foto

Ha Thanh Špetlíková

  • nar. 18.3.1989 (32 let)
    Hanoj, Vietnam

Biografie

Ha Thanh Špetlíková, rozená Ha Thanh Nguyen, je filmová a televizní herečka.

Ha Thanh prožila dětství ve Vietnamu. Když jí byly 3 roky, její matka odjela za prací do České republiky. Ha Thanh tedy zůstala sama s otcem, z nějž se vyklubal alkoholik. O rok později, když byly Ha Thanh 4 roky, se s otcem přestěhovaly za matkou do České republiky. Otec matku bil, a tak se po několika letech rozvedli.

Díky matčině práci v oblasti farmacie se často stěhovala. Žila například v Chomutově, Františkových Lázních, Třeboni či Českých Velenicích. Vystudovala střední oděvní školu v Praze a v hlavním městě rovněž vystudovala scénografii na DAMU.

Do povědomí diváků se dostala zejména díky roli Tien v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Dále se objevila například ve snímcích Miss Hanoi, Úsměvy smutných mužů či Rapl.

V letech 2015 až 2019 byla vdaná za Martina Špetlíka, se kterým provozovala 2 kavárny v Praze. Ha Thanh se věnuje herectví a kostýmnímu výtvarnictví.

Šárka "sarkak_" Konopiská

Herecká filmografie

Filmy

2021 Ubal a zmiz
2020 Vysoká hra (TV film)
2018 Miss Hanoi
Úsměvy smutných mužů
2011 Poupata

TV seriály

2019 Modrý kód (TV seriál)
Cimbál (S03E39)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Návštěva z Ameriky (S15E30)
Otrávená Rusalka (S14E57)
Dlouhý výlet (S14E45)
2018 Specialisté (TV seriál)
Tajnosti a lži (S03E07)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Budeme se usmívat (S13E56)
Jsme na to dva! (S13E41)
Žiju jenom pro tebe (S13E40)
2017 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jsme na to sami (S13E04)
Plné doznání (S12E61)
Uražená ješitnost (S12E57)
další epizody (6)
2016 Rapl (TV seriál)
Agent (S01E08)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Báječnej plán (S12E18)
2015 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sestra Katastrofa (S11E11)
Arsenál krásy (S11E10)
Hon na lišku (S11E09)
další epizody (7)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Skleník (S04E15)

Dokumentární

2019 Generace B (studentský film)

Host

TV pořady

2019 26. Český lev (TV pořad)
2018 Výzva (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)

Fanoušci tvůrce