foto

Bénédicte Delmas

  • nar. 7.7.1972 (48 let)
    Bayonne, Francie

Biografie

Rodačka z Bayonne získala v roce 1990 kvalifikaci plavčíka, čímž si přes prázdniny přivydělávala na baskických plážích. O dva roky později skončila druhá  v soutěži Miss Francie. Při studiích angličtiny a španělštiny na Sorbonně pak pracovala jako modelka.

V roce 1995 vyhrála casting na roly Laury Olivier pro seriál Sous le soleil ( u nás pod názvem St.Tropez). Seriál ji proslavil, zejména mezi mládeží, ve Francii, ale prodal se také do více než 135 zemí a tím se i stal francouzským rekordmanem. Zahrála si i v seriálech Largo Winch, Navarro, Alex Santana.

V roce 2000 začala Bénédicte také režírovat. Kromě práce pro televizi se věnuje i krátkým filmům.  Za krátký film Mafia Lose získala uznání poroty na Festivalu Středomoří a zvláštní cenu poroty Festivalu krátkých filmů v Saint-Avold.

Bénédicte také píše scénáře pro film i televizi. V roce 2013 vyhrála cenu CNC (Fond innovation) za scénář k filmu Elles...les filles du Plessis, který v roce 2015 také zrealizovala pro kanál TF3.

Lukáš "Ludus" B

Herecká filmografie

Filmy

2008 Largo Winch
2007 Discordance, La
2002 Une fille dans l'azur - Caroline Fabre (TV film)

TV seriály

2013 Sous le soleil de Saint-Tropez (TV seriál)
2008 St. Tropez (TV seriál)
Trois cordes au cou (S14E16)
Séisme (S14E15)
Un bébé à tout prix (S14E14)
další epizody (16)
2007 St. Tropez (TV seriál)
L'Adieu à la danse (S13E24)
Le Combat d'une femme (S13E23)
Le Prix du succès (S13E22)
další epizody (62)
2006 St. Tropez (TV seriál)
Le Secret de la confession (S11E43)
Comédie fatale (S11E42)
Retour aux sources (S11E41)
další epizody (43)
2004 Jeff a Leo (TV seriál)
Léa Parkerová (TV seriál)
St. Tropez (TV seriál)
La Rumeur (S10E44)
Je te vengerai, mon fils (S10E43)
Le Feu du désir (S10E42)
další epizody (44)
2003 St. Tropez (TV seriál)
Le Bonheur en question (S09E41)
Un soutien intégral (S09E40)
La Force d'y croire (S09E39)
další epizody (41)
2002 Alex Santana - policejní vyjednavač (TV seriál)
St. Tropez (TV seriál)
De père en fils (S08E40)
Mauvaise vie (S08E39)
Mondino contre Mondino (S08E38)
další epizody (40)
2001 St. Tropez (TV seriál)
Une raison de vivre (S07E42)
Le Saut de l'ange (S07E41)
Fuir le bonheur (S07E40)
další epizody (42)
2000 St. Tropez (TV seriál)
La Femme interdite (S06E40)
Nostalgie (S06E39)
Vertiges de l'amour (S06E38)
další epizody (40)
1999 St. Tropez (TV seriál)
Danger (S05E47)
Le Choix du cœur (S05E46)
La Princesse abandonnée (S05E45)
další epizody (47)
1998 St. Tropez (TV seriál)
La Fugue (S04E40)
Le Choix d'aimer (S04E39)
Douche froide (S04E38)
další epizody (66)
1997 St. Tropez (TV seriál)
Oui ou non (S02E26)
Le Cœur en balance (S02E25)
Le Soupçon (S02E24)
další epizody (26)
1996 St. Tropez (TV seriál)
Nouveaux départs (S01E13)
Règlement de comptes (S01E12)
Garde à vue (S01E11)
další epizody (13)
1992 Helena a její chlapci (TV seriál)
1989 Navarro (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2019 Příliš brzy (TV seriál)
En mémoire de ton sourire (S09E06)
Maman (S09E02)
Du fait de ton absence (S09E01)
2018 Caïn (TV seriál)
A revers (S06E02)
Témoin aveugle (S06E01)
2017 Caïn (TV seriál)
Obsession (S05E08)
Western (S05E07)
2015 Pátrací oddělení (TV seriál)
La Nuit des étoiles (S09E11)
2013 Sous le soleil de Saint-Tropez (TV seriál)
2012 Enquêtes réservées (TV seriál)
L'Amour à mort (S05E06)
Le Mort invisible (S05E05)
2004 Plus belle la vie (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky