foto

Cara Gee

  • nar. Calgary, Alberta, Kanada

Biografie

Herečka Cara Gee se narodila v kanadském Calgary v provincii Alberta a v útlém věku se přestěhovala s rodinou do města Bobcaygeon v Ontariu. Mezi její předky patří mimo jiné i severoamerický indiánský kmen Odžibvejů a Cara se ke svému původu hrdě hlásí.

K herectví se dostala na střední škole, kdy si s vidinou lehce nabytého kreditu zapsala dramatický kurz. Původně se chtěla věnovat arts managementu, ale hraní ji zaujalo natolik, že se rozhodla pro jeho studium na kanadské University of Windsor, kterou ukončila v roce 2007.

Zprvu se věnovala hlavně divadlu, objevila se ale také v několika televizních seriálech a krátkých filmech. Větší filmovou rolí pro ni bylo roku 2013 až drama Krajina poskvrněných, vyprávějící o třech generací žen z kmene Mohykánů. Za roli Leny získala speciální cenu poroty na Toronto International Film Festival a byla nominována na Canadian Screeen Award a také na American Indian Film Festivalu za nejlepší herečku v hlavní roli.

Poté se objevila v několika menších televizních seriálech. Výraznější rolí pro ni byla až mezi lety 2014–2015 Kat Loving, jedna z hlavních postav v kanadském westernovém seriálu Strange Empire. Projekt byl ale po jedné řadě zrušen. O rok později jsme ji mohli vidět v roli Tamar v oceňovaném internetovém sci-fi seriálu Inhuman Condition o lidech se superschopnostmi.

V roce 2017 si Cara zahrála v nepříliš úspěšném hororu The Carmilla Movie nebo v americkém komediálním dramatu Sundowners. Kritiky kladně hodnoceným a divácky nejúspěšnějším pro ni prozatím byl sci-fi seriál The Expanse z roku 2015, kde ztvárnila nekompromisní kapitánku vermírné lodi Caminu Drummer.

pusheen

Herecká filmografie

Filmy

2020 Lone Wolf Survival Kit
Volání divočiny
2019 It's Nothing
2018 Red Rover
Trouble in the Garden
2017 Sundowners
The Carmilla Movie
We Forgot to Break Up
2013 Krajina poskvrněných

TV seriály

2019 The Expanse (TV seriál)
The One-Eyed Man (S04E08)
Displacement (S04E06)
Retrograde (S04E04)
další epizody (5)
2018 The Expanse (TV seriál)
Abaddon's Gate (S03E13)
Congregation (S03E12)
Fallen World (S03E11)
další epizody (9)
2017 The Expanse (TV seriál)
Pyre (S02E08)
The Seventh Man (S02E07)
Paradigm Shift (S02E06)
další epizody (7)
2016 Inhuman Condition (TV seriál)
2014 Strange Empire (TV seriál)
The Dark Riders (E13)
End Days (E12)
Confession (E11)
další epizody (13)
2013 Darknet (TV seriál)
2011 Kingová (TV seriál)
2010 Doylův okrsek (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)