foto

Eva Lammelová

  • nar. 1986

Biografie

Eva Lammelová vystudovala magisterský obor Sociologie/Andragogika na Filozofickě fakultě UP v Olomouci, kde také studovala bakalářský obor filmová a divadelní věda. V rámci studia sociologie se věnovala tématu asexuality, o němž připravuje dokumentární film. V roce 2012 pracovala jako produkční ve studiu Družina (kreativní studio zabývající se tvorbou veřejně prospěšných kampaní). V roce 2013 byla na roční stáží v tvůrčí producentské skupině Petra Kubici, Česká televize. Poté působila jako asistentka režie v rámci ročního projektu Já budu Einsteinem (populárně-vědecký seriál pro děti o fyzice) a od léta 2014 je režisérkou pořadu Občanské noviny ekologického cyklu Nedej se, Česká televize. V rámci cyklu Nedej se natočila dva díly pro pořad Nedej se plus o lesních školkách a o léčebném konopí a dokument o plýtvání potravinami „Jídlo zdarma pro všechny". Spolupracuje také s Inventurou (platforma pro podporu a prezentace umělecké tvorby lidí s mentálním hendikepem), pro kterou natočila portrét nevidomého pianisty a nyní natáčí dvojportrét mentálně hendikepovaných talentovaných slečen z Žatce.

Ekofilm

Režijní filmografie

Dokumentární

2018 Anomálie
Queer (TV seriál)
AsexuaLOVE (S12E03)
2016 Marie
Na balkóně
2015 Nedej se: Jídlo zdarma pro všechny

TV pořady

2000 Náš venkov (TV pořad)
1999 Nedej se! (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2018 Anomálie
2016 Marie
Na balkóně

Producentská filmografie

Dokumentární

2018 Anomálie
2016 Na balkóně

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Na balkóně

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky