foto

Gates McFadden

  • nar. 2.3.1949 (69 let)
    Cuyahoga Falls, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodným jménem Cheryl Gates McFadden se narodila v březnu 1949 v americkém Ohiu. Vystudovala divadelní vědu na univerzitě v Massachusetts, a také herectví v Paříži. Zde byl jejím učitelem slavný Jacques LeCoq.

Je vdaná a z manželství má syna Johna. Její filmografie není příliš rozsáhlá. Kromě občasného účinkování v TV seriálech se věnuje hlavně divadelní práci. "Hraní v divadle je mou opravdovou láskou. Zbožňuju jeviště a publikum." Jak sama říká, mezi její nejoblíbenější hry patří ty klasické od Shakespeara.

Nejvíce známá je její role doktorky Beverly Crusherové v seriálu STAR TREK: NOVÁ GENERACE (1987). Po menších neshodách s producenty opustila natáčení na celou jednu sezónu. K velké radosti fanoušků se po roce zase vrátila. U jedné epizody si vyzkoušela režii. Pro film WIZARD (1986) vytvářela choreografii.

Spolu s ostatními kolegy z posádky Enterprise se objevila jako doktorka Crusherová v navazujících filmech. Její herecký kolega ze Star Treku, Brent Spiner, se stal kmotrem jejího syna.

Několik let žila s rodinou na jihu Francie, kde se věnovala rekonstrukci starého divadla. Vyučuje na kalifornské univerzitě a pro kanadskou televizi účinkovala v sérii reklam reklam společnosti Microsoft.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Next Door
2009 Make the Yuletide Gay
2005 Špína
2002 Star Trek X: Nemesis
1998 Star Trek IX: Vzpoura
1997 Krev na koruně (TV film)
1996 Star Trek VIII: První kontakt
1994 Star Trek VII: Generace
1990 Hon na ponorku
Takový je byznys
1985 When Nature Calls
1984 Muppets dobývají Manhattan

TV seriály

2017 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Skeleton Crew (S15E04)
2015 Scary Endings (TV seriál)
2009 Griffinovi (TV seriál)
Ne všichni psi přijdou do nebe (S07E11)
1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Spřádači snů (S04E12)
1995 Znamení růže (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Dvojice (S04E08)
Yoko řekla... (S04E06)
Náměsíčník (S04E01)
1994 Správná pětka (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Všechno dobré... (S07E25)
Preventivní úder (S07E24)
Zrození (S07E23)
další epizody (14)
1993 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Paralely (S07E11)
Odkaz (S07E10)
Síla přírody (S07E09)
další epizody (26)
1992 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Změna velení 2/2 (S06E11)
Změna velení 1/2 (S06E10)
Kvalita života (S06E09)
další epizody (28)
1991 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Otázka času (S05E09)
Sjednocení 2/2 (S05E08)
Sjednocení 1/2 (S05E07)
další epizody (24)
1990 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Ztráta (S04E10)
Poslední úkol (S04E09)
Futurum Imperfektum (S04E08)
další epizody (27)
1989 Star Trek: Nová generace (TV seriál) - herec, a.z.
Faktor pomsty (S03E09)
Cena (S03E08)
Nepřítel (S03E07)
další epizody (10)
1988 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Neutrální zóna (S01E25)
Spiknutí (S01E24)
Setkání v Paříži (S01E23)
další epizody (15)
1987 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Oáza (S01E10)
Hra na schovávanou (S01E09)
Bitva (S01E08)
další epizody (10)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2014 Chaos on the Bridge (TV film)
2013 Relativity: The Family Saga of Star Trek - The Next Generation
Requiem - A Remembrance of Star Trek: The Next Generation
Resistance Is Futile: Assimilating Star Trek -The Next Generation
Star Trek: From One Generation to the Next
Star Trek: The Next Generation - Regeneration: Engaging the Borg
The Captains Close Up (TV seriál)
2012 Making It So: Continuing Star Trek - The Next Generation
Reunification: 25 Years After Star Trek - The Next Generation
Stardate Revisited: The Origin of Star Trek - The Next Generation
2005 Jak sci-fi seriály změnily svět... (TV film)
2001 America Loves... Star Trek (TV film)
1994 Star Trek: Nová generace - Konec cesty
1991 Star Trek 25th Anniversary Special (TV film)
1986 Inside the Labyrinth (TV film)

TV pořady

1994 Comic Relief VI (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1994 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Geneze (S07E19)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace