foto

Aron Eisenberg

  • nar. 6.1.1969 (50 let)
    Hollywood, California, USA

Biografie

Aron Eisenberg je americký filmový a televízny herec. Aron nemal jednoduché detstvo, kvôli vážnym zdravotným komplikáciám. Narodil sa iba s jednou čiastočne fungujúcou obličkou, druhá bola úplne nefunkčná. Už ako štrnásťročný podstúpil dialýzu a v 17-tich rokoch sa dočkal transplantácie. Nefunkčné obličky mu spôsobili výrazné obmedzenie rastu a preto je vysoký iba 152 cm.

Jeho herecká kariéra sa dá ohraničiť 90-tymi rokmi minulého storočia. Práve počas tohto obdobia hral takmer výlučne vo filmoch – zvyčajne vedľajšie postavy. Jeden z jeho najdlhších angažmánov bolo pôsobenie v seriáli Star Trek: Deep Space Nine, kde stvárnil postavu ferengského mladíka Noga. Túto postavu sme mohli na televíznych obrazovkách vidieť viac ako 40-krát. Po príchode nového milénia sa ako herec prakticky prestal presadzovať.

V súčasnosti sa živí ako profesionálny fotograf. Jeho zdravie ho v roku 2015 opäť sklamalo, doktori mu po druhýkrát diagnostikovali zlyhanie obličiek a o štyri mesiace nato znovu podstúpil transplantáciu. Odvtedy sa teší dobrému zdraviu.

mrclTV

Herecká filmografie

Filmy

2019 Walk to Vegas
1998 Báječný nový svět (TV film)
1994 Pterodactyl Woman from Beverly Hills
1993 Klub lhářů
1991 Mistr loutkář III: Toulonova pomsta
1990 Modlitba bruslařů
Playroom
Ulice
1989 Caddie Woodlawnová
Dům 3
Hoši z Beverly Hills
Ďábel v Amityville (TV film)

TV seriály

1999 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Co po sobě zanecháš (S07E25)
Váleční psi (S07E24)
Proměnlivá tvář zla (S07E20)
další epizody (5)
1998 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Je to jen papírový měsíc (S07E10)
V obležení na AR-558 (S07E08)
Zrada, víra a velká řeka (S07E06)
další epizody (12)
1997 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Jste srdečně zváni... (S06E07)
Oběť andělů (S06E06)
Odvážnému štěstí přeje (S06E05)
další epizody (13)
1996 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Kompromisy (S05E09)
Roztříštěné zrcadlo (S04E19)
Ztracený Ráj (S04E11)
další epizody (4)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Jména (S02E02)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Zelení mužíčci (S04E07)
Vzácná návštěva (S04E02)
Aspekty osobnosti (S03E25)
další epizody (5)
1994 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Jem'Hadarové (S02E26)
1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Útočiště (S02E10)
Útok (S02E03)
Ve jménu pokroku (S01E14)
další epizody (7)
1991 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Undertaking Palor (S03E09)
1990 Báječná léta (TV seriál)
Vánoce podle Cutlipa (S04E09)

Dokumentární

2018 What We Left Behind: Looking Back at Star Trek: Deep Space Nine
2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace