foto

Marina Sirtis

  • nar. 29.3.1955 (63 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marina Sirtis je britská divadelní a filmová herečka. Narodila se řeckým rodičům v Londýně, proto hovoří již odmala plynně řecky. Herectví ji zaujalo již od dětství, ale rodiče měli o kariéře dcery úplně jiné představy. Po maturitě proto tajně vystudovala hudebně dramatický obor na univerzitě, kterou zdárně dokončila. Po studiích pracovala v hudebním divadle a televizi, kde příležitostně hostovala v televizních seriálech.

Krátce po jejím absolvování se stala členem Worthing Repertory Theatre. Objevila se zde v mnoha klasických dramatech, včetně role Ofélie z Hamleta. Vedle divadelní práce se snažila rozšířit své herecké působení i do televize. Hrála v několika populárních britských seriálech, například MINDER & HAZEL a v televizním filmu ONE LAST CHANCE.

V roce 1986 se přestěhovala do Los Angeles. Půl roku se jí na divadelních prknech příliš nedařilo. Byla zoufalá a plánovala návrat domů. Právě během příprav na zpáteční cestu do Londýna vyhrála konkurz na roli v seriálu STAR TREK: NOVÁ GENERACE (1987).

Měla zde hrát postavu bezpečtnostního důstojníka Tashi Yarové. Při zkouškách se ale přišlo na to, že se Marina více hodí právě pro roli empatické poradkyně Deanny Troi. V seriálu nosila černé kontaktní čočky, ve skutečnosti jsou její oči světle hnědé.

Od roku 1992 je vdaná za kytaristu Michaela Lampera. V soukromí je velká fanynka evropského fotbalu, je dokonce členkou fotbalového klubu. Je vegetariánka a aktivní členkou hnutí za práva zvířat. Ráda navštěvuje srazy fanoušků Star Treku.

Pravidelně se objevuje ve filmech i televizních seriálech, mezi jinými například CLOSER či BEZE STOPY. Má také kladný vztah k hudbě. Objevila se v několika muzikálech a byla i na Evropském turné s Rocky Horror Picture Show.

Vladimír "hemir" Máj

Herecká filmografie

Filmy

2018 5th Passenger
For the Love of George
2017 My Christmas Prince (TV film)
Valentine's Again (TV film)
2016 Little Dead Rotting Hood
My Summer Prince (TV film)
2015 Dark Reflection, A
2014 Panenka z pekla (TV film)
2012 Speed Demons
2009 31 North 62 East
Rváči
Smrtící nenávist 3
Urychlovač zkázy (TV film)
2008 InAlienable
2007 Beowulf a Grendel (TV film)
Oranges
The Deep Below
Trade Routes
2004 Spectres
2003 Net Games
2002 Star Trek X: Nemesis
Terminál
Through the Fire (TV film)
2001 Poslední loupež
1999 Paradise Lost
1998 Gargoyles: Brothers Betrayed
Gargoyles: The Hunted
Star Trek IX: Vzpoura
1996 Potrhlý profesor (TV film)
Star Trek VIII: První kontakt
1995 Gargoyles: The Heroes Awaken
1994 Star Trek VII: Generace
1992 Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase
1990 One Last Chance (TV film)
1985 Přání smrti 3
1984 Slepý, který viděl
Space Riders
1983 Hříšnice
1978 Zloděj z Bagdádu (TV film)

TV seriály

2017 OK K.O.! Let's Be Heroes (TV seriál)
2016 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Rodina především (S13E24)
2013 Bee and PuppyCat (TV seriál)
Star Trek Continues (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
The Pit (S05E41)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Minulost, přítomnost a budoucnost (S11E02)
Berlín (S10E21)
2010 Young Justice (TV seriál)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Make It or Break It (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Ne všichni psi přijdou do nebe (S07E11)
2005 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Toto jsou cesty... (S04E22)
Griffinovi (TV seriál)
Přátelství nade vše (S04E11)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
2000 Hvězdná brána (TV seriál)
Vodní brána (S04E07)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Agent (S07E06)
Záchranné lano (S06E24)
1999 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Projekt Pathfinder (S06E10)
1996 Gargoyles: The Goliath Chronicles (TV seriál)
1994 Gargoyles (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Všechno dobré... (S07E25)
Preventivní úder (S07E24)
Zrození (S07E23)
další epizody (14)
1993 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Paralely (S07E11)
Odkaz (S07E10)
Síla přírody (S07E09)
další epizody (24)
1992 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Změna velení 2/2 (S06E11)
Změna velení 1/2 (S06E10)
Kvalita života (S06E09)
další epizody (26)
1991 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Otázka času (S05E09)
Sjednocení 2/2 (S05E08)
Sjednocení 1/2 (S05E07)
další epizody (24)
1990 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Ztráta (S04E10)
Poslední úkol (S04E09)
Futurum Imperfektum (S04E08)
další epizody (27)
1989 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Faktor pomsty (S03E09)
Cena (S03E08)
Nepřítel (S03E07)
další epizody (26)
1988 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Nezkrotný Okona (S02E04)
Jak prosté, drahý Date (S02E03)
Kde vládne ticho (S02E02)
další epizody (16)
1987 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Oáza (S01E10)
Bitva (S01E08)
Spravedlnost (S01E07)
další epizody (9)
1986 Návrat Sherlocka Holmese (TV seriál)
Šest Napoleonů (S01E07)
1979 Kelly Monteith (TV seriál)

Dokumentární

2014 Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films
2013 Relativity: The Family Saga of Star Trek - The Next Generation
Requiem - A Remembrance of Star Trek: The Next Generation
Resistance Is Futile: Assimilating Star Trek -The Next Generation
Star Trek: From One Generation to the Next
Star Trek: The Next Generation - Regeneration: Engaging the Borg
2012 Making It So: Continuing Star Trek - The Next Generation
Reunification: 25 Years After Star Trek - The Next Generation
Stardate Revisited: The Origin of Star Trek - The Next Generation
2010 Národ Star Treku
2007 Star Trek: Beyond the Final Frontier (TV film)
2005 Movies That Shook the World (TV seriál)
2001 America Loves... Star Trek (TV film)
1998 The Best of British (TV seriál)
1994 Star Trek: Nová generace - Konec cesty
1991 Star Trek 25th Anniversary Special (TV film)

TV pořady

1996 Star Trek: 30 Years and Beyond (TV pořad)
1994 Comic Relief VI (TV pořad)
1991 Star Trek Logs: An MTV Big Picture Special Edition (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace