foto

Nana Visitor

  • nar. 26.7.1957 (59 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nana Visitor, vlastním jménem Nana Tucker se narodila 22. července 1957. Už od narození jí bylo herectví předurčeno, její rodiče byli totiž Robert Tucker, choreograf na Brodwayi a Nenette Charisse, baletní instruktorka. Kromě toho, že od mládí vyrůstala obklopena herci, začala v sedmi letech navštěvovat baletní kurzy ve škole, kde pracovala její matka. Na střední škole pak absolvovala první vystoupení na jevišti. Kvůli divadlu pak odmítla nastoupit na Princeton. Stejně jako jeho rodiče, se totiž rozhodla, že udělá karieru na jevišti.

Jako každý umělec i ona má svůj pseoudonym, původní jméno Tucker vyměnila za Visitor, což je příjmení předků z matčiny z strany. Nicméně to bylo pouze odběhnutí od její kariery, kromě změny příjímení se uchytila i na jevišti. Na konci 80. let hrála pravidelně v The Gentle People, nebo ve hře My One & Only. Po přestěhování do Los Angeles se uchytila v 42nd Street. Playing Peggy Sawyer, kde publikum ohromila svým tanečním uměním.

Přestěhování do Los Angeles mělo velký vliv na její budoucí karieře v televizi. V roce 1982 se objevila v soup opeře ONE LIFE TO LIFE, nicméně její televizní kariera se začala rozvíjet až po přestěhování. Postupně začala hostovat v seriích MACGYVER, REMINGTON STEEL, THIRTYSOMETHING, L.A. LAW, EMTY NEST nebo hned několikrát v MATLOCKOVI. Vedle Angely Lasbury si zahrála v MURDER, SHY WROTE a v roce 1990 vystupovala společně s tehdy nezmámou Sandrou Bullock v televizní adaptaci WORKING GIRL.

Její možná největší role přišla v roce 1993, kdy byla obsazena do role Majora Kiry Nerys (později Plukovníka) v serii STAR TREK: DEEP SPACE NINE, kterou hrála rovných sedm let až do konce serie. Během té doby se nejen stala jednou z nejoblíbenějších postav tamní serie.

Po konci seriálu se vrátila na Broadway, kde hrála v tamní verzi muzikálu Chicago a hostovala jako Madam X v Dark Angelovi. Na televizi a film nezanevřela. Objevila se například v ABC serii WILDFIRE nebo v nezávislých filmech MINI´S FIRST TIME a BABYSITTER WANTED.

V osobním životě jako mnoho umělců i Nana vysřídala pár partnerů. První byl Nick Miscus, se kterým chodila na baletní školu, s ním má syna Bustera. Následně se vídala se svým kolegou ze Star Treku Alexandrem Siddigem, se kterým má syna Django El Tahira.  V současnosti žije s Mattem Rimmerem, kterého si vzala v roce 2003.


Daniel "Shakaar" Kubín

Herecká filmografie

Filmy

2017 Unbelievable!!!!!
2015 A Rising Tide
Méďa 2
2011 In My Pocket
Intimní past
2009 Pátek třináctého
2008 Ďáblovo dítě
Správná volba
2006 Úkladná vražda
2004 They Are Among Us (TV film)
1989 Nikki and Alexander (TV film)
1988 A Father's Homecoming (TV film)
Meet the Munceys (TV film)
1987 Duch (TV film)
1985 Fraud Squad (TV film)
1977 Sentinel

TV seriály

2012 Castle na zabití (TV seriál)
Pes, přítel člověka (S04E13)
2011 Grimm (TV seriál)
BeeWare (S01E03)
2008 Battlestar Galactica (TV seriál)
Faith (S04E06)
2005 Wildfire (TV seriál)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
2001 Svět podle Jima (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Co po sobě zanecháš (S07E25)
Váleční psi (S07E24)
Extrémní opatření (S07E23)
další epizody (15)
1998 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Je to jen papírový měsíc (S07E10)
Úmluva (S07E09)
V obležení na AR-558 (S07E08)
další epizody (27)
1997 Hiller and Diller (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Statistická pravděpodobnost (S06E09)
Vzkříšení (S06E08)
Jste srdečně zváni... (S06E07)
další epizody (25)
1996 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Blouznění (S05E10)
Kompromisy (S05E09)
Ozvěny minulosti (S05E08)
další epizody (25)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Tajný agent Bashir (S04E09)
Meč Kahlessův (S04E08)
Zelení mužíčci (S04E07)
další epizody (25)
1994 Burkeho zákon (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Okouzlení (S03E10)
Defiant (S03E09)
Meridian (S03E08)
další epizody (26)
1993 Frasier (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Útočiště (S02E10)
Druhý pohled (S02E09)
Nutné zlo (S02E08)
další epizody (29)
1991 Baby Talk (TV seriál)
Drexell's Class (TV seriál)
1990 Working Girl (TV seriál)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
1988 Empty Nest (TV seriál)
In the Heat of the Night (TV seriál)
1987 Hooperman (TV seriál)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Ohara (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
1986 Downtown (TV seriál)
Matlock (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Colbyové (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Pásmo soumraku (TV seriál)
1984 Highway to Heaven (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
Night Court (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
1982 Knight Rider (TV seriál)
Remington Steele (TV seriál)
1976 Ivan the Terrible (TV seriál)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1963 The Doctors (TV seriál)

Dokumentární

2013 The Captains Close Up (TV seriál)
2011 The Captains
2010 Biography: The Captains of the Final Frontier (TV film)
Národ Star Treku
2005 Galileo7: Family Matters
2004 Trekkies 2
1993 'Star Trek: Deep Space Nine': Behind the Scenes
1987 Biography (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace