foto

Peter Hanly

Biografie

Peter Hanly je irský herec narozený v roce 1964. Svou hereckou kariéru započal v době, kdy začal hrát postavu mladého Olivera ve fantasy filmu DA /1988/.

Nejvíc je filmovým divákům znám z historického blockbusteru BRAVEHEART /1995/, kde hrál postavu zženštilého Edwarda, prince z Walesu. V TV seriálu BALLYKISSANGEL /1997-1999/ hrál po celou dobu vysílání postavu Garda Ambrose Egana. V roce 2007 hrál Majora Sparkse ve filmu MY BOY JACK. Hanlyho repertoár zahrnuje divadelní hry, televizní pořady i filmy.

Hanly pokračuje v práci herce v Dublinu, kde taky žije se svou ženou Jennifer O’Dea a s jejich dvěma dětmi.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2002 First Communion Day (TV film)
2000 McCready and Daughter (TV film)
1997 Jumpers
1995 Guiltrip
Statečné srdce
1990 Truth About Claire, The (TV film)
1988 Da

TV seriály

1996 Ballykissangel (TV seriál)

Dokumentární

2000 Mel Gibson's 'Braveheart': A Filmmaker's Passion (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace