foto

Bertrand Bonello

  • nar. 11.9.1968 (49 let)
    Nice, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Než se stal filmovým režisérem, studoval nejprve hudbu. Svůj první celovečerní film, pro který si sám napsal scénář i hudbu, natočil v roce 1998 (Quelque chose d’organique / Something Organic) a v roce 2011 byl vybrán do prestižní sekce berlínského filmového festivalu Panorama. Jeho druhý film (Le pornographe / The Pornographer) o vysloužilém porno-režisérovi, jehož ztvárnil Jean-Pierre Léaud, byl uveden v rámci mezinárodního týdne kritiků na festivalu v Cannes a vyhrál mezinárodní cenu Fipresci. A i jeho další snímek Tiresia (2003) se objevil v Cannes, ale tentokrát v oficiálním výběru. Následující krátký film Cindy The Doll Is Mine natočil s herečkou Asia Argento, která ztělesnila americkou umělkyni Cindy Sherman. Velkou odezvu vyvolal také jeho snímek z roku 2008 De la guerre (On War), v němž hlavní roli ztvárnil Mathieu Amalric.

Zdroj: Artcam

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Skladatelská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2014 Le dos rouge
2006 On ne devrait pas exister
2004 Pont des Arts, Le
2001 Léaud l'unique (TV film)
1996 Qui je suis

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace