foto

Peter Dobson

  • nar. 16.7.1964 (54 let)
    Red Bank, New Jersey, USA

Biografie

Peter Dobson vystupující také pod jménem Derek Hoyle, je americký herec, který hrál v zaznamenáníhodných filmech jako v dramatu SING /1989/, v komediálním hororu THE FRIGHTENERS /1996/, v mysteriózní komedii s Danny deVitem DROWNING MONA /2000/, v televizním dobrodružném filmu THE POSEIDON ADVENTURE /2005/ a nebo ve filmové adaptaci stejnojmenného románu Huberta Selbyho Jr., LAST EXIT TO BROOKLYN /1989/.

Dobson je známý divákům také pro ztvárnění role Elvise Presleyho ve velmi úspěšném filmu FORREST GUMP /1994/. Vystupoval v mnoha televizních pořadech a show včetně komedie režiséra Roberta Zemeckise „Johny Bago" a kritiky ceněném pořadu „Cover Me: Based on True Life of an FBI Family".

S Valem Kilmerem sdílel dvě stejné role, první byla role Elvise v již zmíněném Forrestu Gumpovi, kterou Kilmer hrál v krimi-thrilleru TRUE ROMANCE /1993/. Druhou stejnou rolí je Dobsonovo ztvárnění postavy Chrise Siherlise v akčním dramatu L.A.TAKEDOWN /1989/, který byl později předělán na krimi-drama HEAT /1995/ s Kilmerem ve stejné roli.

Nyní /2013/ pracuje na svém režijním debutu EXIT 102: ASBURY PARK.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dirty Dead Con Men
2016 Hotel of the Damned
The Demo
2015 6 Ways to Die
The Mourning
2014 Elwood
Fatal Instinct
Redemption: The Darkness Descending
2013 American Idiots
Jet Set
2012 Dark Day's Night, A
2008 2:22
Hledá se chůva (TV film)
Remembering Phil
2007 Jízda s Elvisem
Made in Brooklyn
Stranger's Heart, A (TV film)
2006 A-List
2005 Dobrodružství Poseidonu (TV film)
Freezerburn
2004 Betrunner
2003 Dry Cycle
Pledge of Allegiance
Život jedné dívky
2002 Betrayal
Noc vlka (TV film)
2001 Ve sněžné pasti
Zigs
2000 460 podezřelých
Bezpečný úkryt
1999 Choose Life
Lansky (TV film)
Stůl pro jednoho
1998 Lone Greasers
1997 Quiet Days in Hollywood
Riot (TV film)
Smrt za lež (TV film)
The Good Life
1996 Big Squeeze, The
Norma Jean a Marilyn (TV film)
Přízraky
Smrtící chlad
1995 Násilník
1994 Forrest Gump
1993 Doppelganger
Pravidla zabíjení (TV film)
Waiter, The
1992 What She Doesn't Know (TV film)
1991 Kam tě den zavede
Muž na ženění
Undertow
1990 So Proudly We Hail (TV film)
1989 Poslední útěk do Brooklynu
Přepadení v L.A. (TV film)
Zpívání
1988 Plain Clothes
1987 Bates Motel (TV film)
I.F.O. (Identified Flying Object)

TV seriály

2016 Dice (TV seriál)
Elvis (S01E01)
2015 Havaj 5-0 (TV seriál)
Padlá hvězda (S05E21)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Autosalon (S06E06)
2007 Velká láska (TV seriál)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
2005 Kriminálka New York (TV seriál)
Léto ve městě (S02E01)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Přísaha (S02E20)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Cizinky ve vlaku (S03E19)
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family (TV seriál)
1997 Head Over Heels (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
Grownups (S01E13)
Games People Play (S01E12)
Private Lives (S01E11)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Operation Friendship (S06E04)
1993 Johnny Bago (TV seriál)
1990 Lenny (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Dirty Dead Con Men
2017 Bad Frank

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace