foto

Ron Clinton Smith

  • nar. 19.3.1951 (69 let)
    Atlanta, Georgia, USA

Biografie

Ron Clinton Smith je americký herec a spisovatel. Narodil se Harrymu Smithovi a Therese Goochi. Jeho otec byl fotbalový hráč a bojový pilot v Korejské válce. Zemřel, když bylo Ronovi 15 let. Jako mladý se učil zpěvu v kostele, také hrál na kytaru ve vlastní skupině. Aby následoval svého otce, hrál 12 let fotbal. Brzy se však začal zajímat více o psaní a herectví.

Se svým přítelem Brucem Hamptonem dělali stand-up komedii, která vedla k divadlu a televize. Mezitím Ron pokračoval ve psaní svých písní, básní, příběhů a scénářů. Roku 2012 vydává vlastní knihu „Creature Storms“. S manželkou Kathryn má dva syny, Jeremiaha a Seana. Jeho nejvýznamější role jsou role Bootleggera v Zemi bez zákona a Mr. Mackey v Mlze.

Zdeněk "Bragha" Balík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Vymazaný kluk
2017 Loganovi parťáci
2016 Skrytá čísla
2013 Ďáblův uzel
2012 Co čas nezahojil
Kóma (TV film)
Mulberry
Město podnikatelů (TV film)
Rodičovský manuál
Země bez zákona
2011 Level Up (TV film)
Ztracený Valentýn (TV film)
2010 Pod jednou střechou
Šťastný los
2009 Jonesovi
2008 Family That Preys, The
Front of the Class (TV film)
Hope & Redemption: The Lena Baker Story
Tvrdé palice
2007 Mlha
Who's Your Caddy?
2006 Návrat na vrchol
Zbořené mosty
2005 Warm Springs (TV film)
2004 Beze svědků
2003 Fate: Smrtící sdělení
2002 Jů, vona je chlap
Kudzu Christmas, The
Nowhere Road
Rosa Parks Story, The (TV film)
2001 Good Neighbor
2000 Unshackled
Zkažená mládež
1999 Mrazivý faktor
Wayward Son
1998 První liga 3: Zpátky do druhé ligy
1996 Eddie
1995 Tom a Huck
1994 Strom snů
1993 Firma
1992 Grass Roots (TV film)
Stay the Night (TV film)

TV seriály

2020 Brockmire (TV seriál)
Favorable Matchup (S04E01)
2019 American Soul (TV seriál)
Continuous Revolution in Progress (S01E02)
Dolly Parton: Hra na city (TV seriál)
2018 The Bobby Brown Story (TV seriál)
2014 Temný případ (TV seriál)
Dlouhá jasná tma (S01E01)
Rectify (TV seriál)
Running with the Bull (S02E01)
2013 Rectify (TV seriál)
Sexual Peeling (S01E02)
Always There (S01E01)
2012 Nashville (TV seriál)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2008 Army Wives (TV seriál)
Would You Know My Name (S02E01)
2006 One Tree Hill (TV seriál)
Return of the Future (S03E11)
2005 One Tree Hill (TV seriál)
Lifetime Piling Up (S02E20)
1996 Savannah (TV seriál)

Dokumentární

2012 Basically Frightened: The Musical Madness of Colonel Bruce Hampton

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky