film)
1978 General Electric's All-Star Anniversary (TV film)
NBC Salutes the 25th Anniversary of the Wonderful World of Disney (TV film)

TV pořady

2017 Megyn Kelly Today (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2008 The Doctors (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2000 Cavuto on Business (TV pořad)
1998 Candid Camera (TV pořad)
1994 ABC Sneak Peek with Step by Step (TV pořad)
Howard Stern (TV pořad)
1989 Disney-MGM Studios Theme Park Grand Opening, The (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1978 Battle of the Network Stars IV (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars III (TV pořad)
1976 Donny and Marie (TV pořad)
The Alan Hamel Show (TV pořad)
1974 High Rollers (TV pořad)
1971 Mantrap (TV pořad)

Hudební videoklipy

1989 Michael Jackson: Liberian Girl (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace