foto

Sergej Dvorcevoj

  • nar. 18.8.1962 (57 let)
    Kazachstán, Sovětský svaz

Biografie

Sergej Dvorcevoj (1962, Kazachstán) vystudoval leteckou školu na Ukrajině a Radiotechnický institut v Novosibirsku, pracoval pro Aeroflot a až poté byl přijat na Vyšší režisérské a scenáristické kurzy v Moskvě. Natočil řadu krátkometrážních a dokumentárních filmů, které byly oceněny na významných mezinárodních festivalech zaměřených na dokumenty, včetně Lipska a Nyonu. V jeho snímcích se mísí naturalismus s poezií, vždy mu však jde především o věrné zachycení skutečného života. Do jeho filmografie patří tituly Ščasťje (Štěstí, 1997), Chlebnyj děň (Chlebový den, 1998), Highway (Silnice, 1999) a V temnotě (2004). Film Tulpan (2008) je jeho celovečerní hraný debut.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

Filmy

2018 Ajka
2008 Tulpan

Dokumentární

2004 Ve tmě
1999 Hlavní tah
1998 Den chleba
1997 La case de l'oncle Doc (TV seriál)
1996 Štěstí

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Ajka
2008 Tulpan

Dokumentární

2004 Ve tmě
1999 Hlavní tah
1998 Den chleba
1996 Štěstí

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Ajka

Dokumentární

2004 Ve tmě
1999 Hlavní tah
1998 Den chleba
1996 Štěstí

Producentská filmografie

Filmy

2018 Ajka

Dokumentární

1998 Den chleba
1996 Štěstí

Zvukařská filmografie

Dokumentární

2004 Ve tmě
1999 Hlavní tah

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky