foto

Bénédicte Delmas

  • nar. 7.7.1972 (47 let)
    Bayonne, Francie

Biografie

Rodačka z Bayonne získala v roce 1990 kvalifikaci plavčíka, čímž si přes prázdniny přivydělávala na baskických plážích. O dva roky později skončila druhá  v soutěži Miss Francie. Při studiích angličtiny a španělštiny na Sorbonně pak pracovala jako modelka.

V roce 1995 vyhrála casting na roly Laury Olivier pro seriál Sous le soleil ( u nás pod názvem St.Tropez). Seriál ji proslavil, zejména mezi mládeží, ve Francii, ale prodal se také do více než 135 zemí a tím se i stal francouzským rekordmanem. Zahrála si i v seriálech Largo Winch, Navarro, Alex Santana.

V roce 2000 začala Bénédicte také režírovat. Kromě práce pro televizi se věnuje i krátkým filmům.  Za krátký film Mafia Lose získala uznání poroty na Festivalu Středomoří a zvláštní cenu poroty Festivalu krátkých filmů v Saint-Avold.

Bénédicte také píše scénáře pro film i televizi. V roce 2013 vyhrála cenu CNC (Fond innovation) za scénář k filmu Elles...les filles du Plessis, který v roce 2015 také zrealizovala pro kanál TF3.

Lukáš "Ludus" B

Herecká filmografie

Filmy

2008 Largo Winch
2007 Discordance, La
2002 Une fille dans l'azur - Caroline Fabre (TV film)

TV seriály

2013 Sous le soleil de Saint-Tropez (TV seriál)
2004 Jeff a Leo (TV seriál)
Léa Parkerová (TV seriál)
2002 Alex Santana - policejní vyjednavač (TV seriál)
1996 St. Tropez (TV seriál)
1992 Helena a její chlapci (TV seriál)
1989 Navarro (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Caïn (TV seriál)
A revers (S06E02)
Témoin aveugle (S06E01)
2017 Caïn (TV seriál)
Obsession (S05E08)
Western (S05E07)
2015 Pátrací oddělení (TV seriál)
La Nuit des étoiles (S09E11)
2013 Sous le soleil de Saint-Tropez (TV seriál)
2008 Enquêtes réservées (TV seriál)
2004 Plus belle la vie (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace