foto

Armin Shimerman

  • nar. 5.11.1949 (68 let)
    Lakewood, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Armin se narodil 5. Listopadu 1949 v Lakewood, New Jersey, kde společně žil s matkou Susan (učetní) a s otcem Herbertem (malíř pokojů). Zde žil do svých patnácti let, kdy se společně přestěhovali do Los Angeles. Tady ho matka přihlásila do dramatické skupiny. Po absolvování střední školy odešel na Kalifornskou universitu, kde odpromoval a záhy nastoupil na svou první divadelní štaci v Old Globe Theater v San Diegu. Zde započal svou hereckou karieru v divadle. Následně se přestěhoval do New Yorku. Později se sem vrátil a nakonec zde byl obsazen do dvou CBS sérií, které mu odstartovaly jeho hereckou kariéru v televizi.

A tak od roku 1979, kdy se přibližně datují jeho začátky na TV obrazovkách, vystřídal nespočet menších rolí, ale kromě horroru STOPAŘ, kde ani neměl hlavní roli a VZPOMÍNKY NA HVĚZDNÝ PRACH od Woody Allena (i zde bez větší role) ho žádný film nebo seriál neproslavil. Jeho zlaté období herectví přišlo až v začátku 90. let kdy byl v roce 1993 obsazen do pilotu seriálu STAR TREK DEEP SPACE NINE, kde nakonec vydržel sedm let v roli ferenga Quarka (mazaného podvodníčka). I přes to, že seriál nebyl moc veřejností oceněn, tak ho role de fakto proslavila a další nabídky se jen hrnuly. Už v průběhu seriálu se objevil v BEUTY AND BEAST, následně v BUFFY THE VAMPIRE SLAYER jako ředitel Snyder. Mohli jsme ho vidět v STARGATE SG1 v epizodě Nox nebo v seriálech CHARMED, SEINFELD. Po skončení seriálu se uchytil V BOSTON LEGAL, jako soudce v třetí řadě seriálu a tak si mohl zahrát z množstvím známým herců, hlavně ze Star Treku jako byl například William Shatner, Ethan Phillips a Rene Aberjonois se kterým si už minulosti zahrál v Deep Space Nine. Dále pak ce objevil na tři epizody v NUMB3RS, ale tím jeho výčet známějších seriálů zatím končí.

Aspoň co se týče hraných seriálů a filmů. Poslední době totiž přešel k profesi Voice actor, nebo-li dabéra animovaných seriálů/filmů, které jsou v současnosti velmi populární. Jeho hlas můžem slyšet např. V X-Men Legends, Evil Con Carne, The Grim Adventures of Billy & Mandy. Kromě toho namluvil platformové hry jako je Ratchet & Clank: Up Your Arsenal, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time nebo Psychonauts.

Ze soukromého života mohu říci že je ženatý s Kitty Swink, která je stejně jako on herec. Pro zajimavost mohu uvést, že si zahrála po boku svého manžela v Deep Space Nine ve dvou epizodách, ale ani v jedné scéně spolu nehráli. Společně se ale podíleli na tvorbě PC hry Star Trek Deep Space Nine: The Fallen, kde můžem slyšet jejich hlasy.

Daniel "Shakaar" Kubín

Herecká filmografie

Filmy

2018 Can't Have You
2017 The Circuit
Unbelievable!!!!!
5th Passenger
2016 Diani & Devine Meet the Apocalypse
Ratchet a Clank: Strážci galaxie
2014 Angry Video Game Nerd: The Movie
Sublime and Beautiful, The
2012 Becky's the Boss
Dropping Evil
2011 Atlasova vzpoura: 1. část
2010 For Christ's Sake
2009 Bionicle: Zrození legendy
2008 Nakažení smrtí
Urn, The
2005 Santa se žení (TV film)
2004 Santa hledá ženu (TV film)
Works, The
2003 Living in Walter's World
2002 Who Slew Simon Thaddeus Mulberry Pew
2001 Spotlight on Armin Shimerman and Kitty Swink (TV film)
Zeptejte se mých dětí (TV film)
2000 Breathing Hard
Evil Con Carne (TV film)
1999 Auteur Theory, The
The Lost World (TV film)
1998 Looking for Lola
Real Story (TV film)
Star Trek IX: Vzpoura
1996 Oko za oko
1995 Vražedná představa
1994 Muž stínu
1993 Archa neviňátek
1991 Tati, ty jsi robot
1990 Miracle Landing (TV film)
Smrtící zatykač
1989 Aréna
Hrbáč na univerzitě
Prázdniny v San Diegu
1988 Nejstarší řemeslo (TV film)
1987 Al Capone Gang
Baby Girl Scott (TV film)
Like Father Like Son
Schůzka naslepo
1986 Stopař
1981 Bulba (TV film)
1980 Vzpomínky na hvězdný prach
1979 Women at West Point (TV film)

TV seriály

2016 Justice League Action (TV seriál)
2013 Bad Samaritans (TV seriál)
Nikki & Nora: The N&N Files (TV seriál)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Šestaosmdesátý (S01E03)
Castle na zabití (TV seriál)
Nechť vás provází štěstí (S05E06)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Původ (S03E03)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2002 Girls Club (TV seriál)
2001 Grim & Evil (TV seriál)
2000 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Neklidní (S04E22)
1999 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Maturita 2/2 (S03E22)
Maturita 1/2 (S03E21)
Volby (S03E19)
další epizody (5)
Hvězdná brána (TV seriál) - a.z.
Otázka paměti (S02E22) - a.z.
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Co po sobě zanecháš (S07E25)
Váleční psi (S07E24)
Mračna se stahují (S07E21)
další epizody (11)
1998 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Čokoláda pro kapelu (S03E06)
Faith, Hope a Trick (S03E03)
Noc oživlých mrtvol (S03E02)
další epizody (7)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Je to jen papírový měsíc (S07E10)
Úmluva (S07E09)
V obležení na AR-558 (S07E08)
další epizody (26)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Buď světu andělem (S01E10)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Čím budu? 1/2 (S02E09)
Halloween (S02E06)
Smrtonosná škola (S02E03)
další epizody (6)
Hvězdná brána (TV seriál)
Noxové (S01E07)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Statistická pravděpodobnost (S06E09)
Vzkříšení (S06E08)
Jste srdečně zváni... (S06E07)
další epizody (22)
1996 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Blouznění (S05E10)
Kompromisy (S05E09)
Ozvěny minulosti (S05E08)
další epizody (24)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Ochránce (S01E01)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál) - herec, a.z.
Tajný agent Bashir (S04E09)
Meč Kahlessův (S04E08)
Zelení mužíčci (S04E07)
další epizody (23)
1994 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Okouzlení (S03E10)
Defiant (S03E09)
Meridian (S03E08)
další epizody (24)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Prvorozený (S07E21)
1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Útočiště (S02E10)
Druhý pohled (S02E09)
Nutné zlo (S02E08)
další epizody (28)
1991 Brooklyn Bridge (TV seriál)
1989 Star Trek: Nová generace (TV seriál) - herec, a.z.
Šedé přízraky (S02E22) - a.z.
Špičkový výkon (S02E21)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Oáza (S01E10)
Nejzazší výspa (S01E04)

Dokumentární

2007 Star Trek: Beyond the Final Frontier (TV film)
2006 What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole
1994 Star Trek: Nová generace - Konec cesty
1993 'Star Trek: Deep Space Nine': Behind the Scenes

TV pořady

2001 Weakest Link (TV pořad)
1997 Space Cadets (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace